BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gall
- weteran forumowych bitew
Re: BÖLZER
Coraz bardziej wkręca mi się ta Chlorophyllia, hehe.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
kenediusze
Dali do pieca równo. Z jednej strony jest death metal, z drugiej jest to jak najbardziej w ich stylu, ale z trzeciej, jest to tak bardzo inne (ale wciąż w ramach wypracowanego na epkach stylu) że można dostać niezłej konfuzji podczas odsłuchu. I tak sobie myślę, że wokale mogłyby być jeszcze bardziej czyste i "inne", jeszcze bardziej "kwadrat heavy/deathmetal wycie".
Wygląda jednak na to, że jest ok. Nie odrzuca.
Z tym FEAR FACTORY faktycznie jest coś na rzeczy.
Wygląda jednak na to, że jest ok. Nie odrzuca.
Z tym FEAR FACTORY faktycznie jest coś na rzeczy.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
535
"Ósemka" bdb. Cała płyta bdb, chociaż po pierwszym podejściu mam wrażenie, że najmocniejszym numerem jest ten pierwszy opublikowany. Piosenka ósma zaraz za nim. Quorthon wiecznie żywy.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
A co sądziecie o produkcji ? Czesze grzywę czy mogli zrobić większą surowiznę ?
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
jeden "zbluźnił" za co spotka go kara boska. reszcie się podoba. ja nie mam zdania bo czekam aż "przyjdzie". 3 utwory a w szczególności tytułowy napawają mnie optymizmem.TheDude pisze:A co sądziecie o produkcji ? Czesze grzywę czy mogli zrobić większą surowiznę ?
lys på slutten av lys
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się
Piękna jest ta nowa płyta.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Znowu mnie coś ominęło. To była już ta premiera, czy nie? Widzę, że wszyscy już są z Hero osłuchani...
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
-
Lurtz
- postuje jak opętany!
U ruskich była już dawno, oficjalna za 8 dni.Ołówkiiiii pisze:Znowu mnie coś ominęło. To była już ta premiera, czy nie? Widzę, że wszyscy już są z Hero osłuchani...
-
byrgh
- zahartowany metalizator
no, w wolnym czasie przeleciałem tę płytę po łepkach, no i całkiem fajne toto. taki skitrany w latach '90-'00 celtycki black metal.
-
535
No właśnie. I teraz pytanie zasadnicze. Będzie ktoś miał winyl, czy trzeba niepokoić Niemca?Yohn_Edward_Yancey pisze:Piękna jest ta nowa płyta.
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się
Ja nawet cd kupię chociaż robię to od święta. Dołączam się do pytania o winyl.
-
anal_destroyer
- starszy świeżak
Na fan i emp. Ale ceny mało dobre.535 pisze:No właśnie. I teraz pytanie zasadnicze. Będzie ktoś miał winyl, czy trzeba niepokoić Niemca?Yohn_Edward_Yancey pisze:Piękna jest ta nowa płyta.
Zlewałem ten twór. Źle robiłem. Hero zajebiste, trza będzie skarbonkę rozłupić.
- Raagoon
śmiechłem :)byrgh pisze: taki skitrany w latach '90-'00 celtycki black metal.
- COFFIN
- Raagoon
Wobec tego zdefiniuj ;)
- COFFIN
Dla mnie w ogóle dalekie jest to od BM. Nie łapie nuty, i nie jest to żadna sensacja, biorąc pod uwagę tzw scenę.
'Come the Blessed Madness'
- Raagoon
Primo po pierwsze celtycki black metal heh takie rzeczy to tylko na masterfulu :D Primo po drugie, Bolzer jest sensacją na scenie metalowej i tyle.
-
535
Sensacje to po grzybach mogą być. Objawienie na szybie, może wyjątkiem? Wyjątek też gdzieś się przewinął...Wyjątkowy jest ten zespół. Bez dwóch zdań zasługuje na uwagę.
- Raagoon

jakkolwiek
-
byrgh
- zahartowany metalizator
celtycki metal jak chuj. jeśli nie słyszycie galijskiej heroiki, poetyckich byrdzih harf albo ich charakterystycznej a capelli w utworach, w których muzyka ma tylko podkreślać klimat tamtego regionu - nie należycie do pięciu osób na świecie, które rozumieją Bolzer. (sami muzycy z pewnością także nie zaliczyli tego testu.)
ilekroć myślę o Bolzer - widzę:

ilekroć myślę o Bolzer - widzę: