Ale moim zdaniem to bardzo dobrze. Bardzo sie ciesze, ze nie probowali przeskoczyc Crack the Skye, to chyba by byla najgorsza opcja. No i liczba smaczkow na nowej plycie jest dosc spora, posluchaj jeszcze pare razy a wyda Ci sie mniej "straightforward" ;) Ciekawe skojarzenie z ta Kylesa, ale mi sie akurat SS podoba.Shaimar pisze:zamiast brnąć dalej w progresję, poszli w jakieś takie straightforward granie. Zresztą, na myśl przychodzi mi Kylesa, która po świetnym, psychodelicznym "Static Tensions" nagrała dość średni w porównaniu do poprzednika "Spiral Shadows".
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: MASTODON
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
jakieś dziwne rzeczy tam słyszycie :D
ja tam w chuj YES, Floydów, Rush i Voivod słyszę, a nie jakieś nowomodne gówna :D
ja tam w chuj YES, Floydów, Rush i Voivod słyszę, a nie jakieś nowomodne gówna :D
- Deathless King
az sie dziwie ze King Crimson nie wymieniles.
a Kylesa to nie nowomodne gowno, zreszta nie chodzilo chyba o zawartosc muzyczna.
a Kylesa to nie nowomodne gowno, zreszta nie chodzilo chyba o zawartosc muzyczna.
- twoja_stara_trotzky
chciałem sprawdzić czujność wszystkich znawców troztzkizmu.
- Deathless King
nie masz lepszych rzeczy do robienia przed snem? :)
- twoja_stara_trotzky
to co robię jest zawsze najlepsze :D
- Deathless King
mawiają że pycha kroczy przed upadkiem, wiec patrz dzis pod nogi lepiej ;)
- YNKE
- w mackach Zła
Darek a masz już myszy w chałupie, bo mi się coś ostatnio do izby pchają i muszę w kota chyba zainwestować?Mariusz Wędliniarz pisze:Tatułaże mają więziennicy. A ja jestem człowiekiem ze wsi i ciężko pracując nie w głowie mi tatuowanie jakieś. Ja się teraz martwię o kartofle a nie o kółka w uszach tak jak niektóre nieroby. Nie miałem ospy, ale moja babka miała półpasiec. To jej sprawa.Drone pisze:Długopis, a ty masz jakieś tatusy czy pirsingi, czy tylko wągry i ślady po ospie?Mariusz Wędliniarz pisze:Ci z Mastodon mają te kółka z dziurami w uszach i dziwne krótkie kręcone fryzury z bakami. Są nadrażliwi i lubią się upijać piwami. To nie są prawdziwi metalowcy którzy są twardzi i mocni! Chuj z nimi!
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- twoja_stara_trotzky
Ale CO TO ZA upadek będzie, to będzie upadek upadków, znając mnie. :DDeathless King pisze:mawiają że pycha kroczy przed upadkiem, wiec patrz dzis pod nogi lepiej ;)
- Deathless King
- twoja_stara_trotzky
yes, i dont
- Deathless King
jak na czarnego okultyste to wygadany jestes ;)
- lucass
Ja juz sie uzalezniłem. Geniusz tej płyty jawi sie w tym, ze z pozoru łatwe numery czyt. piosenki powoli zaczynają bujac a jak juz to bujanie osiagnie maksimum to z tej prostoty nagle okazuje sie, wychodzi piekne złozone, przemyslane granie i co najciekawsze cała ta technika nie zaburza swobodnego bujania, w które numery wprowadziły nas nieco wczesniej:D Mistrzowski album.Deathless King pisze:JEST ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!!!!
Z kazdym przesluchaniem uzalezniam sie od tej plyty, tam wszystko jest na swoim miejscu. Wlasnie mam stargasm.
No i przeciez, mimo wszystko to jest klaszyczne Mastodonowe granie. Po pierwszych dzwiekach słychac, ze to nie kto inny tylko Mastodon.
Klawisze na tej płycie są kosmiczne.
Niech mi kto powie czy goscinnie nie podspiewuje w niektórych momentach Homme.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Deathless King
Nie wiem, ale mozliwe. Wiem natomiast, ze goscinnie wystapil na niej Grohl, moze to o niego Ci chodzi?lucass pisze:Niech mi kto powie czy goscinnie nie podspiewuje w niektórych momentach Homme.
-
Płyta oparta na takich wzorcach nie może być słaba, jak parę dni temu stwierdziłeś. Czyli coś kręcisz. :)twoja_stara_trotzky pisze:jakieś dziwne rzeczy tam słyszycie :D
-
- w mackach Zła
W książeczce z gości są wymienieni tylko Scott Kelly w "Spectrelight" oraz Rich Morris, WIll Raines i Dave Palmer na klawiszach w paru numerach. Josha nie ma, ale fakt faktem, kilka linii wokalnych jest żywcem wyjęte z płyt QOTSA :)
- Glene
Zalezy o jakich albumach Yes, PInk FLoyd czy Voivod mowimy. :) A tak na serio to z kazdym przesluchaniem plyta zyskuje.Heretyk pisze:Płyta oparta na takich wzorcach nie może być słaba, jak parę dni temu stwierdziłeś. Czyli coś kręcisz. :)twoja_stara_trotzky pisze:jakieś dziwne rzeczy tam słyszycie :D
Wczoraj wszedłem w posiadanie, ale jeszcze nie słuchałem. Przed chwilą obejrzałem za to dvd dołączone do płyty i samo to, co można usłyszeć w track by track commentary mnie zniszczyło.Drone pisze:przepięknej płyty ;)
- Glene
Moze sie do Media w tym tyg wybiore, poprzedni album Mastodon w wersji z dvd za 35 zl tuz po premierze zakupilem. :)
-
- w mackach Zła
No właśnie ciekawi mnie jak wygląda środek normalnej edycji ;) Zrób ktoś skany ;)