MASTER'S HAMMER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: MASTER'S HAMMER
Wczoraj w Brnie tak pozamiatali (prawie 90min), że też czekam co i jak z tym drugim terminem w PL. Najlepiej bez żadnych zapychaczy.
PENIS METAL
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy album "Fascinator" miał wyjść dzisiaj. Piosenka:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Oki
- weteran forumowych bitew
właśnie, wczoraj premiera a na forum cisza? coś poszło nie tak?
-
- rasowy masterfulowicz
- HSVV
- w mackach Zła
oczywiście, że tak, chociaż dziwne, że ktoś zadaje to pytania akurat teraz, w kontekście jakiejś nieistotnej premiery. tak, coś poszło nie tak, mianowicie świat powstał, ba, samo istnienie istnienia jest największym błędem i przejawem 'pójścia nie tak' jaki można sobie wyobrazić. to nic innego jak błąd na kosmiczną skalę i zdecydowanie lepiej by bylo gdyby nic nie istniało aniżeli coś. cokolwiek sprawiło, że egzystencja zaistniała, to zrobiła to w tak spektakularnie chujowy sposób, że można tą siłą jedynie gardzić. świadomość - po co ona? żebyśmy zrozumieli i zdali sobie sprawę w jak tragicznej sytuacji jesteśmy? że nie mamy wyjścia z tego chaosu, zrozumieli swoje zagubienie, bezcelowość i ignorancję? żeby człowiek musiał się przejmować smrodem, który zostawia w łazience, kiedy jego dziewczyna wchodzi po nim aby nałożyć makijaż? że obiekt jego westchnień jest dymany przez kogoś innego? tak, coś poszło nie tak. samo-świadomość się pojawiła i zaprowadziła nas do tego egzystencjalnego gnoju w którym jesteśmy i żadna jebana premiera master's hammer tego nie zmieni.Oki pisze:właśnie, wczoraj premiera a na forum cisza? coś poszło nie tak?
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Anzhelmoo
To jakieś kameralne wydawnictwo? Szczerze powiedziawszy nie wiedziałem, ze w ogóle coś takiego wychodzi, w internecie także cisza, jeśli chodzi o ew. odsłuch :/Oki pisze:właśnie, wczoraj premiera a na forum cisza? coś poszło nie tak?
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- postuje jak opętany!
Cały album do odsłuchu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po pierwszym odsłuchu mam bardzo dobre wrażenia. Pojawiło się parę nowych elementów, jest bardziej dynamicznie i diabelsko. Z pewnością dołek, w który wpadli na etapie ostatniej płyty mają już za sobą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Oki
dzięki za wyczerpujące info :-)HSVV pisze:oczywiście, że tak, chociaż dziwne, że ktoś zadaje to pytania akurat teraz, w kontekście jakiejś nieistotnej premiery. tak, coś poszło nie tak, mianowicie świat powstał, ba, samo istnienie istnienia jest największym błędem i przejawem 'pójścia nie tak' jaki można sobie wyobrazić. to nic innego jak błąd na kosmiczną skalę i zdecydowanie lepiej by bylo gdyby nic nie istniało aniżeli coś. cokolwiek sprawiło, że egzystencja zaistniała, to zrobiła to w tak spektakularnie chujowy sposób, że można tą siłą jedynie gardzić. świadomość - po co ona? żebyśmy zrozumieli i zdali sobie sprawę w jak tragicznej sytuacji jesteśmy? że nie mamy wyjścia z tego chaosu, zrozumieli swoje zagubienie, bezcelowość i ignorancję? żeby człowiek musiał się przejmować smrodem, który zostawia w łazience, kiedy jego dziewczyna wchodzi po nim aby nałożyć makijaż? że obiekt jego westchnień jest dymany przez kogoś innego? tak, coś poszło nie tak. samo-świadomość się pojawiła i zaprowadziła nas do tego egzystencjalnego gnoju w którym jesteśmy i żadna jebana premiera master's hammer tego nie zmieni.Oki pisze:właśnie, wczoraj premiera a na forum cisza? coś poszło nie tak?
-
- w mackach Zła
Nie wiem o jakim dołku mowa, "Formulae" była w pytę. O ile rzecz jasna ktoś lubi ten kiczowaty, przaśny, czeski metal z małą domieszką Rammstein :) Nowa płyta to raczej gra na tę samą nutę, z użyciem tych samych środków, więc nie wiem skąd opinie o takiej odrębności tych dwóch materiałów. Fakt faktem, nie ma takich epicków hitów na miarę "Ukolebavka", stąd może to wrażenie o podkręceniu tempa, dynamiki i wskaźnika przekroczenia norm stężenia siarki w atmosferze. No i jest też w "Psychoparasit" dosyć mocne nawiązanie do przeszłości - ten thrashujący riff przewodni aż każe odruchowo machać w uznaniu bańką.Pacjent pisze:Po pierwszym odsłuchu mam bardzo dobre wrażenia. Pojawiło się parę nowych elementów, jest bardziej dynamicznie i diabelsko. Z pewnością dołek, w który wpadli na etapie ostatniej płyty mają już za sobą.
Master's Hammer to jedna z już naprawdę niewielu kapel, których płyty kupuję i będę kupować w ciemno.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
nudna ta nowa plyta.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Vagus Vetus jest świetna, ale Formulae niestety jechała zbytnią przaśnością,
mam na myśli ekektroniczne melodyjki.
Nowej jeszcze nie zapoznałem.
mam na myśli ekektroniczne melodyjki.
Nowej jeszcze nie zapoznałem.
-
- w mackach Zła
Fakt. W obecnym świecie przesytu informacją i słuchania płyt wyrywkowo z bandcampa w przerwie między konsumpcją owsianki, a odpisywaniem na messengerze, niektóre płyty mogą być zbyt ciężko przyswajalne. To absolutnie nie jest jakiś ad personam pocisk, ale generalnie zmierzam do tego, że "Fascinator" nie jest płytą oczywistą i przyjemną. Master's Hammer od "Vracejte..." ma swój lot i świat. I albo się podziela tę wizję świata, albo nie. Z resztą, skrajność opinii w przypadku ich trzech ostatnich płyt pokazuje , że nietuzinkowość mają na drugie ;)jesusatan pisze:nudna ta nowa plyta.
- Medard
zgadzam się z tą recenzją "Vagus Vetus"
https://www.rockmetal.pl/recenzje/maste ... ?vote=plus
https://www.rockmetal.pl/recenzje/maste ... ?vote=plus
- Maleficio
- Kontakt:
- bartwa
pre-order testpressa... a myślałem, że widziałem już wszystko
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Bohdan
A pre-order pre-ordera?
w opcji
test-press preordera ewentualnie
w opcji
test-press preordera ewentualnie
- Maleficio
- Kontakt:
Czy Fallen Temple ma te płyty MH bo w opisach jest napisane, że dalej PRE-ORDER?
- Bohdan
No chyba nie ma, dalej czekam i czekam. A co chwilę widzę, że po innych distrach już hulają...
-
- świeżak
12.01.2024 dostałem cd z FT, także są już na stanie.