MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Re: MGŁA

15-11-2016, 10:07

Plastek pisze:Dlaczego co innego?
Bo u Slipknota była indywidualizacja, nawet coś kojarzę, jak tłumaczyli, że każda maska wyraża osobowość swego nosiciela, czyli w zasadzie chodzi o odwrotność tego, co u Mgły.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-11-2016, 10:08

Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

15-11-2016, 10:14

No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

15-11-2016, 10:26

Plastek pisze:Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
Plastek, Twoje interpretacje rzeczywistości są tak chybione że aż żałosne.
WaszJudasz pisze:No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-11-2016, 10:29

byrgh pisze:
Plastek pisze:Fajny ten gitarzysta z homo koczkiem.
była już era różowych opasek na łeb, rurek, dużych oprawek i(/=) pedalstwa w black metalu. teraz są koczki. co dalej?
Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.

- Czapki noszone w pomieszczeniu
- Rurki
- Okulary z grubymi oprawkami
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost

Co jeszcze?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-11-2016, 10:33

DeadButDreaming pisze:
Plastek pisze:Aha, a ja myślałem, że i jednym i drugim chodzi o to samo - zwrócenie na siebie uwagi poprzez ludyczne sztuczki.
Plastek, Twoje interpretacje rzeczywistości są tak chybione że aż żałosne.
Przestań tak mówić bo będzie mi przykro.
DeadButDreaming pisze: THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.
Polska scena to niezbyt inteligentne zjeby, które nie mają absolutnie nic ciekawego do powiedzenia, nic więc dziwnego, że kto mądry mocno unika jakiegokolwiek kontaktu z enuncjacjami takich korkoli.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-11-2016, 10:36

WaszJudasz pisze:
Plastek pisze:Dlaczego co innego?
Bo u Slipknota była indywidualizacja, nawet coś kojarzę, jak tłumaczyli, że każda maska wyraża osobowość swego nosiciela, czyli w zasadzie chodzi o odwrotność tego, co u Mgły.

Slipknot = Vesania

taka prawda
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-11-2016, 10:37

Mgła = Thy Disease

taka prawda
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

15-11-2016, 10:42

Plastek pisze:
DeadButDreaming pisze: THIS! Właśnie o to im chodzi. Kto sra na polską prasę i nie czyta wywiadów ten ma potem braki i pisze farmazony.
Polska scena to niezbyt inteligentne zjeby, które nie mają absolutnie nic ciekawego do powiedzenia, nic więc dziwnego, że kto mądry mocno unika jakiegokolwiek kontaktu z enuncjacjami takich korkoli.
Więc polecam Ci unikać jakiegokolwiek kontaktu z tym tematem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-11-2016, 10:43

DeadButDreaming pisze:
Plastek pisze:
Więc polecam Ci unikać jakiegokolwiek kontaktu z tym tematem.
To dobra rada, staram się unikać gówna jak mogę, niestety nie zawsze jest to możliwe.
Poza tym czczę diabła.
Ostatnio zmieniony 15-11-2016, 10:44 przez Plastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

15-11-2016, 10:43

Nerwowy pisze:
Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.

- Rurki
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost

Co jeszcze?
- długie włosy
- potargane włosy
- uczesane włosy
- łysina
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

15-11-2016, 10:46

Nerwowy pisze:Proponuję stworzenie listy atrybutów i cech które są zniewagą dla słuchacza i wykluczają dany zespół lub artystę z grona tych, których wypada słuchać.

- Rurki
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost

Co jeszcze?
- Koszula, szczególnie w kratę
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-11-2016, 11:01

Wonsy
woodpecker from space
neuro
postuje jak opętany!

15-11-2016, 11:21

- Sukienki / spódnice
- Maski
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
- długie włosy
- potargane włosy
- łysina
- Wonsy

Obrazek

wiedziałem że coś z nimi jest nie tak :(
Awatar użytkownika
mikey
rozkręca się

15-11-2016, 13:17

neuro pisze:- Czapki noszone w pomieszczeniu
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost
- długie włosy
- potargane włosy
- łysina
- Wonsy

Obrazek

wiedziałem że coś z nimi jest nie tak :(
Nom, są meksykanami C:
Mgwah - With Hearts Towards Danone. :evil:
byrgh
zahartowany metalizator

15-11-2016, 19:03

te maski były zajebiste ;)... no, może poza tą z przepychaczką :E w każdym razie, maskarada ze stevensonowską metaforą wymaga czulszych kubeczków i znacznie szerszego widescreenu, niż wiejskie miętolenie tematu o Szatanie w garniaku z secondhandu w tonie wielkiej literatury i sztuki.
WaszJudasz pisze:No mnie się zdaje, że nie, i u Mgły nie chodzi nawet o te pierdoły, co niektórzy religijni opowiadają, że Szatan (chociaż bardziej chyba popularne jest w tych kręgach mówienie "On") a oni tylko narzędziem/przekaźnikiem, tylko po prostu o minimalizm środków i niewysyłanie zbędnych sygnałów, co przejawia się u nich właściwie w całej oprawie. Jeśli nie widzisz twarzy, to nie skupiasz się na gościu, na tym jaką minę robi, czy groźną, czy nie, albo czy się dobrze bawi, a i jemu też zapewne zwyczajnie łatwiej się skupić. Nie da się w ogóle nie wyglądać, ale ta mgłowa unifikacja ubioru i zwyczajne zasłonięcie twarzy jest chyba temu najbliższa.
dajesz do zrozumienia, że często koleś z pończochą na głowie na scenie to może być złodziej, który pomylił lokale?
Nerwowy pisze:
byrgh pisze:
Plastek pisze:Fajny ten gitarzysta z homo koczkiem.
była już era różowych opasek na łeb, rurek, dużych oprawek i(/=) pedalstwa w black metalu. teraz są koczki. co dalej?

- Rurki
- Tunele
- Koczki
- Sukienki / spódnice
- Maski
- Kaptury
- Nadwaga
- Nikczemny wzrost

Co jeszcze?
dla mnie wystarczy grać polski black metal - warunek do odczłowieczenia spełniony :)
Plastek pisze:
DeadButDreaming pisze:Więc polecam Ci unikać jakiegokolwiek kontaktu z tym tematem.
To dobra rada, staram się unikać gówna jak mogę, niestety nie zawsze jest to możliwe.
Poza tym czczę diabła.
ua, groźnie zabrzmiało. chyba nie chciałbyś, Kolego, oberwać po raz... który to już? szósty? siódmy? ;)
kenediusze
weteran forumowych bitew

15-11-2016, 22:22

Był jakiś starszy wywiad z M. gdzie wypowiadał się wyraźnie, że koncert metalowy to żadne misterium i nie widzi nic szczególnego w tym, że grupka grajków gra metal dla bandy najebanych facetów z przepoconymi długimi włosami (mogę poszukać) - więc ta teoria bardzo dobrze do tego pasuje.
Plastek pisze:Mgła = Thy Disease

taka prawda
Ty tylko udajesz debila nie?
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-11-2016, 22:26

byrgh pisze: ua, groźnie zabrzmiało. chyba nie chciałbyś, Kolego, oberwać po raz... który to już? szósty? siódmy? ;)
Przestałem już liczyć, ale żyję w ciągłym strachu.
kenediusze pisze: Ty tylko udajesz debila nie?
Ja jestem tylko lustrem w którym się przeglądacie kochani.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

15-11-2016, 22:41

Nie ma to, jak dwóch zasrańców w temacie o czymś, czego sie nie lubi. W tematy o gównie typu techno też wam się wszyscy ładują? W sumie ostatnio już nie wiadomo, który którego w dupę ładuje, bo później tylko takie kwiatki padają:
byrgh pisze: dla mnie wystarczy grać polski black metal - warunek do odczłowieczenia spełniony :)
Fachowiec, z doświadczeniem od paru miesięcy rzekł.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

15-11-2016, 22:46

To kwestia jakiegoś kodu kulturowego. Jak się wychowałem, w dużej mierze na Dezerterze, tak tego typu akcje odczytuję jako kabotyństwo i nic na to nie poradzę.

W tym po prostu nie ma rock'n'rolla i tyle, tylko swetry i dekadencja ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ