O tym właśnie myślałem. Nikt się nie przyjebie, bo Mikołaj już jest.Karkasonne pisze:Nie wiem czy zauważyłeś, ale jeden Mikołaj we Mgle już jest.535 pisze: No stary. Jak kulą w płot. Oni się za Mikołajów musieli przebierać...
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
kupiłem sobie ostatnio Grozę (lepiej późno niż wcale) i jestem rozjebany. o dwóch ostatnich płytach nie wspominam, bo im więcej ich słucham, tym bardziej mi się podobają. totalnie zajebisty jest ten zespół i tyle w temacie
a gdzie i z kim grają koncerty... cóż, mówiąc eufemistycznie - mało mnie to interesuje
a gdzie i z kim grają koncerty... cóż, mówiąc eufemistycznie - mało mnie to interesuje
- COFFIN
A to mnie zdziwiłeś;)Heretyk pisze:
kupiłem sobie ostatnio Grozę (lepiej późno niż wcale) i jestem rozjebany
Rozumiem, że 'EiF' już się trochę pokręciło u Ciebie, w związku z tym zapytam, czy zgadzasz się z tym, co napisałem, gdy Ty mnie pytałeś?;)Heretyk pisze:
o dwóch ostatnich płytach nie wspominam, bo im więcej ich słucham, tym bardziej mi się podobają.
'Come the Blessed Madness'
-
no trudno się nie zgodzić. słuchasz tego po raz n-ty i na "chłodno" wyłapujesz kolejne smaczki, emocje teoretycznie już opadły, a jednak ciągle bywają takie momenty, że mózg zaczyna ci wypływać uszami... zero znużenia. myślałem, że WHTN nie przeskoczą a wygląda na to, że się udało. minimalnie, ale jednak :)
- COFFIN
Tak samo myślałem na początku, ale to wina przyzwyczajenia przez parę lat do poprzedniczki. Drugi numer mógłby lecieć na okrągło:)Heretyk pisze:
myślałem, że WHTN nie przeskoczą a wygląda na to, że się udało. minimalnie, ale jednak :)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
no jednak nieHeretyk pisze:myślałem, że WHTN nie przeskoczą a wygląda na to, że się udało
- hcpig
Mnie najbardziej jara w Mgle że ich płyty jarają mnie równo jak w chwili premiery, nie nudzą się i nie dezaktualizują a 'Northwards' jest na liśćie najbardziej porządanych materiałów spośród tych, które niby istnieją ale nikt ich nigdy nie słyszał :) Stawiam Mgwahę wyżej niż niejednego klasyka czy pseudoklasyka gatunku.Heretyk pisze:no trudno się nie zgodzić. słuchasz tego po raz n-ty i na "chłodno" wyłapujesz kolejne smaczki, emocje teoretycznie już opadły, a jednak ciągle bywają takie momenty, że mózg zaczyna ci wypływać uszami... zero znużenia. myślałem, że WHTN nie przeskoczą a wygląda na to, że się udało. minimalnie, ale jednak :)
Yare Yare Daze
- COFFIN
Ostatnio zajrzałem na pierwszą stronę tematu i sobie przypomniałem, jak wychodziło 'Presence', a za chwilę myśl 'ale kurwa zleciało':) I co? Od tamtej pory każdy materiał bardzo dobry w podobno jasno określonej stylistyce. Można.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Już są reedycje winyli, do kupienia w No Solace lub u mnie:
Mgła - Presence / Power and Will 12''LP , 45 PLN
Mgła - Mdłości / Further Down the Nest 12''LP , 45 PLN
Mgła - Groza 12''LP , 45 PLN
Mgła - With Hearts Toward None 12''LP , 45 PLN
Mgła - Exercises in Futility 12''LP , 45 PLN
zamówienia: malignantvoices@gmail.com ( nie PM ! )

Mgła - Presence / Power and Will 12''LP , 45 PLN
Mgła - Mdłości / Further Down the Nest 12''LP , 45 PLN
Mgła - Groza 12''LP , 45 PLN
Mgła - With Hearts Toward None 12''LP , 45 PLN
Mgła - Exercises in Futility 12''LP , 45 PLN
zamówienia: malignantvoices@gmail.com ( nie PM ! )

- Bień
- postuje jak opętany!
http://www.bardomethodology.com/news/20 ... interview/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukass
- zahartowany metalizator
Trasa obejmująca Polskę? Zagrają gdzie indziej niż Katowice/Kraków? Cud się stał, chwała na wysokości! Widziałem, że już na przyszły rok są też zapowiedziani na pogrobowca 'Beyond the Gates' w Bergen.COFFIN pisze:
2017 will be slower on live activity and focused mainly on places we have not yet been to. GR/IS/UK/LT/PL tour/SK/NO & more. Details TBA.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- COFFIN
Skoro piszą:)Lukass pisze:
Trasa obejmująca Polskę?
Razem z Vemod i Dark Sonority. Obadałby.Lukass pisze: Widziałem, że już na przyszły rok są też zapowiedziani na pogrobowca 'Beyond the Gates' w Bergen.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Czekam na resztę składu, może będzie warto. W tym roku minąłem o włos, Gaahls Wyrd i może Destroyer 666 chciałem obadać. Przez chwilę myślałem, że spotkałem Gaahla na Wardrunie, ale był z dziewczyną, więc chyba nie on :)COFFIN pisze:Razem z Vemod i Dark Sonority. Obadałby.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- COFFIN
:DLukass pisze:
Przez chwilę myślałem, że spotkałem Gaahla na Wardrunie, ale był z dziewczyną, więc chyba nie on :)
Co do koncertów w PL, to myślę, że optymalne byłyby ze cztery sztuki, nie więcej.
- COFFIN

Mgła "Exercises in futility" tape version is out now and available to order. Tape versions of past releases have been reprinted as well.
Available at No Solace, Northern Heritage and Malignant Voices.