MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MGŁA

03-09-2019, 12:26

neuro pisze:Chodziło mi o porównanie AOC z poprzednimi płytami Mgły.
w sensie że jeszcze więcej ścieżek ponakładali to się zgodzę (poważnie). powiedzmy, że to "skompresowali na maksa". i to mnie się jako tako tam podoba. kojarzy mi się sic! z aosoth (proszę nie bić)> w tej gęstości. choć ja zasadniczo inaczej rozumiem "gęstość".

i żeby nie było. kompletnie nie rozumiem "fenomenu" tego zespołu. tego podchodzenia w uniżonej pozie do Pana Mikołaja (sam widziałem to na własne oczy jak kuc i kucówa podchodzili z płytą do podpisu jak na koncercie Marcusa & Martinusa). pewnie jestem uprzedzony. od wielu lat. więc milknę.

ps. i z uwagą śledzę jak płynie nurt w internecie. od z-ss-uwania stulei po postawę, eeee, ile można to samo. zobaczymy. a i tak psy szczekają a karawana jedzie dalej. więc se można tutaj popierdolić.
Ostatnio zmieniony 03-09-2019, 12:29 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

03-09-2019, 12:28

neuro pisze:Tak na pierwsze odsłuchy, to porównaniu z poprzednimi płytami więcej tu do gadania bębny dostały i dobrze. Ducha KSM czuć mocno. Generalnie, bardziej duszna i intensywna się wydaje. Super.
Właśnie tak. Gdyby np. obniżyć strój o ton w 3 kawałku, śmiało mógłby trafić na ostatnie KSM.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
neuro
postuje jak opętany!

03-09-2019, 12:32

Ascetic pisze:
w sensie że jeszcze więcej ścieżek ponakładali to się zgodzę (poważnie). powiedzmy, że to "skompresowali na maksa". i to mnie się jako tako tam podoba. kojarzy mi się sic! z aosoth (proszę nie bić)> w tej gęstości. choć ja zasadniczo inaczej rozumiem "gęstość".
O to to miałem na myśli właśnie :)

A że można nie lubić zespołu, ludzka rzecz, każdy ma swoją gównolistę :)
Awatar użytkownika
Ascetic

03-09-2019, 12:37

neuro pisze:
Ascetic pisze:
O to to miałem na myśli właśnie :)

A że można nie lubić zespołu, ludzka rzecz, każdy ma swoją gównolistę :)
naturalnie ;-)
jeszcze zostaje pytanie, która bardziej jebie, ale to na inną dyskusję ;-)

pzdr
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
maciek z klanu

03-09-2019, 12:55

Chłopcy można nie lubić jakiegoś zespołu, ale mgle trzeba lubić ok? No chyba że nie jesteście wytrawnymi słuchaczami, koneserami itd Lębork zmieńcie że lubicie jednak ok?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-09-2019, 12:57

maciek z klanu pisze:Chłopcy można nie lubić jakiegoś zespołu, ale mgle trzeba lubić ok? No chyba że nie jesteście wytrawnymi słuchaczami, koneserami itd Lębork zmieńcie że lubicie jednak ok?
bywam w Lęborku. 5-8 razy w roku.

ale to chyba jakaś pomyłka z tym Lęborkiem /:
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
maciek z klanu

03-09-2019, 14:10

Kurwa jebana korekta na telefonie, miało być,, lepiej,, ale w sumie Lębork też się klawo prezentuje w tym temacie.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

03-09-2019, 14:19

Lębork Black Metal Mafia
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

03-09-2019, 17:15

inner Lębork Circus!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

03-09-2019, 18:57

Okładka w ogóle nie Mgłowa ;-) Raczej infantylna, nie pasuje mi, nie kumam...

Pierwszy odsłuch right now
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

03-09-2019, 19:11

Przesluchalem bite 10 razy. Nie zaskakuje, nie przkuwa uwagi, brzmi jak odrzuty z poprzedniczki, pare momentow to za malo, calosc nie podoba mi sie. Za pol roku zrobie kolejne podejscie. Na ten moment smietnik.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-09-2019, 19:29

Obrazek

mhh. mhh. taa...

dzisiaj padło pytanie: "tato, czym są kryptowaluty?". dużo było opowieści o oszustwie różnorakim, współczesnym świecie opartym na wywracaniu poszewki od zewnątrz i alternatywnym podejściu do rzeczy wszelakich. tak mi się skojarzyło.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

03-09-2019, 19:53

Batuszka, już dzisiaj była w najnowszym odcinku Kiepskich. Widać, że wchodzą w blek metal, liczym na następnych:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

03-09-2019, 20:23

nicram pisze:
Block69 pisze:Pierwsze wrażenie - każdy numer na "Exercises in Futility" podoba mi się znacznie bardziej od dowolnego z "Age of Excuse". No i zupełnie nie mam ochoty na kolejny odsłuch.
Przesłuchałem wczoraj 3 razy. I tak jak pisałem wcześniej - słabsza kopia poprzedniczki. Jedyne na czym można zawiesić ucho to nr 3 i 6, ale nawet te nie mają startu do muzyki zawartej na Exercises in Futility. I abstrahując od wtórności nowej płyty, to niestety największy zarzut mam jednak do samych piosenek. Po prostu nie są wystarczająco dobre, by nie napisać, że kawałek numer 1 to słabizna.
ozob pisze:Do tej pory Mgla na kazdym albumie robila krok naprzod. Tym razem tkwimy w miejscu wzgledem poprzedniczki. Jest po prostu przewidywalnie do bolu. Najslabsza Mgla poki co i watpie aby urosla. Ziew.
Świat się kończy. +1 :-)
Macie chłopy rację
Powiem krótko.
Jak to mnie zachwyca, kiedy mnie nie zachwyca?
Van Drunen
postuje jak opętany!

03-09-2019, 20:45

No-solace na samym allegro sprzedało wszystkie 300szt które wystawili wczoraj. Brawo

Wstrzymam się z odsłuchem z YT, czekam na przesyłkę.
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

03-09-2019, 22:29

Ascetic pisze:Obrazek

mhh. mhh. taa...
Trotzky zauważył, że nikt nie zauważył, że Age of Excuse jest płytą, która mu się podoba ponieważ porusza struny w jego duszy. Jest oczywiste, że każdy powinien wiedzieć, co porusza struny w duszy trotzky'ego i każdy powinien się zachwycać każdą płytą, która porusza struny w duszy trotzky'ego, bo każda płyta, która porusza struny w duszy trotzky'ego jest płytą, którą należy się zachwycać. Bo gdyby nie należało się nią zachwycać, to nie poruszałaby strun w duszy trotzky'ego. Takie są fakty.

Przesłuchałem nowy mgłuw dwa razy i na razie jest nijak. Ani źle, ani dobrze. Niektóre momenty mi sie podobają, zwłaszcza w ostatnim numerze, może odsłuch łóżkowy poprawi percepcję.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

03-09-2019, 22:38

kogo w ogóle obchodzi to zjebane ckliwe plumkanie dla gogusiowatych cipeczek ?
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-09-2019, 22:39

He KNOWS the pieces fit cause he WATCHED them fall away...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

03-09-2019, 22:40

Lord Gorloj pisze:
Ascetic pisze:Obrazek

mhh. mhh. taa...
Trotzky zauważył, że nikt nie zauważył, że Age of Excuse jest płytą, która mu się podoba ponieważ porusza struny w jego duszy. Jest oczywiste, że każdy powinien wiedzieć, co porusza struny w duszy trotzky'ego i każdy powinien się zachwycać każdą płytą, która porusza struny w duszy trotzky'ego, bo każda płyta, która porusza struny w duszy trotzky'ego jest płytą, którą należy się zachwycać. Bo gdyby nie należało się nią zachwycać, to nie poruszałaby strun w duszy trotzky'ego. Takie są fakty.

Przesłuchałem nowy mgłuw dwa razy i na razie jest nijak. Ani źle, ani dobrze. Niektóre momenty mi sie podobają, zwłaszcza w ostatnim numerze, może odsłuch łóżkowy poprawi percepcję.
a, że ogólnie wiadomo, że z faktami się nie dyskutuje, to i ja nie będę dyskutował. fakt to fakt.

zostaje mi uciec w popłochu jak ludzkie-robaki z okładki mdłej.

warstwa liryczna rozgrzebana? przekroczyli w tekstach nieprzekraczalne dla wielu? <albo> przynajmniej okładka zawiera jakieś alegorie, metafory, odniesienia i przeniesienia? jest jakiś punkt zaczepienia? wielkości tego dzieła.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

03-09-2019, 22:46

Zostanę przy grozie .
ODPOWIEDZ