MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: MGŁA

03-08-2019, 22:46

535 pisze:To prawda. Lenistwo nbdb. Zatem siusiu, paciorek i spać?
Po siusiu kropelki strzepujemy raz - dwa razy to już grzech i myśli nieczyste...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2019, 23:05

Bloodcult pisze:Muzycznie spoko, wokal bdb, ale może się zestarzałem ale tekst to dla mnie trochę jak z generatora tekstów Mgły. Ja rozumiem że są okresy w życiu że się jest zblazowanym nihilistą, ale jak nic z tym nie robi latami to się to może źle skończyć. Chyba że panicz M. to pogodny wesołek a teksty to tylko koniunktura.

Tak czy inaczej nihilizm jest dla słabych. Egzystencjalne lenistwo.
Idąc tym tropem, musiałbyś przyznać, że ciemna noc duszy św. Jana od Krzyża to nihilizm. A to chyba trochę nie tak :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

03-08-2019, 23:06

Dobry numer.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2019, 23:10

Lord Gorloj pisze:Oni to już Ameryki nigdy nie odkryją. Fajny numer, solidne rzemiosło w wypracowanym stylu. Jakby nagrali album lepszy od poprzedniego to by było miło, wydaje się, że są do tego zdolni. WHTN nie przeskoczą i tak. I Grozy też nie - bardzo niedoceniany materiał. Lubię w chuj.
Niby tak, ale jest parę małych elementów, które czynią ten utwór jednak trochę innym niż do tej pory. Podoba mi się.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

03-08-2019, 23:25

Przy ostatnich numerach KSM nigdy to nie stanie. Typowa konsumpcja własnego ogona, czy jak kto woli kontynuacja i radzę nazywać rzeczy po imieniu, bo znowu skończy się na Wielickiej.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-08-2019, 01:22

Nie ma jak wyrobione zdanie po jednym utworze! (:

Ale rzeczywiscie jest slyszalny brak ewolucji co grozi wjebaniem wlasnego ogona zupelnie tak jak zrobilo to KSM. Ostateczne osady przyjda jednak razem z calym albumem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

04-08-2019, 01:31

Skąd wiedziałem kogo ugryzie? Jak to szło? Uderz w stół? To oczywiste.Trzeba zamówić winyl, by stwierdzić ile to warte. Z pewnością Mikołaj rozwinie burzumowskodisectionowskiesolotremolo. Pocieszny jesteś. to co zabolało na KSM, zupełnie nie przeszkadza w zamglonym mgłą mgleniu. Sam widzisz jak to wygląda. Po jednym kawałku można to stwierdzić, a nawet niczym Nergal Barberucha, po dwudziestu sekundach tegoż.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-08-2019, 01:37

Jak nie przeszkadza skoro napisalem, ze grozi losem ostatniego KSM. Umiesz czytac ze zrozumieniem? (:
535

04-08-2019, 01:38

ozob pisze:Jak nie przeszkadza skoro napisalem, ze grozi losem ostatniego KSM. Umiesz czytac ze zrozumieniem? (:
Coś tam usiłuję rozumieć z tego co udaje mi się rozszyfrować.
ozob pisze:Dobry numer.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-08-2019, 01:42

Bo dobry, bezpieczny, nic ponadto. Jezeli cala plyta bedzie na te modle to bez ogrodek powiem, ze wjebali wlasny ogon. KSM tez rokowalo po probkach, a calosc to zamul jak sam skurwysyn. Ale jak sluchasz plyt sluchajac tylko jednego utworu to juz wiem skad uwielbienie do niektorych materialow. Mozna i tak. (:
535

04-08-2019, 01:45

ozob pisze:Bo dobry, bezpieczny, nic ponadto. Jezeli cala plyta bedzie na te modle to bez ogrodek powiem, ze wjebali wlasny ogon. KSM tez rokowalo po probkach, a calosc to zamul jak sam skurwysyn.
Bredzisz. Wspaniała masywna nieoczywista muzyka. Koncept Mgły przy KSM to popierdóła dla nastolatek. Przecież to słychać nawet z komóry na ławce w parku. Dziwię się, że tak opiniotwórczy i doświadczony odbiorca dał się wpuścić w maliny.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-08-2019, 02:13

No wlasnie, ten opis doskonale pasuje do EoM. Masywny, nieoczywisty i doskonale zbalansowany instrumentalnie material. Nastepczyni to przykrycie perkusja braku pomyslu na gitary. Pojscie na latwizne skoro ma sie takiego bebniarza.
535

04-08-2019, 02:16

ozob pisze:No wlasnie, ten opis doskonale pasuje do EoM. Masywny, nieoczywisty i doskonale zbalansowany instrumentalnie material. Nastepczyni to przykrycie perkusja braku pomyslu na gitary. Pojscie na latwizne skoro ma sie takiego bebniarza.
Z tym, że to dalej cztery ligi wyżej od pitolenia we mgle, jeżeli trzymamy się już wersji "lig" i "pójścia na łatwiznę".
535

04-08-2019, 02:18

Z drugiej strony co mnie to obchodzi? Pierwszym postem chciałem sprowokować i się udało. Teraz idę na zasłużony spoczynek. Ciężki tydzień przede mną. Może nawet zabłądzę na Mgłę. Dobranoc.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-08-2019, 02:33

Klasyka grana od lat. (:
dcd
postuje jak opętany!

04-08-2019, 11:42

Numer poprawny.
Zobaczymy jak wypadnie całość...
Póki co brązowych kostek nie mam.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

04-08-2019, 15:48

Przyjemny numer i nic ponadto.
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

04-08-2019, 18:01

Podoba mi się brzmienie, choć nie ma w nim niczego odkrywczego. Sam numer przewidywalny do bólu, czyli dla mnie nuda.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

04-08-2019, 18:13

yossarian84 pisze:ej sodomouse

" onclick="window.open(this.href);return false;
Dlaczego ten ktoś, zamiast wysmiać Sodomouse na forum, robi screeny i leci z tym na facebooka?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

04-08-2019, 18:21

Podejrzewam, że to jakiś nowy użyszkodnik, bo stały bywalec napisałby tu co go boli. Pewnie jakiś smark bez grama cywilnej odwagi.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
ODPOWIEDZ