Dzięki!!
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VADER
VADERMANIAX !!! Zbliża się długo oczekiwana re-edycja oficjalnej biografii Vader autorstwa Jarek Szubrycht "Wojna Totalna" \m/
Drugą już edycję polskojęzyczną (pierwsza miała swoją premierę w 2014 roku) po raz kolejny wyda Wydawnictwo SQN. Będzie to wydanie jubileuszowe uzupełnione oraz poszerzone o kolejny rozdział poświęcony ostatniej dekadzie historii zespołu. Pojawi się również dział dyskografii oraz - ciekawostka - lista koncertów zagranych przez Vader w XXI wieku. Prapremiera książki planowana jest na jubileuszowej trasie Vader w sierpniu/wrześniu organizowanej przez Massive Music (Official site), gdzie będzie można także zdobyć podpisy na spotkaniach przygotowanych przez VADER Legions - Since 1983.
Wydawca przygotował też nie lada niespodziankę dla Fanów, którzy mogą dosłownie zaistnieć na stronach pierwszych, specjalnych egzemplarzy "Wojny Totalnej". szczegóły w linku poniżej:
https://vader.wsqn.pl/?utm_source=faceb ... BZRTBmuCBs
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ciekawa książka. Wątek z Berialem z Betrayer poruszyłem w rozmowie z Piotrem jakiś czas temu jak gadaliśmy przy drinkach w pubie. Z jego ust to trochę inaczej wyglądało, ale ostatecznie nie ma między nim a Peterem złej krwi bo kilka lat temu w lokalu prowadzonym w Koszalinie przez Beriala (Inferno Pub) zagrał VADER i było zacne show 

- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
To jak było? Bo w książce jest napisane, że mieli jechać do Szwecji ale pomylili Gdynię ze Świnoujściem ale nie mogli mu już powiedzieć i nastąpił foch.TheDude pisze: ↑13-07-2023, 22:28Ciekawa książka. Wątek z Berialem z Betrayer poruszyłem w rozmowie z Piotrem jakiś czas temu jak gadaliśmy przy drinkach w pubie. Z jego ust to trochę inaczej wyglądało, ale ostatecznie nie ma między nim a Peterem złej krwi bo kilka lat temu w lokalu prowadzonym w Koszalinie przez Beriala (Inferno Pub) zagrał VADER i było zacne show![]()
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- devastator77
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
Uwaga:
Na to pytanie czasem lepiej nie odpowiadać

Stay clean! 

- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Specjalnie zrobili Beriala w balona, bo musieli dla labelu mieć info, że skład jest kompletny na koncerty.Tatuś pisze: ↑21-07-2023, 10:25To jak było? Bo w książce jest napisane, że mieli jechać do Szwecji ale pomylili Gdynię ze Świnoujściem ale nie mogli mu już powiedzieć i nastąpił foch.TheDude pisze: ↑13-07-2023, 22:28Ciekawa książka. Wątek z Berialem z Betrayer poruszyłem w rozmowie z Piotrem jakiś czas temu jak gadaliśmy przy drinkach w pubie. Z jego ust to trochę inaczej wyglądało, ale ostatecznie nie ma między nim a Peterem złej krwi bo kilka lat temu w lokalu prowadzonym w Koszalinie przez Beriala (Inferno Pub) zagrał VADER i było zacne show![]()
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ale to bez sęsu. Każdego ziomka mogli utrafić wtedy to czemu akurat jego?
Przecież tam grali zupełni przypadkiewicze na basie:
Peter nie przywiązywał wagi do tego instrumentu

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- w mackach Zła
Posłuchałem sobie ostatnio wersji jedynki nagranej w Sunlight i mogę tylko stwierdzić, że dobrze się stało, że nagrali to jeszcze raz. Jakieś to płaskie i bez życia, szczególnie bębny, a kiedyś mi się podobało to brzmienie.
- Najprzewielebniejszy
slyszalem tylko to, co jest na youtubie, czyli 3 kawalki ...
posluchalbym csalosci. mialo byc z wersja withing hour aaaaale. nie budziet
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- rasowy masterfulowicz
No właśnie jestem w chuj ciekawy jak by brzmiał Vader z większym naciskiem na komponowanie basu, brakuje go momentami
Stay clean! 

- Sgt. Barnes
VADERMANIAX !!!! Mamy dla Was absolutnie niesamowitą niespodziankę. Na WSZYSTKICH koncertach polskiej części trasy jubileuszowej „40 lat Apokalipsy” sporą część koncertu zagra z nami wspólnie na scenie na trzeciej gitarze sam…Mauser! Tak tak - Maurycy Mauser Stefanowicz , człowiek bardzo mocno związany z Vader przypomni Wam kawałki od „Black To The Blind” - kiedy dołączył do hordy Vader w 1997 roku aż do piekielnego „Helleluyah!” z płyty „Impressions In Blood”. Mauser jest gościem SPECJALNYM , jakiego będzie można zobaczyć w akcji na tej wyjątkowej trasie organizowanej przez zespół wespół z Massive Music (Official site) wyłącznie w Polsce. Poniżej kilka słów od samego maestro:
„Jestem ogromnie zaszczycony że możemy wspólnie razem
celebrować 40-lecie istnienia Vader.Jest to szczególna okazja dla nas jak i dla fanów zespołu. Przez wiele lat Vader
był częścią mojego życia i nagraliśmy razem wiele wspaniałych płyt. Po raz kolejny staniemy na deskach sceny razem jak to bywało w przeszłości.
Raz rozpętanego żywiołu nie da się zatrzymać. Sceny kolejnych miast dosłownie zapłoną. Tyle Wam mogę obiecać i do zobaczenia w Polsce!!!”
MAUSER
„Jestem ogromnie zaszczycony że możemy wspólnie razem
celebrować 40-lecie istnienia Vader.Jest to szczególna okazja dla nas jak i dla fanów zespołu. Przez wiele lat Vader
był częścią mojego życia i nagraliśmy razem wiele wspaniałych płyt. Po raz kolejny staniemy na deskach sceny razem jak to bywało w przeszłości.
Raz rozpętanego żywiołu nie da się zatrzymać. Sceny kolejnych miast dosłownie zapłoną. Tyle Wam mogę obiecać i do zobaczenia w Polsce!!!”
MAUSER
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Całość brzmi oczywiście szwedzko, ale KOMPLETNIE BEZ DUCHA i JAJEC. Decyzja, żeby to nagrać jeszcze raz, była najlepszą możliwą. Jakby to wyszło w pierwszej wersji to byłaby płyta do zapomnienia.Najprzewielebniejszy pisze: ↑04-08-2023, 19:26slyszalem tylko to, co jest na youtubie, czyli 3 kawalki ...
posluchalbym csalosci. mialo byc z wersja withing hour aaaaale. nie budziet
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
Kurde bele chętnie hym ich zobaczył w fabryce Lloyda czy Estradzie, ewentualnie w Toruniu, ale nie chcę mi się szczególnie walić misji gdzieś dalej via Poznań czy coś :p
Stay clean!