KRISIUN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: KRISIUN

11-08-2015, 09:41

Skaut pisze:
Plastek pisze:Dojrzały i dorosły to ulubione określenia jakich używają zakompleksione parówy, by podbijać swoje nędzne ego chwaląc płyty która są po prostu wielkimi, śmierdzącymi balasami. Można przecież pozaklinać rzeczywistość i powmawiać samemu sobie jakim to się jest wyrafinowanym i wyrobionym słuchaczem, a reszta to przecież niedojrzali, nie doceniający awangardy słuchacze.
Przestań być taką pierdoloną cipą i zaakceptuj fakt, że innym ta płyta może się podobać. Bez żadnego zaklinania rzeczywistości, które de facto sam uprawiasz.
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
est
mistrz forumowej ceremonii

11-08-2015, 09:46

Harlequin pisze:
est pisze:Nie tylko Chaos A.D. (choć to tak naprawdę coś pomiędzy Arise a Chaos). W jednym kawałku np. wyraźnie słychać skażoną promieniowaniem pustynię z dwójki Morgoth. To jest przemyślany i "dorosły" materiał i sczerze powiedziawszy trochę się ta płytą nakręciłem.
Nawet zakładajac, ze taki jest to nie zmienia faktu, że nie słucha mi się tego dobrze i "płynnie". Nie czuje w tym polotu.
No wiesz, przy takim stażu i dyskografii to już seryjna produkcja. Możemy porozmawiać o jej jakości. Polot to zostawmy młodzieniaszkom ;)
Rattlehead pisze:Nudne to jak jasny chuj!
No Fury & Flames to nie jest :D
Awatar użytkownika
Skaut

11-08-2015, 09:47

Rattlehead pisze:
Skaut pisze:
Rattlehead pisze: i tylko dlatego to jest "dojrzały" album?
ja się śmieję z tym "dojrzałym" albumem. To nie jest ich opus magnum. Co po prostu dobrze się tego słucha. Chyba najlepiej od czasu "AssassiNation".
Mnie to kompletnie nie robiło, no może w którymś tam numerze fajne zwolnienie było i tyle. Słabe, bez wyrazu, bez czegokolwiek, gdzie można byłoby przez moment się ucieszyć. Taki kurwa death metalowy Trivium.
No prośba, tam jest przecież mnóstwo fajnych zagrywek i ich specyficznego "podkręconego" riffowania w tle. Tutaj nic się nie zmieniło, a właściwie polepszyło, bo "Southern Storm" był tak przeprodukowany, że nie dało się tego gówna słuchać. Wrócili na dobrą drogę.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

11-08-2015, 09:48

est pisze:
zapomniałeś dopisać: "na szczęście" ;]
Coś tam było! Człowiek!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-08-2015, 09:49

est pisze:

Masz coś co Fury & Flames? :D
Awatar użytkownika
Harlequin

est pisze:No wiesz, przy takim stażu i dyskografii to już seryjna produkcja. Możemy porozmawiać o jej jakości. Polot to zostawmy młodzieniaszkom ;)
A spróbuj mnie tym męczyć jak przyjade podrzucić Ci koszulke :D Nie mam zamiaru wietrzyć z Toba jaj w rytmie groove ;)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re:

Skaut pisze: No prośba, tam jest przecież mnóstwo fajnych zagrywek i ich specyficznego "podkręconego" riffowania w tle. Tutaj nic się nie zmieniło, a właściwie polepszyło, bo "Southern Storm" był tak przeprodukowany, że nie dało się tego gówna słuchać. Wrócili na dobrą drogę.
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
est

11-08-2015, 09:50

Harlequin pisze:
est pisze:No wiesz, przy takim stażu i dyskografii to już seryjna produkcja. Możemy porozmawiać o jej jakości. Polot to zostawmy młodzieniaszkom ;)
A spróbuj mnie tym męczyć jak przyjade podrzucić Ci koszulke :D Nie mam zamiaru wietrzyć z Toba jaj w rytmie groove ;)
No worries, włączymy False :D
Ostatnio zmieniony 11-08-2015, 09:51 przez est, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Harlequin

11-08-2015, 09:51

est pisze:No worries, włączymy False :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

11-08-2015, 09:53

est pisze:
O, przylazł kurwa.
Skaut pisze: No prośba, tam jest przecież mnóstwo fajnych zagrywek i ich specyficznego "podkręconego" riffowania w tle. Tutaj nic się nie zmieniło, a właściwie polepszyło, bo "Southern Storm" był tak przeprodukowany, że nie dało się tego gówna słuchać. Wrócili na dobrą drogę.
Ostatnim dobrym albumem jak dla mnie był Works of Carnage, później było już z górki. Na tej nowej grają sobie wszystko poprawnie, ale ucha nie ma na czym zawiesić. Ciągnie się w kółko to samo i przy trzecim kawałku, już bardziej zainteresował mnie lot muchy obok żyrandola. Tak jak Nasum napisał, niby sobie grają dobrze, ale jakichkolwiek emocji brak. Od chuja dobrych płyt jest, żeby zawracać sobie tym głowę.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Harlequin

11-08-2015, 09:55

Nom, to przeprodukowanie towarzyszy im od Assassination. Nowoczesne jak kolejna deska do krojenia Szajsung Galaxy S53.
Awatar użytkownika
Drone

11-08-2015, 09:59

Dzisiejsze ćwierć nocy poświęciłem na dalsze badania "Forged In Fury". Jestem zachwycony, dopiero po kilku przesłuchaniach ta płyta odkrywa swoje - niełatwe dla przeciwnika - karty. Świetna, nieco podsuszona produkcja, riffy tnące jak żyleta, bas meandrujący bez wytchnienia, perkusja brzmiąca naturalnie, wręcz korzennie. Jest w tej płycie mnóstwo death metalu przekonwertowanego na thrash, są heavymetalowe wręcz zawijasy, ale wykorzystane z umiarem i smakiem, i jest nawet trochę takiej rapersko/numetalowej publicystyki. Zapewne wszystko to razem wzięte odstrasza nieporadnego, niewyrobionego słuchacza, ale nie starego lisa polującego od dekad w kniejach transgresji :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

11-08-2015, 10:01

Drone pisze:Dzisiejsze ćwierć nocy poświęciłem na dalsze badania "Forged In Fury". Jestem zachwycony, dopiero po kilku przesłuchaniach ta płyta odkrywa swoje - niełatwe dla przeciwnika - karty. Świetna, nieco podsuszona produkcja, riffy tnące jak żyleta, bas meandrujący bez wytchnienia, perkusja brzmiąca naturalnie, wręcz korzennie. Jest w tej płycie mnóstwo death metalu przekonwertowanego na thrash, są heavymetalowe wręcz zawijasy, ale wykorzystane z umiarem i smakiem, i jest nawet trochę takiej rapersko/numetalowej publicystyki. Zapewne wszystko to razem wzięte odstrasza nieporadnego, niewyrobionego słuchacza, ale nie starego lisa polującego od dekad w kniejach transgresji :)
heheh, no i kto na tym lepiej wyszedł? Ja sobie spałem, a Ty się mordowałeś pół nocy. ;)
Awatar użytkownika
Harlequin

11-08-2015, 10:03

Dorabianie ideologi do przecietniactwa?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

11-08-2015, 10:05

Obrazek
Wolę kakaową dziurę!!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-08-2015, 10:19

Drone pisze:Dzisiejsze ćwierć nocy poświęciłem na dalsze badania "Forged In Fury". Jestem zachwycony, dopiero po kilku przesłuchaniach ta płyta odkrywa swoje - niełatwe dla przeciwnika - karty. Świetna, nieco podsuszona produkcja, riffy tnące jak żyleta, bas meandrujący bez wytchnienia, perkusja brzmiąca naturalnie, wręcz korzennie. Jest w tej płycie mnóstwo death metalu przekonwertowanego na thrash, są heavymetalowe wręcz zawijasy, ale wykorzystane z umiarem i smakiem, i jest nawet trochę takiej rapersko/numetalowej publicystyki. Zapewne wszystko to razem wzięte odstrasza nieporadnego, niewyrobionego słuchacza, ale nie starego lisa polującego od dekad w kniejach transgresji :)

Niech będzie, że słuchacz ze mnie nieporadny i niewyrobiony, o transgresji mówić nie będę, bo nie rozumiem o co z nią chodzi w muzyce, przemilczę te rapersko numetalowe elementy publicystyki, o których szatanowi sie pewnie nie śniło, bo dla mnie muzyka musi przemówić, musi być w niej coś , no kurwa, skoro to death metal, to coś rozpierdalajacego, że tak powiem dosadnie, bo pisać wymyślnych epitetów mi się nie chce. A na tej płycie tego po prostu brak. Nie mówię, że nie ma tu riffów tnących jak żyleta, chociaż ja się nie pokaleczyłem aż tak bardzo, jest tutaj bas, ale niestety nie ratuje on płyty, jest perkusja brzmiaca naturalnie - ale to wszystko. Wszystko nagrane poprawnie, wedle najlepszych przepisów, ale nie ma na tej płycie ducha. Nie ma polotu. Próbują, kombinują, rozpędzają się, ale wszystko to jest jakieś takie ospałe, ciągnące się jak smoła.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-08-2015, 10:28

smiesza mnie takie teorie zawsze, jak ktos ma spierdolony gust to tak pisze, ze reszta hołoty mniej inteligentna i nie rozumie sztuki, a ja jednostka alfa zrozumialem to czego wy nie hehehe zal....
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: Re:

11-08-2015, 11:11

Rattlehead pisze:no może w którymś tam numerze fajne zwolnienie było i tyle.
Już wiem, to było w Dogma of Submission w okolicach 3:15. Wtedy to się przbudziłem.
est

Re: Re:

11-08-2015, 11:29

Rattlehead pisze:
Rattlehead pisze:no może w którymś tam numerze fajne zwolnienie było i tyle.
Już wiem, to było w Dogma of Submission w okolicach 3:15. Wtedy to się przbudziłem.
haha, jednak coś nie dało ci spokoju i włączyłeś ponownie :D
Heretyk

11-08-2015, 11:31

Harlequin pisze:Nom, to przeprodukowanie towarzyszy im od Assassination.
tak, z tym że to była ich ostatnia płyta (i dla mnie w ogóle najlepsza tego zespołu), która naprawdę rozpierdalała wszystko w drobny mak. później coś tam zaczęło szwankować. nowej nie słyszałem i nie zamierzam
ODPOWIEDZ