Bo u Slipknota była indywidualizacja, nawet coś kojarzę, jak tłumaczyli, że każda maska wyraża osobowość swego nosiciela, czyli w zasadzie chodzi o odwrotność tego, co u Mgły.Plastek pisze:Dlaczego co innego?
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: MGŁA
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Plastek
- Kontakt:
Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Plastek, Twoje interpretacje rzeczywistości są tak chybione że aż żałosne.Plastek pisze:Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.WaszJudasz pisze:No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- Nerwowy
Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.byrgh pisze:była już era różowych opasek na łeb, rurek, dużych oprawek i(/=) pedalstwa w black metalu. teraz są koczki. co dalej?Plastek pisze:Fajny ten gitarzysta z homo koczkiem.
- Czapki noszone w pomieszczeniu
- Rurki
- Okulary z grubymi oprawkami
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
Co jeszcze?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Plastek
- Kontakt:
Przestań tak mówić bo będzie mi przykro.DeadButDreaming pisze:Plastek, Twoje interpretacje rzeczywistości są tak chybione że aż żałosne.Plastek pisze:Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
Polska scena to niezbyt inteligentne zjeby, które nie mają absolutnie nic ciekawego do powiedzenia, nic więc dziwnego, że kto mądry mocno unika jakiegokolwiek kontaktu z enuncjacjami takich korkoli.DeadButDreaming pisze: THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Nerwowy
WaszJudasz pisze:Bo u Slipknota była indywidualizacja, nawet coś kojarzę, jak tłumaczyli, że każda maska wyraża osobowość swego nosiciela, czyli w zasadzie chodzi o odwrotność tego, co u Mgły.Plastek pisze:Dlaczego co innego?
Slipknot = Vesania
taka prawda
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Plastek
- Kontakt:
Mgła = Thy Disease
taka prawda
taka prawda
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Więc polecam Ci unikać jakiegokolwiek kontaktu z tym tematem.Plastek pisze:Polska scena to niezbyt inteligentne zjeby, które nie mają absolutnie nic ciekawego do powiedzenia, nic więc dziwnego, że kto mądry mocno unika jakiegokolwiek kontaktu z enuncjacjami takich korkoli.DeadButDreaming pisze: THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.
- Plastek
- Kontakt:
To dobra rada, staram się unikać gówna jak mogę, niestety nie zawsze jest to możliwe.DeadButDreaming pisze:Więc polecam Ci unikać jakiegokolwiek kontaktu z tym tematem.Plastek pisze:Polska scena to niezbyt inteligentne zjeby, które nie mają absolutnie nic ciekawego do powiedzenia, nic więc dziwnego, że kto mądry mocno unika jakiegokolwiek kontaktu z enuncjacjami takich korkoli.DeadButDreaming pisze: THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.
Poza tym czczę diabła.
Ostatnio zmieniony 15-11-2016, 10:44 przez Plastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
- długie włosyNerwowy pisze:
Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.
- Rurki
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
Co jeszcze?
- potargane włosy
- uczesane włosy
- łysina
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
- Koszula, szczególnie w kratęNerwowy pisze:Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.
- Rurki
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
Co jeszcze?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- mikey
- rozkręca się
Nom, są meksykanami C:neuro pisze:- Czapki noszone w pomieszczeniu
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
- długie włosy
- potargane włosy
- łysina
- Koszula, szczególnie w kratę
- Wonsy
wiedziałem że coś z nimi jest nie tak :(
Mgwah - With Hearts Towards Danone. 

-
te maski były zajebiste ;)... no, może poza tą z przepychaczką :E w każdym razie, maskarada ze stevensonowską metaforą wymaga czulszych kubeczków i znacznie szerszego widescreenu, niż wiejskie miętolenie tematu o Szatanie w garniaku z secondhandu w tonie wielkiej literatury i sztuki.Plastek pisze:Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
dajesz do zrozumienia, że często koleś z pończochą na głowie na scenie to może być złodziej, który pomylił lokale?WaszJudasz pisze:No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
dla mnie wystarczy grać polski black metal - warunek do odczłowieczenia spełniony :)Nerwowy pisze:Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.byrgh pisze:była już era różowych opasek na łeb, rurek, dużych oprawek i(/=) pedalstwa w black metalu. teraz są koczki. co dalej?Plastek pisze:Fajny ten gitarzysta z homo koczkiem.
- Rurki
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
Co jeszcze?
ua, groźnie zabrzmiało. chyba nie chciałbyś, Kolego, oberwać po raz... który to już? szósty? siódmy? ;)Plastek pisze:To dobra rada, staram się unikać gówna jak mogę, niestety nie zawsze jest to możliwe.DeadButDreaming pisze:Więc polecam Ci unikać jakiegokolwiek kontaktu z tym tematem.
Poza tym czczę diabła.
-
- weteran forumowych bitew
Był jakiś starszy wywiad z M. gdzie wypowiadał się wyraźnie, że koncert metalowy to żadne misterium i nie widzi nic szczególnego w tym, że grupka grajków gra metal dla bandy najebanych facetów z przepoconymi długimi włosami (mogę poszukać) - więc ta teoria bardzo dobrze do tego pasuje.WaszJudasz pisze:No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
Ty tylko udajesz debila nie?Plastek pisze:Mgła = Thy Disease
taka prawda
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Plastek
- Kontakt:
Przestałem już liczyć, ale żyję w ciągłym strachu.byrgh pisze: ua, groźnie zabrzmiało. chyba nie chciałbyś, Kolego, oberwać po raz... który to już? szósty? siódmy? ;)
Ja jestem tylko lustrem w którym się przeglądacie kochani.kenediusze pisze: Ty tylko udajesz debila nie?
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Nie ma to, jak dwóch zasrańców w temacie o czymś, czego sie nie lubi. W tematy o gównie typu techno też wam się wszyscy ładują? W sumie ostatnio już nie wiadomo, który którego w dupę ładuje, bo później tylko takie kwiatki padają:
Fachowiec, z doświadczeniem od paru miesięcy rzekł.byrgh pisze: dla mnie wystarczy grać polski black metal - warunek do odczłowieczenia spełniony :)
'Come the Blessed Madness'
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
To kwestia jakiegoś kodu kulturowego. Jak się wychowałem, w dużej mierze na Dezerterze, tak tego typu akcje odczytuję jako kabotyństwo i nic na to nie poradzę.
W tym po prostu nie ma rock'n'rolla i tyle, tylko swetry i dekadencja ;-)
W tym po prostu nie ma rock'n'rolla i tyle, tylko swetry i dekadencja ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy