no na bank lepiej słuchać jakiegoś portugalskiego bzyczenia granego dupąSODOMOUSE pisze:... a mnie zawsze zastanawia, jakim trzeba być ignorantem muzycznym, niedoukiem ...by jak barany, tłumnie fascynować się takimi babolami jak batuszka, czy behemot . Tyle ciekawych projektów, na bezskresie sceny, a ludzie jak ameby, spijajo tylko ten plankton
z powierzchni...
BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Nie udawaj, Triceportosie, nikt Ci nie uwierzy :)Triceratops pisze:Kurwa nie slyszalem nigdy o tej Batuszce, cos stracilem?? Sama historia tych machlojek interesujaca, nie wiem kim tez jest ten grubas.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- SODOMOUSE
^ piedrolisz jak zwykle, znafco bm . Miałem kilka razy nieprzyjemność rozmowy, z ludźmi odzianymi w szirty tych mega combo hordyossarian84 pisze:no na bank lepiej słuchać jakiegoś portugalskiego bzyczenia granego dupąSODOMOUSE pisze:... a mnie zawsze zastanawia, jakim trzeba być ignorantem muzycznym, niedoukiem ...by jak barany, tłumnie fascynować się takimi babolami jak batuszka, czy behemot . Tyle ciekawych projektów, na bezskresie sceny, a ludzie jak ameby, spijajo tylko ten plankton
z powierzchni...
typu Batuszka, Behemoth, takie zwykle pogaduchy przed koncertami. Wiedza tych osobników nt ogólnie muzyki, sceny, horyzonty...
bieda w każdym aspekcie. Utwierdza mnie to tylko, w tym przekonaniu, że black polo metal, zaczadził ich umysły.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
^straszne rzeczy :-(
batuszka to gówno oczywiście, ale ból dupy o to że ktoś ich słucha i z jej fanami nie da się porozmawiać o bm to jeszcze większa żenada niż ich muzyka xD
batuszka to gówno oczywiście, ale ból dupy o to że ktoś ich słucha i z jej fanami nie da się porozmawiać o bm to jeszcze większa żenada niż ich muzyka xD
- SODOMOUSE
^ no, muszę z tym żyć...już dużo nie zostało , Im i mnie xD
NYCHTS
- ultravox
- zahartowany metalizator
Też się dziwię, że ludzie słuchają Batushki, a nie na przykład demówek Hermh.SODOMOUSE pisze:... a mnie zawsze zastanawia, jakim trzeba być ignorantem muzycznym, niedoukiem ...by jak barany, tłumnie fascynować się takimi babolami jak batuszka, czy behemot . Tyle ciekawych projektów, na bezskresie sceny, a ludzie jak ameby, spijajo tylko ten plankton
z powierzchni...
-
- weteran forumowych bitew
Ciekawe kiedy gruby zacznie zapraszać na solo pod Biedronkę komentujących jego poczynania, jak robił to ten arabski bękart Glaca.
Ja natomiast jestem ciekaw kiedy ludzie zaczną ignorować tego szmaciarza i jego kram.
- Skaut
Wszystkie biedronki są już zarezerwowane na solo Lucka i wolfaWódka i Piwo pisze:Ciekawe kiedy gruby zacznie zapraszać na solo pod Biedronkę komentujących jego poczynania, jak robił to ten arabski bękart Glaca.
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Szczerze mówiąc ja w ogóle nie ogarniam dlaczego ten zespół tak dobrze wypalił. Muza jest mocno przeceniana ale poza tym to normalny, konkurencyjny krążek na scenie, w jej samej poza cerkiewnym gimmickiem nie widzę totalnie potencjału żeby tak chwycić.ultravox pisze:
Do tego ten zespół daje im coś, czego nie dostają od innych.
Image, otoczka? Że kaptury, kandelabry i muzycy incongito? Taki bieda-DSO/Ghost-attitude?
Przypadeq? Spiseq?
Kolega, który interesuje się historią, religioznawstwem itp. był pod wielkim wrażeniem konceptu, tekstów, wkładki, ikonografii itp. - ja tego nie ocenię bo się na tym nie znam ale znowu, jeżeli to jest pod tym względem faktycznie takie dobre to raczej nie powinno rzutować na odbiór przez masowego słuchacza.
Chyba sukces tego zespołu zaskoczył i przeraził wszystkich włącznie z samych zespołem. Mam info o licealnych metalowcach mocno ceniących sobie ten projekt, do tego album był jednym z najczęściej ściąganych na bodajże medioboom w danym roku - taki ranking oczywiście może budzić politowanie ale jest mimo wszystko bardzo dobrym miernikiem popularności w tych dziwacznych czasach.
BTW lata mijają a użytkownik krz63 dalej walczy o scenę - teraz namawia do bojkotu i niepodawania ręki.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
535 pisze:Ja natomiast jestem ciekaw kiedy ludzie zaczną ignorować tego szmaciarza i jego kram.
Wszystko w temacie
- maciek z klanu
Ponoć Bart nie słuchasz polskiego bm :) tego nowszego to skąd wiesz że babole? Hyhy a tak poważnie słuchałem kiedyś tej hujuszki w okolicach premiery i bieda straszna. Taki hukowy bm bez polotuSODOMOUSE pisze:... a mnie zawsze zastanawia, jakim trzeba być ignorantem muzycznym, niedoukiem ...by jak barany, tłumnie fascynować się takimi babolami jak batuszka, czy behemot . Tyle ciekawych projektów, na bezskresie sceny, a ludzie jak ameby, spijajo tylko ten plankton
z powierzchni...
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- SODOMOUSE
no kurwa, nie prowokuj zjebanych pytań. Kiedyś tam posłuchałem minuty na jewtubach, krutka piłka:) Albo cośmaciek z klanu pisze:Ponoć Bart nie słuchasz polskiego bm :) tego nowszego to skąd wiesz że babole? Hyhy a tak poważnie słuchałem kiedyś tej hujuszki w okolicach premiery i bieda straszna. Taki hukowy bm bez polotuSODOMOUSE pisze:... a mnie zawsze zastanawia, jakim trzeba być ignorantem muzycznym, niedoukiem ...by jak barany, tłumnie fascynować się takimi babolami jak batuszka, czy behemot . Tyle ciekawych projektów, na bezskresie sceny, a ludzie jak ameby, spijajo tylko ten plankton
z powierzchni...
od razu wleci, pasuje albo wypierdalać. Do tego, po po jakimś czasie wySprzedanne full frękfęncja na spęndach
hipsterskich i jest po temacie. I dziękuję bardzo i gitara. To nie jest nuta o którą walczę. Bardziej Portugalia niż
marginalia.
NYCHTS
- ultravox
- zahartowany metalizator
W sumie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.hcpig pisze:poza cerkiewnym gimmickiem nie widzę totalnie potencjału żeby tak chwycić.
Image, otoczka? Że kaptury, kandelabry i muzycy incongito? Taki bieda-DSO/Ghost-attitude?
(...)
Kolega, który interesuje się historią, religioznawstwem itp. był pod wielkim wrażeniem konceptu, tekstów, wkładki, ikonografii itp.
- maciek z klanu
Gimmick najbardziej pojebane słowo jakie slyszalem
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Abba miała to słowo w tytule piosenki
- maciek z klanu
ABBA przy batiuszcze nie istnieje xdxd
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
NIe ma Lucka i Wolffa, to wbijam w ten temat z poranna kawa. Sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie, napiecie rosnie, sam Hitchcock by pochwalil ten scenariusz
woodpecker from space
Żadnych nowych wieści od babci? Szkoda, bo też śledzę z wypiekami i wciśniętym odświeżaniem.
Tymczasem zastanawiające jest jedno. Jak to możliwe, że da się funkcjonować przez tyle lat, robiąc w chuja znajomych oraz ludzi obcych i nawet wtedy komentarze są mocno stonowane? Także tutaj. Rozmywanie tematu, bo muzyka tak, czy inna. Nieprawidłowi fani. Co to ma w ogóle do rzeczy? Jaka jest babcia, każdy widzi. Szału nie robi. Choć wczoraj przy okazji, dowiedziałem się, że można ją określić mianem Nocnego Kochanka, tudzież Sabatonem prawosławnego black metalu, gdyż bank został rozbity, a publika wzięta szturmem, niczym burdel we filmie o przygodach poganiaczy bydła. Może jednak winy Barfolomieja są wyssane z brudnego palca? Nie wyobrażam sobie, że nikt przez tyle lat, za wszystko co rzekomo uczynił, tak po ludzku, po starosłowiańsku, nie obił mu ryja. Jak to jest mili państwo?
Tymczasem zastanawiające jest jedno. Jak to możliwe, że da się funkcjonować przez tyle lat, robiąc w chuja znajomych oraz ludzi obcych i nawet wtedy komentarze są mocno stonowane? Także tutaj. Rozmywanie tematu, bo muzyka tak, czy inna. Nieprawidłowi fani. Co to ma w ogóle do rzeczy? Jaka jest babcia, każdy widzi. Szału nie robi. Choć wczoraj przy okazji, dowiedziałem się, że można ją określić mianem Nocnego Kochanka, tudzież Sabatonem prawosławnego black metalu, gdyż bank został rozbity, a publika wzięta szturmem, niczym burdel we filmie o przygodach poganiaczy bydła. Może jednak winy Barfolomieja są wyssane z brudnego palca? Nie wyobrażam sobie, że nikt przez tyle lat, za wszystko co rzekomo uczynił, tak po ludzku, po starosłowiańsku, nie obił mu ryja. Jak to jest mili państwo?