KORN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: KORN

25-11-2017, 17:04

chuja, nie metalu. może i te dwie pierwsze płyty są ok, choć się ich pozbyłem, ale jak to jest metal, to ja jestem zakonnicą
Awatar użytkownika
hcpig

25-11-2017, 17:11

Ale nie kwestionujecie że Korm WYWODZI się z metalu (industrial / groove)?
Yare Yare Daze
tomaszm

25-11-2017, 17:12

Poproszę definicję słowa metal i wykładnie semantyczną. jeśli w ramy tego określenia wpisujemy całą tą heavy metalową spierdolinę pokroju Iron Maiden to w chuju mam mam ten cały metal:)
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
Awatar użytkownika
hcpig

25-11-2017, 17:55

Iron Maiden z oczywistych względów nie można nazwać kapelą metalową (brak czynnika turpistycznego).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2017, 18:04

hcpig pisze:Iron Maiden z oczywistych względów nie można nazwać kapelą metalową (brak czynnika turpistycznego).
A Eddie to co? Nie jest turpistyczny? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2017, 18:05

Lukass pisze: No tak, gość jest sprawnym grajkiem, udzielał się w tysiącu kapel (co, gdybym miał wydać zupełnie subiektywną opinię, wygląda odrobinę jak specyficzny rodzaj sraczki), to czyni z niego jednoosobową wyrocznię, która wydaje werdykt, czy kapela gra metal, czy nie. Czy kolega naprawdę nie widzi, jakie to śmieszne? Niczym ci wszyscy pomalowani na ryjach, co w swoim czasie oceniali, co jest dostatecznie true, a co nie.
Nie jest śmieszne. Gość tworzył szereg gatunków metalowych. Dlatego właśnie go zacytowałem. Kto ma o tym się wypowiadać jak nie on?
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2017, 18:08

tomaszm pisze:Poproszę definicję słowa metal i wykładnie semantyczną. jeśli w ramy tego określenia wpisujemy całą tą heavy metalową spierdolinę pokroju Iron Maiden to w chuju mam mam ten cały metal:)
Żadna definicja i mędrkowania nie są potrzebne. Metal to metal i oczywiste jest, co nim jest, a co nie. Tak samo jak kobieta z chujem nie jest facetem, tylko kobietą z chujem, to tak samo KORN nie jest metalem. Nie zamydlą nam oczu nisko nastrojone gitary z przesterem. Koniec, kropka.
tomaszm

25-11-2017, 18:11

Bzdury tam z którymi ciężko polemizować. A te rajtuzowe cioty w skórzanych portkach z głosem jak po amputacji jąder to niby metal?
[V]

25-11-2017, 18:12

Niedocenianie roli jaką odegrał Korn jeśli chodzi o muzykę w ogóle w latach 90tych świadczy o ignorancji i braku wyrobienia. Nawet nie będę z takimi gluchymi chujami rozmawiał.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2017, 18:19

IRON MAIDEN to archetyp metalu. Jednym brzęknięciem struny Steve z kolegami zmiata tych płaczków z KORN.
Awatar użytkownika
hcpig

25-11-2017, 18:20

Drone pisze:
Nie jest śmieszne. Gość tworzył szereg gatunków metalowych. Dlatego właśnie go zacytowałem. Kto ma o tym się wypowiadać jak nie on?
Ale wiesz że np. kolesie z Manowar uważają że black metal to chuj nie metal i co to zmienia?
Drone pisze:
A Eddie to co? Nie jest turpistyczny? :)
To tylko kwiatek od kożucha, muzycznie jest to stuff mientki, casual-friendly i ulizany, można werbować fanów IM prosto z hord zwolenników Backstreet Boys, na turpistyczny Venom lub Bathory już nie każdy przeskoczy.
Yare Yare Daze
tomaszm

25-11-2017, 18:24

Drone pisze:IRON MAIDEN to archetyp metalu. Jednym brzęknięciem struny Steve z kolegami zmiata tych płaczków z KORN.
Oplułem monitor. Jeśli Iron Maiden to archetyp metalu to ja od dzisiaj zaprzestaje słuchania muzyki i zostaje tylko przy Kornie:)
Awatar użytkownika
TheDude

25-11-2017, 18:28

Drone pisze:IRON MAIDEN to archetyp metalu. Jednym brzęknięciem struny Steve z kolegami zmiata tych płaczków z KORN.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

25-11-2017, 19:07

Drone pisze:
Lukass pisze: No tak, gość jest sprawnym grajkiem, udzielał się w tysiącu kapel (co, gdybym miał wydać zupełnie subiektywną opinię, wygląda odrobinę jak specyficzny rodzaj sraczki), to czyni z niego jednoosobową wyrocznię, która wydaje werdykt, czy kapela gra metal, czy nie. Czy kolega naprawdę nie widzi, jakie to śmieszne? Niczym ci wszyscy pomalowani na ryjach, co w swoim czasie oceniali, co jest dostatecznie true, a co nie.
Nikt, w najlepszym możliwym scenariuszu, bo nie ma takiej osoby, która by to mogła stwierdzić jednoznacznie. Spytaj go o szereg gatunków metalowych, których nie tworzył, o części powie pewnie, że to gówno nie metal. Dla mnie takie Manowar to kwintesencja wszystkiego, co w metalu najgorsze, ale nie odmawiam im prawa do bycia częścią tej muzyki. Nurtuje mnie, skąd u Ciebie tak płomienny zapał w tej krucjacie?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

25-11-2017, 19:27

Tak między bogiem, a prawdą to Korn jest np poniekąd bliższy muzycznie do Slayera niż Ornette Coleman do Louisa Armstronga. Gatunki muzyczne są pojemne. Ja tam nikomu Korna lubić nie każę, ale nie dostrzeżenie faktu, że komponent metalowy stanowi powyżej 50% zawartości, to ja nie wiem..
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

25-11-2017, 20:02

IM to archetyp metalu zaś Korn to nie metal, acha.
W muzyce Korn (4 pierwsze płyty) więcej jest czadu i ciężaru niż w tych nudnych patatajach brytoli, to jest dopiero tandeta.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2017, 22:57

Hatefire pisze:Tak między bogiem, a prawdą to Korn jest np poniekąd bliższy muzycznie do Slayera niż Ornette Coleman do Louisa Armstronga. Gatunki muzyczne są pojemne. Ja tam nikomu Korna lubić nie każę, ale nie dostrzeżenie faktu, że komponent metalowy stanowi powyżej 50% zawartości, to ja nie wiem..
Z tego, że KORN ma ciężko brzmiące gitary z przesterem, nie wynika jeszcze, że jest to metal. Jak się w kupę gówna włoży dwie osie z kołami, to nie powstanie z tego samochód. Podobnie jest z KORN.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

25-11-2017, 23:06

jak mozna takie rzeczy pisac o iron maiden na forum metalowym??
Awatar użytkownika
Hatefire

25-11-2017, 23:09

Drone pisze:Z tego, że KORN ma ciężko brzmiące gitary z przesterem, nie wynika jeszcze, że jest to metal. Jak się w kupę gówna włoży dwie osie z kołami, to nie powstanie z tego samochód. Podobnie jest z KORN.
Analogia z dupy, nie warto komentować. Co ma nawóz do kół czy osi. Pierdolisz bez sensu. Stosując twoje kryteria ten pretensjonalny syf DSO, też nie jest metalem, bo znajdzie się ktoś, kto uzna, że nie metal, bo riffy zbyt altrockowe.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-11-2017, 23:12

Generalnie nie przepadam za Ironami, nie slucham ich (choc kiedys musialem pracowac z Ironmaniakiem) ale wrodzony obiektywizm, realizm, poczucie przyzwoitoisci i elementarna uczciwosc nakazuje mi sie zgodzic z tym w 100%. Jezeli ktos podwaza zaslugi Ironow i archetypicznosc w kontekscie metalu to musi byc wyjatkowo nowoczesnym zrytym golfiarzem, nie dziwilbym sie takim wybrykom na forum hiphopowym ale tutaj?
woodpecker from space
ODPOWIEDZ