No i można zakończyć temat Slayera w temacie o Exodus.[V] pisze:ta nowa plyta nie ma zadnego startu do WORLD PAINTED BLOOD .
Nie maja ani tej agresji,ani tego pazura,ani tego zmyslu do pisania jadowitych ale zarazem chwytliwch kompozycji.
SLAYER to jest naprawde ekstraklasa, a nie tylko z przyzwyczajenia,swieta krowa której sie nie rusza i nie krytykuje.
EXODUS to solidni wyrobnicy,nic ponad to.
EXODUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: EXODUS
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Gore_Obsessed
Ja uważam za lepszą od ostatniego SLAYER. Dla mnie EXODUS po reaktywacji nagrywa chyba najlepsze rzeczy.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- zaczyna szaleć
a gdzie tam, bounded i pleasures nie przebijają.
aczkolwiek prezentują formę znacznie bliższą swoim najepsiejszym dokonaniom niż slayer. a jak się ocenia topowe produkcje jednych i drugich to już inna sprawa
aczkolwiek prezentują formę znacznie bliższą swoim najepsiejszym dokonaniom niż slayer. a jak się ocenia topowe produkcje jednych i drugich to już inna sprawa

- Gore_Obsessed
Najrozsądniej będzie chyba stwierdzić, że to dwie wspaniałe kapele o legendarnym statusie, które nigdy się nie zeszmaciły i pomimo upływu czasu trzymają się bardzo dobrze. Jedyna różnica polega na tym, że SLAYER swoje największe rzeczy już nagrał, natomiast w przypadku EXODUS sprawa jest, według mnie, otwarta. Jednych i drugich widziałem na żywo (niestety tylko po jednym razie). Jedni i drudzy wypadli wyśmienicie. Jedni i drudzy mają na swoim koncie kamienie milowe. SLAYER jest autorem najlepszego minialbumu w historii Metalu, EXODUS zaliczył najbardziej spektakularny powrót. Dyskografie obu grup są ozdobą mojej płytoteki. SLAYER ma Hannemana, EXODUS Holta.
-
- mistrz forumowej ceremonii
marzenie scietej glowyGore_Obsessed pisze: Jedyna różnica polega na tym, że SLAYER swoje największe rzeczy już nagrał, natomiast w przypadku EXODUS sprawa jest, według mnie, otwarta.

debiut i dwójeczka to sa sprawy pokoleniowe,maja LEGENDARNY status i istnieje bardzo malo prawdopodobienstwo,ze kiedykolwiek nagraja cos rownie dobrego. nie ma juz tego DUCHA, rebelii,autentycznego rozpierdolu,metalowy swiatek rozrósl sie do niebotycznych rozmiarów,dzis nagrywa sie DOBRE,swietnie brzmiace,wypieszczone plyty które co najwyzej moga sie podobac,dzisiejszy thrash metal wydaje sie byc niejednokrotnie po prostu dobrym produktem,rzetelbym,z odpowiednia doza agresji etc ale brak temu atmosfery,byc moze autentyzmu.
mam dosc mieszane uczucia sluchajac osttnich krazków OVERKILL,EXODUS,MEGADETH,KREATOR,SODOM,TESTAMENT, i wielu innych, bylo kiedys takie zabawne powiedzonko, super produkcja,swietna technika,wlasna tozsamosc gdzies sie wymyka

Dla mnie osobiscie jedynym zespolem thrash metalowym który naprawde trzyma fason i pieknie sie starzeje jest oczywiscie ZABÓJCA.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- zaczyna szaleć
chciałbym bardzo, zobaczymy.Gore_Obsessed pisze:Najrozsądniej będzie chyba stwierdzić, że to dwie wspaniałe kapele o legendarnym statusie, które nigdy się nie zeszmaciły i pomimo upływu czasu trzymają się bardzo dobrze. Jedyna różnica polega na tym, że SLAYER swoje największe rzeczy już nagrał, natomiast w przypadku EXODUS sprawa jest, według mnie, otwarta. Jednych i drugich widziałem na żywo (niestety tylko po jednym razie). Jedni i drudzy wypadli wyśmienicie. Jedni i drudzy mają na swoim koncie kamienie milowe. SLAYER jest autorem najlepszego minialbumu w historii Metalu, EXODUS zaliczył najbardziej spektakularny powrót. Dyskografie obu grup są ozdobą mojej płytoteki. SLAYER ma Hannemana, EXODUS Holta.
- Adrian696
miałbyś rację, gdyby Exodus nie wydałGore_Obsessed pisze:które nigdy się nie zeszmaciły

a tak - pozamiatał swoją piękną historią w sposób najbardziej pazerny i prymitywny
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
Let there be Bloodo to jakieś nieporozumienie, pomijając wszystko juz ten występek nie daje im możliwości porównywania statusem do Slayera
- Gore_Obsessed
Nowa kapela Roba. Czekam z nadzieją, bo w składzie również, między innymi, Sam Inzerra i Rob Moschetti. Może być bardzo ciekawie.
1. SLAYER
2. OVERKILL
3. EXODUS
4. DEATH ANGEL
... tak wygląda dziś pierwsze czwórka thrash metalu. SLAYER po chudych latach nagrał absolutnie genialną płytę, która w niczym nie ustępuje ich najlepszym krążkom.
OVERKILL cały czas trzyma fason, ostatnią płytą po prostu rozłożył na łopatki całą thrashową konkurencję z ubiegłego roku.
EXODUS nie przekonuje mnie aż tak bardzo jak dwie wspomniane już kapele, ale zdecydowanie daje radę (choć nie zawsze, bo Shovel Headed Kill Machine to płyta tylko nieco powyżej przeciętnej, a Let There Be Blood to album zupełnie niepotrzebny.
DEATH ANGEL niszczy i na płytach i na koncertach, nie wiem czy teraz nie nagrywają rzeczy jeszcze lepszych niż w dawnych latach.
Do tego dołożyłbym ARTILLERY i HEATHEN, ale nagrali dopiero po jednej płycie więc poczekam. Najwspanialsze jest to, abstrahując od ocen i indywidualnych upodobań, że każda z tych kapel gra inny rodzaj thrashu i wszyscy robią to na takim poziomie, że satysfakcjonuje starych słuchaczy i przyciąga nowych. Fajnie widzieć na koncertach ludzi po 12-15 lat z naszywkami tych kapel.
2. OVERKILL
3. EXODUS
4. DEATH ANGEL
... tak wygląda dziś pierwsze czwórka thrash metalu. SLAYER po chudych latach nagrał absolutnie genialną płytę, która w niczym nie ustępuje ich najlepszym krążkom.
OVERKILL cały czas trzyma fason, ostatnią płytą po prostu rozłożył na łopatki całą thrashową konkurencję z ubiegłego roku.
EXODUS nie przekonuje mnie aż tak bardzo jak dwie wspomniane już kapele, ale zdecydowanie daje radę (choć nie zawsze, bo Shovel Headed Kill Machine to płyta tylko nieco powyżej przeciętnej, a Let There Be Blood to album zupełnie niepotrzebny.
DEATH ANGEL niszczy i na płytach i na koncertach, nie wiem czy teraz nie nagrywają rzeczy jeszcze lepszych niż w dawnych latach.
Do tego dołożyłbym ARTILLERY i HEATHEN, ale nagrali dopiero po jednej płycie więc poczekam. Najwspanialsze jest to, abstrahując od ocen i indywidualnych upodobań, że każda z tych kapel gra inny rodzaj thrashu i wszyscy robią to na takim poziomie, że satysfakcjonuje starych słuchaczy i przyciąga nowych. Fajnie widzieć na koncertach ludzi po 12-15 lat z naszywkami tych kapel.
- Gore_Obsessed
Takiego bąka w temacie o nich puszczasz? ;) To w tej chwili najlepsza thrashowa kapela. Od siedmiu lat zabijają gęsto i efektywnie. Jeszcze bez potknięcia, a na przykład DESTRUCTION już dawno przy takim tempie zadyszki dostało. Ile żeś słuchał tego "Shovel..."?IRONMIL pisze: EXODUS nie przekonuje mnie aż tak bardzo jak dwie wspomniane już kapele, ale zdecydowanie daje radę (choć nie zawsze, bo Shovel Headed Kill Machine to płyta tylko nieco powyżej przeciętnej,
Już nie wspomnę, że zapomniałeś o SODOM. Ich jedynym grzechem jest to, że trochę za rzadko wydają w ostatniej dekadzie.
DEATH ANGEL jakoś nigdy mnie nie przekonywał.
Dla mnie, jeśli chodzi o ostatnich klika lat i ograniczając się do klasyków:
1. EXODUS
2. OVERKILL / TANKARD
4. SODOM / SLAYER (w zasadzie tylko dlatego, że są bardziej leniwi i mniej regularni od tej dwójki wyżej)
6. ONSLAUGHT
7. NECRODEATH
8. ARTILLERY
9. DESTRUCTION
Jeśli wliczylibyśmy EXCITER i VENOM (dyskusyjne ze względu na gatunek) pierwszy kręciłby się tuż za podium, drugi (ze względu na ostatnie potknięcie) w czubie peletonu.
Ostatnie albumy: WHIPLASH, BULLDOZER, SACRIFICE, MORTAL SIN, TANKARD, NECRODEATH, EXCITER i AT WAR muszę jeszcze sprawdzić. SODOM i ONSLAUGHT znam tylko we fragmentach.
- Adrian696
teraz jest poprawnie :DIRONMIL pisze:1. SLAYER
2. OVERKILL
3. SODOM
4. EXODUS
5. DEATH ANGEL
6. TANKARD
....
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Rattlehead
- Gore_Obsessed
Jeszcze o HEATHEN zapomniałem, ale to niespecjalnie lubiany przeze mnie sposób grania. Klasy ostatniej płycie jednak odmówić nie sposób. Nie wiem, gdzie bym umieścił, ale raczej w dolnej połówce zestawienia.
- Adrian696
kurwaaa - o rudym zapominałem - na 3 miejscu - przed Exo :D ale jednak za OverkillemRattlehead pisze:Jestem zaskoczony, że nikt z Was nie ma racji
- Rattlehead
Lepiej, ale to jeszcze nie to ;)Adrian696 pisze:kurwaaa - o rudym zapominałem - na 3 miejscu - przed Exo :D ale jednak za OverkillemRattlehead pisze:Jestem zaskoczony, że nikt z Was nie ma racji
support music, not rumors
- Gore_Obsessed
Nie gniewaj się Rattlehead, ale o MEGADETH nie zapomniałem. ;)
- Rattlehead
Zdaję sobie sprawę Maniuś, zdaję sobie sprawę i ubolewam nad tym faktem
support music, not rumors
- Gore_Obsessed
Poważnie to złego słowa o nich nie powiem, ale ten zespół już na zawsze będzie się dla mnie sprowadzał do "Rust in peace".