MOTÖRHEAD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

Re: MOTÖRHEAD

28-10-2012, 09:50

O i ja rzuce okiem.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

28-10-2012, 09:51

Drone pisze:Panowie, ale przecież oczywiste jest, że MOTORHEAD wypracował pewną hermetyczną formułę, którą tutaj wszyscy kochamy. Nie zmienia to jednak faktu, że w jej obrębie nagrywa zarówno płyty znakomite jak i przeciętniaki. Czy jest tu ktoś, kto napisze, że np. przedostatnia płyta to arcydzieło?
jest, Maniek. kiedyś pisał, że dla niego wszystkie płyty tej kapeli są w zasadzie idealne. jak przyjdzie, to pewnie potwierdzi :)

jeśli o mnie chodzi, to nie uważam, żeby przedostatnia była arcydziełem, ale przeciętniakiem tym bardziej nie jest.
Hellrocker
w mackach Zła

28-10-2012, 10:17

Motorizer to arydzielo.
Mam pytanie - czy ten program, ktory wczoraj lecial w polskiej TV to DVD "Classic albums - Ace of Spades"?
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

28-10-2012, 10:29

tak jest Klaudio
Hellrocker
w mackach Zła

28-10-2012, 10:30

Danke, ciesze sie, ze nic nowego mnie nie ominelo:)
535

28-10-2012, 13:31

Przypominam, że film właśnie się rozpoczął.
est

28-10-2012, 15:31

stare chłopy, a jak dzieci
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

28-10-2012, 15:54

est pisze:
stare chłopy, a jak dzieci
:))
Maria Konopnicka

30-10-2012, 11:27

Drone pisze:Panowie, ale przecież oczywiste jest, że MOTORHEAD wypracował pewną hermetyczną formułę, którą tutaj wszyscy kochamy. Nie zmienia to jednak faktu, że w jej obrębie nagrywa zarówno płyty znakomite jak i przeciętniaki. Czy jest tu ktoś, kto napisze, że np. przedostatnia płyta to arcydzieło?
żadnej płyty Motorhead nie nazwałbym arcydziełem - o przedostatniej ich płycie powiedziałbym, że to zajebisty album, najlepszy w hermetycznej stylistyce, którą wypracował Motorhead od czasów nagrania ich poprzedniego krążka. Dla mnie to kapela, która nagrywa albumu znakomite i albumu bardzo dobre - widać tak bardzo pasuje mi ich stylistyka, że żadnego z ich krążków nie nazwałbym przeciętniakiem. Wystarczy, że usłyszę te motoryczne, rock and rollowe riffy, boski głos Lemmego i już jestem kupiony. Przeciętny album Motorhead to dla mnie oksymoron.
Od chwili gdy ich poznałem - wówczas nowością była płyta 1916 - każdą ich płytę przyjmowałem z ogromnym entuzjazmem, każdej słuchałem wielokrotnie i każdą byłem na swój sposób zachwycony - niezależnie od tego czy w danym czasie słuchałem głównie death, black, heavy, doom metalu czy kraut rocka.
Za to kocham Motorhead - dla mnie każdy ich album to kolejny zastrzyk adrenaliny, rasowy, energetyczny rock and rollowy pocisk, zawsze na czasie, zawsze aktualny. Gdybym miał wybrać ich najsłabszą płytę to byłoby mi cholernie trudno. Oni nie mają najsłabszych płyt.
Maria Konopnicka

30-10-2012, 11:37

Patrzę na metal-archives i widzę, że jako jedną z najgorzej ocenianych jest March or Die. Tymczasem dla mnie to absolutny top, album genialny od pierwszej do ostatniej sekundy - jeden z najważniejszych w ich dyskografii (choć raczej ze względów sentymentalnych niż muzycznych).
Kolejną gorzej ocenianą płytą jest Snake Bite Love - a ja ją kocham bezgranicznie, albo We Are Motörhead - cudowny album - pamiętam jak go słuchałem w samochodzie, świeżo po zrobieniu prawa jazdy. Uwielbiam ten krążek i uważam, że jest bardzo niedoceniany.
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

02-11-2012, 03:30

Tak patrzę to dla Ciebie chyba wszystkie są 'ważniejsze w dyskografii' ;)
The World is Yours mnie rozczarowało niestety, a do Motorizer cały czas wracam - może nie każdy kawałek trzyma poziom Rock Out ale jako całość robi mi zdecydowanie lepiej niż ostatnia.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-11-2012, 12:29

Dokładnie tak, zresztą Motorizer bardzo długo był moim faworytem jeśli chodzi o płyty nagrane w tym stuleciu. Dopiero jak powróciłem po dłuższej przerwie do Inferno, to zrozumiałem swój błąd. ;) Ale lubię nadal, no bo kurwa - English Rose, nauka bluesa, Runaround Man, Heroes... zajebiste są te numery. Na ostatniej jest mniej takich znakomitych utworów, ale też są momenty.
Baton
weteran forumowych bitew

08-12-2012, 17:48

night_goat pisze: The World is Yours mnie rozczarowało niestety, a do Motorizer cały czas wracam - może nie każdy kawałek trzyma poziom Rock Out ale jako całość robi mi zdecydowanie lepiej niż ostatnia.
Motorizer jest bardzo dobry (na równi z Inferno IMO, może nawet lepszy, nie wiem), ale TWIY chyba nie jest zła. Gdy wyszło byłem bardzo zawiedziony, potem przekonałem się może do dwóch numerów i dość, poszła w odstawkę. Aż wczoraj, gdy po kilku browarach sobie ją zapuściłem (bo tylko ją mam pod ręką), odkryłem z zaskoczeniem, że... jest znacznie leiej iż pamiętałem. I Know How To Die, Get Back In Line, Waiting fo the Snake czy zajebiście pozytywny Rock'n'ROll Music - świetne numery. A i jeszcze Brotherhood of Man kruszy mury, takiego rozpędzonego ciężarowca to dawno nie nagrali, ściany mi się przy tym numerze trzęsą. Reszta też spoko.
Możliwe, że spodobało i się, bo dawno nie słuchałem MOTORHEAD, a po abstynencji nawet słabszy ich materiał jest jak łyk zimnego piwa po wpierdalaniu kawioru i piciu Francois Renee De Chateaubriand rocznik 1666, ale wydaje mi się, że to nie do końca tak wygląda. Jest w tej pycie potencjał IMO.

No, a poza tym, to nie wiem, czy było ogłoszone, ale w styczniu Lemmy & Co. wchodzą do studia i ja już mam kisiel w gaciach.

Pozostającw klimatach okołomotorhedowych to ostatnio oglądałem "Lemmy: The Movie", po raz drugi, ale pierwszy w stanie totalnego upalenia i utwierdzam się w przekonaniu, że gdy Lemmy umrze, rock skończy się raz na zawsze i nigdy już nie wróci.
Ok, idę na browar, bo zaczyna się natchnione pierdolenie, a to zły objaw.

edit: kurde, muszę ich jeszcze raz na żywca zobaczyć, nie ma lepszej koncertowej kapeli, no nie ma.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

08-12-2012, 18:30

Baton pisze:Motorizer jest bardzo dobry (na równi z Inferno IMO, może nawet lepszy, nie wiem)
No w tym momencie to chyba trochę przesadzasz. Tzn. kiedyś też myślałem, że Motorizer jest lepszy, ale zrewidowałem ten pogląd taśmowym słuchaniem Inferno na pełnej kurwie. Co nie zmienia faktu, że Motorizer jest znakomity - zero mielizn, po prostu rock n' roll, dziecinko. TWIY mi się mniej podoba, ale jak wspomniałeś, ma tak zajebiste momenty, że tupecik spada.

Aha, Killers to jeden z ich najlepszych numerów, a na pewno najlepszy, jaki nagrali w tym stuleciu. Takich riffów się nie zapomina.
Maria Konopnicka

09-12-2012, 00:12

Wolicie wersję utworów z "On Parole" czy "Motorhead" ? Ja w ciągu ostatnich tygodni nabrałem przekonania, że bardziej porywają mnie te nagrane wcześniej - na "Motorhead", słychać bardziej Motorhead, ale surowość "On Parole" mocniej chwyta mnie za serducho.
Bonny? Może Ty zabierzesz głos w tym temacie? Dla większości wszystkie płyty Motorhead są takie same więc rozumiem, że nawet nie zauważyli, że na wspomnianych dwóch płytach powtarzają się utwory... :)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

09-12-2012, 01:06

Jakoś niedawno Maniek założył temat do dyskusji o wyższości OP nad M lub odwrotnie. Zresztą żadna nie góruje nad drugą, obie są bezbłędne.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-12-2012, 22:25

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

15-12-2012, 22:33

Nogi za krótkie, zbyt grube stopy opuchnięte, bądź but o trzy numery za duży chujowe, popieprzone, nie zgadzam się - protestuję. Poza tym KC>>>>>>>>>>>>>>>V>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>motornka>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>mz>>>>>>>>>>>>>>>>>java>Motor.
Awatar użytkownika
Skaut

04-01-2013, 23:07

Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

05-01-2013, 03:21

przyszłość muzyki metalowej :((
ODPOWIEDZ