PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: PESTILENCE
Dzisiaj przesluchalem po raz pierwszy. Jest O NIEBO lepiej niz na poprzednim albumie, chociaz pierwsze wejscie wokalu mnie lekko... hmmm... zmieszalo. Muzycznie plyta na pewno nawiazuje do starych dokonan i - co wazne - czym dalej w las tym lepiej, warto przesluchac ja od poczatku do konca. Wroce do niej nie raz, na 100%
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Kolejny Gość, który zwraca na to uwagę i mnie nie pozostaje nic innego, jak ponownie potwierdzić tą opinię. Średnie tempa bardzo mi odpowiadające , i jednak - te wokale nie są w dłuższej perspektywie takie złe, choć Martin (nie ma co tego ruszać "to już nie wróci") W ogóle ta płyta jako całość prezentuje się naprawdę solidnie, kurwa naprawdę, chce się tego słuchać i rzeźbi, rzeźbi:))Deathless King pisze:Dzisiaj przesluchalem po raz pierwszy. Jest O NIEBO lepiej niz na poprzednim albumie, chociaz pierwsze wejscie wokalu mnie lekko... hmmm... zmieszalo. Muzycznie plyta na pewno nawiazuje do starych dokonan i - co wazne - czym dalej w las tym lepiej, warto przesluchac ja od poczatku do konca. Wroce do niej nie raz, na 100%
- Deathless King
No właśnie do tych wokali musiałem się chyba najdłużej przekonywać. Sekcja gites, gitary tez elegancko chodzą, dużo smaczków, ciekawe aranże... Tylko ten wokal...
Zamówiłem sobie w ciemno nie przesłuchując nawet sekundy z nowej płyty. Nie wyobrażam sobie by PESTILENCE mógł nagrać coś słabego czy przeciętnego - powrócili z bardzo mocnym albumem i jestem pewien, że kolejny będzie jeszcze lepszy.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Płyta jest bardzo dobra, a te histeryczne wokale pasują do muzyki Pestilence idealnie. Gdyby nie irytująca okładka kupiłbym CD bez zastanowienia, a tak się zastanowię...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- YNKE
- w mackach Zła
O ile pamiętam to poprzedni bardzo ci się podobał, skoro tak było to ten długo nie powinien wychodzić z twojego odtwarzacza.IRONMIL pisze:Zamówiłem sobie w ciemno nie przesłuchując nawet sekundy z nowej płyty. Nie wyobrażam sobie by PESTILENCE mógł nagrać coś słabego czy przeciętnego - powrócili z bardzo mocnym albumem i jestem pewien, że kolejny będzie jeszcze lepszy.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Deathless King
Juz czekam na posta w stylu "Przyszło, odpalilem, jakie to cudowne, biegam po pokoju i skacze po kanapach bo taka plyta jest piekna dla kogos kto slucha metalu od 50 lat" :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
No coś w tym jest, bo słucham metalu krócej niż 50 lat i nie skaczę po pokoju przy odsłuchu płyty (pewnie dlatego, że ogranicza mnie długość kabla od słuchawek, ale jakbym był prawdziwym metaloffcem to nie stanowiłoby dla mnie najmniejszego problemu). Płyta intryguje, jest lepsza niż oczekiwałem. Poleci jeszcze parę razy.
- Edinazzu
Fakt; okładka chujowa. W ogóle nie pasuje do klimatu PESTILENCE. Powiedziałbym zbyt dosadna jak na ten zespół.Pacjent pisze:Płyta jest bardzo dobra, a te histeryczne wokale pasują do muzyki Pestilence idealnie. Gdyby nie irytująca okładka kupiłbym CD bez zastanowienia, a tak się zastanowię...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Rzeczywiście okładka wyjątkowo gówniana - nie wiem jak można napracować się nagrywając płytę, a później ozdobić ją takim bohomazem. Jest jeszcze gorsza niż Resurrection Macabre - a już na tamtą okładkę kręciłem nosem. A przecież ich wcześniejsze okładki były bardzo ok. Przede wszystkim były wyraziste i zapadające w pamięci - pamiętam jak po raz pierwszy zobaczyłem okładkę Consuming Impulse i ten obrazek zapadł już mi w pamięci na zawsze. Niby nic wielkiego - prosta, nie zachwycająca techniką wykonania, ale zdecydowanie lepsza niż dwie ostatnie.
- Aron
- postuje jak opętany!
Oczom własnym nie wierzę że tyle tu zachwytów nad nową płytą. Pamiętam to psioczenie niektórych nad Resurrection Macabre która mi osobiście weszła bez najmniejszej popity:)
Czyli że ta nowa wszystkim się podoba?
Czyli że ta nowa wszystkim się podoba?
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
- rasowy masterfulowicz
plyta jest juz do kupienia: http://www.mystic.pl/plyty_cd,pestilenc ... ,10945.htm
I AM MORBID
- Triceratops
- Aron
- postuje jak opętany!
dzięki Triceps, każdy głos wątpliwości jest mile widziany:)
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Triceratops
-
Takie "gowna" w ustach fana Duran Duran są najlepszą rekomendacją dla nowej płyty Pestilence.Triceratops pisze:gowniana ta plyta.
moze sie to zmieni ale na raize to gowno
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
z kolei rekomendacja w ustach prawicowego oszoloma to niezbyt dobra rekomendacja
woodpecker from space
-
Używając takich oksymoronów ze słownika politycznej poprawności sam przyznajesz, że jesteś ograniczonym lewicowym zjebem czyli osobnikiem, znajdującym się na najniższym poziomie rozwoju.
- Triceratops
Ale wlasnie zjebem jest ten, ktory uznaje takie implikacje za przyznawanie sie do czegos. To, ze ty jestes zjebanym prawicowym oszolomem w zaden sposob nie okresla moich preferencji politycznych.
woodpecker from space
-
Użyłeś terminu ze słownika, w którym znajdują się "skrajna prawica", "sprawiedliwość społeczna", "państwo neutralne światopoglądowo" czy "homofobia", co plasuje cię na miejscu przeznaczonym dla lewicowego ignoranta, człowieka ograniczonego, który bezrefleksyjnie przyjmuje hasła podane mu przez socjalistyczne media.