PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: PARADISE LOST

16-09-2014, 12:47

Hellion pisze:Chyba pozazdrościł koledze napierdolu w Vallenfyre i też chce spróbować swoich sił w tym temacie. Tak czy inaczej jestem ciekaw co z tego wyjdzie, byle by w studio za bardzo nie naprawili Nicka.
nie mam żadnych obaw

[youtube][/youtube]
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

16-09-2014, 12:56

Ooo, nie słyszałem tego. W takim razie jest to projekt bdb rokujący :)
[V]

16-09-2014, 12:59

badaj koniecznie, jest kilka perełek np

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
uglak

16-09-2014, 13:10

!!!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

16-09-2014, 13:16

Hellion pisze:byle by w studio za bardzo nie naprawili Nicka.
studio to studio, ale pytanie czy bedzie gral z nimi na zywo, wowczas beda dopiero jaja :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

16-09-2014, 13:18

[V] pisze:jest to zajebisty news.
+1

Może Renkse też się kiedyś nawróci.
This is where everything goes backwards.
[V]

16-09-2014, 13:26

Knokkelmann pisze:
+1

byłoby pięknie.growle,stare logo...
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

16-09-2014, 13:26

Mol pisze:
studio to studio, ale pytanie czy bedzie gral z nimi na zywo, wowczas beda dopiero jaja :D
Najlepiej żeby nagrał takie wokale, które potem będzie mógł odtworzyć na ewentualnym koncercie, bo tak jak piszesz, studio to studio, a wiadomo, że forma wokalna Nicka to sinusoida, ale ostatnio jest podobno lepiej.
[V]

16-09-2014, 13:29

właśnie jak grają np Gothic to jest naprawdę ok, ale tam gdzie jest dużo czystego śpiewu to ..łamie sie i rozjeżdża ten wokal straszliwie..
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

16-09-2014, 13:46

Właśnie o to chodzi, że śpiewanie w miarę czystym wokalem na koncertach przestało mu wychodzić w okolicach "Symbol of life", toteż powrót do growlu może tylko pomóc, bo technikę ma opanowaną, co zresztą pokazuje nowa wersja "Our Savior".
Z kolei u Akerfelda - zupełnie na odwrót - ci, co go słyszeli ostatnio na żywo, mówią, że coraz gorzej mu to charczenie wychodzi....
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

16-09-2014, 14:24

harvestman pisze:Proste dla nas, dla nich widocznie nie. Trzeba wziąść pod uwagę fakt że te eksperymentalne płyty to nie były najlepiej sprzedające się pozycje w ich dyskografiach.
trzeba tylko uwzględnić w jakim czasie się ukazywały. Wiadomo, że jak wychodził taki Ghotic to jak chciałeś posłuchać to w takim lub innym formacie musiałeś raczej nabyć (chyba że przegrałeś od kogoś ale to też wymagało jakiegoś wysiłku). W okresie Host mozna już było na bazarku nabyć to CD .
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

16-09-2014, 21:30

Knokkelmann pisze:
+1

Akurat za growlem Renksego nie tęsknię. Wystarczy, że wróci do maniery z Discouraged Ones, gdzie był wkurwioną wersją Roberta Smitha, a zaprzestanie swojego rojkowego falsetu.
[V]

17-09-2014, 08:20

http://www.blabbermouth.net/news/paradi ... me-people/" onclick="window.open(this.href);return false;

growle wszędzie, co to będzie, co to będzie :)
Awatar użytkownika
Harlequin

17-09-2014, 09:19

Właśnie wałkuje sobie "Shades Of God" i w sumie troche sie dziwię skąd to wieszanie psów na PL. płyty 2, 3 i 4 bdb, a i potem pae ciekawych strzałów mieli. Szkoda, że na zywo nie elektryzują.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-09-2014, 09:28

Jak to skąd? Moda i szukanie akceptacji u kolegów z Internetu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Harlequin

17-09-2014, 09:36

Kto wie, moze i tak. A szkoda, bo wydaje mi sie, ze na początku lat 90-ych, zwłaszcza gdzies na etapie 'Gothic" byli wielkim zjawiskiem, tworem dość oryginalnym i moim zdaniem te wczesne materiały nadal sie świetnie bronią. Osobiście chyba najbardziej lubie jednak "Shades Of God" - chyba najciekawsze kompozycje się tam znalazły.
[V]

17-09-2014, 09:46

Harlequin pisze:Kto wie, moze i tak. A szkoda, bo wydaje mi sie, ze na początku lat 90-ych, zwłaszcza gdzies na etapie 'Gothic" byli wielkim zjawiskiem, tworem dość oryginalnym i moim zdaniem te wczesne materiały nadal sie świetnie bronią. Osobiście chyba najbardziej lubie jednak "Shades Of God" - chyba najciekawsze kompozycje się tam znalazły.
Shades of God jest jedną z ich słabszych płyt - ten zespół nie jest stworzony do pisania dłuższych,bardziej rozbudowanych kompozycji,bardziej sprawdza się w krószym,piosenkowym formacie. Ludzie wieszają psy na PL tak samo jak na Metallice gdy wydali Load, kogo to obchodzi..zabawnym jest fakt,że wiele ludzi drze łacha z PL a tak naprawdę nie słyszało niczego po Host np..Ostatnią ich naprawdę znakomitą płytą jest Faith divide us, death unite us..na Tragic Idol tylko pojedyncze numery..

Żeby jednak nie było tak różowo,na żywo ten zespół nie porywa: głównie za sprawą coraz słabszej formy wokalisty..
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-09-2014, 09:48

Mol pisze:
Przecież growlowanie to o wiele prostsza sprawa niż czysty śpiew. Z tym ostatnim to mu na żywo średnio wychodzi, ale z ryczeniem nie powinien mieć problemu.
Awatar użytkownika
Harlequin

17-09-2014, 09:50

[V] pisze:
Harlequin pisze:Kto wie, moze i tak. A szkoda, bo wydaje mi sie, ze na początku lat 90-ych, zwłaszcza gdzies na etapie 'Gothic" byli wielkim zjawiskiem, tworem dość oryginalnym i moim zdaniem te wczesne materiały nadal sie świetnie bronią. Osobiście chyba najbardziej lubie jednak "Shades Of God" - chyba najciekawsze kompozycje się tam znalazły.
Shades of God jest jedną z ich słabszych płyt - ten zespół nie jest stworzony do pisania dłuższych,bardziej rozbudowanych kompozycji,bardziej sprawdza się w krószym,piosenkowym formacie. Ludzie wieszają psy na PL tak samo jak na Metallice gdy wydali Load, kogo to obchodzi..zabawnym jest fakt,że wiele ludzi drze łacha z PL a tak naprawdę nie słyszało niczego po Host np..Ostatnią ich naprawdę znakomitą płytą jest Faith divide us, death unite us..na Tragic Idol tylko pojedyncze numery..

Żeby jednak nie było tak różowo,na żywo ten zespół nie porywa: głównie za sprawą coraz słabszej formy wokalisty..
Serio uważasz, że Shades jest jedną z ich słabszych płyt? Mnie się ona podoba. O wiele bardziej mi pasuje niz przereklamowany i rozwleczony "Draconian Times". Co do tragic idol to w sumie mi sie podoba, solidnie odgrzany kotlet z niezłymi piosenkami. Za najsłabsze uwazam "In Requiem" i "Paradise Lost".
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-09-2014, 09:52

Dla mnie jedynka i "Gothic" najlepsze. "Shades..." momentami świetny, ale przydługawy nieco. "Icon" tez bardzo lubiłem zawsze, ale dawno nie słuchałem w sumie.
Ostatnio zmieniony 17-09-2014, 10:00 przez ultravox, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ