Nie ma chyba bardziej kabotyńskiego pomysłu niż takie odtwarzanie dzieł. Nic to nie wnosi poza widowiskowym efektem wizualnym i względnie docenieniem rzemieślniczej sprawności fotografa.Karkasonne pisze:Piękne rzeczy. Też mam ochotę zrobić serię zdjęć, które byłyby odtworzeniem klasyków malarstwa, np. Vermeera, ale jeszcze się do tego nie zebrałem. Gdy widzę te zdjęcia to nie potrafię nie docenić tysięcznych szczegółów, o które zadbali, tych najmniejszych detali i światła, z którym musieli się nie wiem jak namęczyć, bo to faktycznie wygląda jak malowane przez Rembrandta. Można by się zastanawiać, czy to zdjęcie, czy obraz. Behemoth jako taki mnie nie interesuje, ale bez kitu, spróbujcie zrobić taką robotę to zrozumiecie sami, o co chodzi.
Behemoth v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Behemoth v.2
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Wydaje mi się że dużo w tym photoshopa, ale na pewno efekt końcowy jest bardzo dobry.
Obejrzyj sobie profil autorki jest w podobnym klimacie.
https://www.facebook.com/Sylwia-Makris- ... 599336748/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Sylwia-Makris- ... 599336748/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bzdura, nazwanie tego tanim efekciarstwem to nieznajomość tematu fotografii. To wymaga ogromnych nakładów pracy. Poza tym przy takich zdjęciach można się mega dużo nauczyć.Hatefire pisze: Nie ma chyba bardziej kabotyńskiego pomysłu niż takie odtwarzanie dzieł. Nic to nie wnosi poza widowiskowym efektem wizualnym i względnie docenieniem rzemieślniczej sprawności fotografa.
Na pewno, ale wielu z tych rzeczy chyba nie dałoby się uzyskać na żywca choćby skały srały. Popatrz na tę kobietę klęczącą pod krzyżem, kurde.tommek pisze:Wydaje mi się że dużo w tym photoshopa, ale na pewno efekt końcowy jest bardzo dobry.
- Hatefire
Od kiedy duży nakład pracy czy środków wyklucza efekciarstwo? Co najwyżej nie jest to już "tanie efekciarstwo" tylko "drogie efekciarstwo". Sam zresztą napisałem, że pod względem rzemieślniczym może być na wysokim poziomie. Niemniej to dalej efekciarstwo.Karkasonne pisze:Bzdura, nazwanie tego tanim efekciarstwem to nieznajomość tematu fotografii. To wymaga ogromnych nakładów pracy. Poza tym przy takich zdjęciach można się mega dużo nauczyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Efekciarstwo z definicji jest tanie, nie ma czegoś takiego jak drogie efekciarstwo. Chyba że znasz jakąś sferę sztuki która nie ma na celu wywołania efektu i wrażenia na odbiorcy, tylko ma go np. zanudzić na śmierć, wtedy uderzę się w pierś.
- Hatefire
Bawisz się w grę słów. Mimo, że mam podejrzenie graniczące z pewnością, że wiesz jaki jest uzus słowa efekciarstwo. Powtórzę efekciarstwo może być "drogie" w sensie materialnym (dużo kosztować, wymagać dużego nakładu pracy, dajmy na to jakieś wypaśne fajerwerki na koncercie). Jednocześnie stawiać na "tani" efekt, omamienie odbiorcy beztreściowym przepychem, blichtrem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- tommek
- Kontakt:
Ale znęcanie się nad Jezusem w metalu jest dość powszechne, tutaj wydano trochę więcej kasy i efekt wizualny wg mnie bardzo dobry. Do tego dochodzi jakaś megalomania Nergala który postanowił siebie umieścić w roli Jezusa co też jest jakąś nowością bo nie kojarzę podobnej okładki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ale to nieprawda, dlatego funkcjonuje z przymiotnikiem 'tanie", bo jest tez jego odmiana przeciwstawna - "droga" np typowe szpanerstwo, droga fura, drogi zegarek itp. To ciagle jest efekciarstwo ale nie jest juz tanie.Karkasonne pisze:Efekciarstwo z definicji jest tanie
O wlasnie to samo napisalem w sumie ;)Hatefire pisze:Bawisz się w grę słów. Mimo, że mam podejrzenie graniczące z pewnością, że wiesz jaki jest uzus słowa efekciarstwo. Powtórzę efekciarstwo może być "drogie" w sensie materialnym (dużo kosztować, wymagać dużego nakładu pracy, dajmy na to jakieś wypaśne fajerwerki na koncercie). Jednocześnie stawiać na "tani" efekt, omamienie odbiorcy beztreściowym przepychem, blichtrem.
woodpecker from space
- tommek
- Kontakt:
Zabawa nie przyszła mi do głowy. Jesteśmy wszak w najpoważniejszym temacie niniejszego forum. Zapuszczę się zatem w odmęty jego, by zostać, o zgrozo! Obrońcą Behemotha, która to rola nigdy by nie przyszła mi do głowy. Co do do uzusu, to nic o nim nie chcę wiedzieć, dość go płacę co miesiąc jako przedsiębiorca. Na wszelki wypadek sprawdziłem, jak definiowane jest efekciarstwo, i w definicji było słowo tani, więc jeśli ktoś się tutaj bawi, to twórcy Słownika Poprawnej Polszczyzny. Myślę zatem, że powinieneś sam przedstawić swoją definicję tego słowa, a wtedy będziemy mogli zrobić krok do przodu. Powiesz, że już podałeś. Odpowiem, że podałeś dopiero połowę - powiedziałeś, jakie efekciarstwo może być, na co stawiać, ale nie to, czym jest. Więc, jako filozofujący dżentelmeni, ustalmy pojęcia by wiedzieć, o czym mówimy.Hatefire pisze:Bawisz się w grę słów. Mimo, że mam podejrzenie graniczące z pewnością, że wiesz jaki jest uzus słowa efekciarstwo. Powtórzę efekciarstwo może być "drogie" w sensie materialnym (dużo kosztować, wymagać dużego nakładu pracy, dajmy na to jakieś wypaśne fajerwerki na koncercie). Jednocześnie stawiać na "tani" efekt, omamienie odbiorcy beztreściowym przepychem, blichtrem.
- vicek
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]
- TheDude
^ O matkie ....
-
żart rozumiem, ale to jest taka lewica, że aż rzygać się chceJimmy Boyle pisze:Pewnie PiS :)Pacjent pisze:Co to jest ta "skrajna prawica"?tommek pisze:Wszystko co anty muzułmańskie z automatu wpisuje się w skrajną prawicę, a z tym chyba nie chce być kojarzony.
-
Jak można mówić o prawicy, kiedy od podatków aż dupa pęka?
- vicek
Tak chujowego brzmienia to jeszcze nie mieli.TheDude pisze:^ O matkie ....
- tommek
- Kontakt:
- TheDude
^ Bardzo bym chciał żeby mnie zaskoczyli
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Do tego rozbudowa socjału i państwa opiekuńczego, a w sprawie ograniczeń praw do posiadania broni i praw rodzicielskich status quo. Lewizna jak ch...byrgh pisze:Jak można mówić o prawicy, kiedy od podatków aż dupa pęka?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- vicek
Punk i progresja :Dtommek pisze:Ma być bardziej punkowo i progresywnie.