BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Powinni się wszyscy wyrzucić i po temacie:-)
'Come the Blessed Madness'
- uglak
:DKris, nasz były gitarzysta, został w tym miesiącu poinformowany, że w 2019 roku nie będzie aktywnie uczestniczył w działalności zespołu. Kris był tą sytuacją rozczarowany, lecz przyjął ją do wiadomości.
Guilty of being right
- Lukass
- zahartowany metalizator
Biednemu to zawsze wiatr w oczy i kurwa wszystkie zarazy. Sprawdziłem, skrytykowałem dopiero na trzeciej ;)pr0metheus pisze: Ale ale! tylko ci co jebali batushke zanim stało się to modne (pierwsza, ew. druga strona tematu) są true:)
A w temacie obecnych harców - zespół cyrkowy, to i ten cyrk pasuje. Może ma tylko podnieść zainteresowanie zespołem w oczekiwaniu na nową płytę, a później zrobią reunion? Ludzie są głupi, przecież koncerty tego tworu się wyprzedawały, to się może udać.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- bullet
- zaczyna szaleć
Przecież to jest jakiś kabaret. :D
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Który to ten uzurpator? sąd w razie potyczki będzie miał problem z rozpoznaniem kto winien a kto ma...

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Wszedłem na FB i nie dowierzam własnym oczom. Okazuje się też, że Bart po kryjomu zaczął zastrzegać znak towarowy już od maja br.:
https://trademark.trademarkia.com/ctm/b ... 918713.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
W komentarzach pod postem Batiuszki burza! Jeśli chodzi o Polskę wszystkie komentarze negatywne, bardziej jednak martwi to, że za granicą ludzie niekoniecznie są świadomi sytuacji, więc jeśli Bart postanowi kontynuować karierę na zachodzie nie musi być niestety spisany na straty...
Ktoś przytoczył cytat z pierwszego wywiadu Batiuszki w Musick:
" onclick="window.open(this.href);return false;
https://trademark.trademarkia.com/ctm/b ... 918713.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
W komentarzach pod postem Batiuszki burza! Jeśli chodzi o Polskę wszystkie komentarze negatywne, bardziej jednak martwi to, że za granicą ludzie niekoniecznie są świadomi sytuacji, więc jeśli Bart postanowi kontynuować karierę na zachodzie nie musi być niestety spisany na straty...
Ktoś przytoczył cytat z pierwszego wywiadu Batiuszki w Musick:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- COFFIN
Wesoło jest:DAnzhelmoo pisze:
W komentarzach pod postem Batiuszki burza!
'Come the Blessed Madness'
- ultravox
Oczywiście, że nie. Podejrzewam, że ani na zachodzie, ani w Polsce nie będzie "spisany na straty". Nie pierwszy to taki przypadek w historii muzyki, wygrywa zawsze ten sprytniejszy. Bart ma jednak znacznie większe doświadczenie "w branży", więc obstawiam, że wyjdzie z tego bez szwanku. W Polsce też nie przewiduję problemów, bo kilka oburzonych głosów ze "sceny" raczej nie dotrze do nikogo poza małym kółkiem działaczy, a i tak dla większości osób przychodzących na koncerty Batiuszki cała ta "scena" i jej problemy są raczej nieistotne. Z WHP tez było niby dużo szumu, a koniec końców i tak najważniejsze, że "fajne płyty są w ofercie" i "mnie nigdy nie oszukali" :DAnzhelmoo pisze: jeśli Bart postanowi kontynuować karierę na zachodzie nie musi być niestety spisany na straty...
Do tego ten zespół daje im coś, czego nie dostają od innych. Ba, nawet nam daje, bo gdyby nie ta afera, to nic ciekawego by się nie działo :D
- Hatefire
Z drugiej strony, w sumie czemu, to powinno kogoś obchodzić. Jak komuś się spodoba nowa Batuszka niech kupuje. Nie mój cyrk nie moje, nie moje małpy. W WHP oczywiście nie kupuję od dawna, niemniej powodem jest obawa żeby nie zostać wydymanym, a nie wzmożenie moralne.ultravox pisze:W Polsce też nie przewiduję problemów, bo kilka oburzonych głosów ze "sceny" raczej nie dotrze do nikogo poza małym kółkiem działaczy, a i tak dla większości osób przychodzących na koncerty Batiuszki cała ta "scena" i jej problemy są raczej nieistotne. Z WHP tez było niby dużo szumu, a koniec końców i tak najważniejsze, że "fajne płyty są w ofercie" i "mnie nigdy nie oszukali" :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Oferma
Jak Behemoth, mimo oczywistego beztalencia i dusigrosza w roli lidera, prze do przodu, jak rodząca baba, to czemu Wysmukły Bartłomiej ma liczyć na jakieś specjalne traktowanie będąc podobnej maści kopistą i przewałem?
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- ultravox
Ależ ja nikomu nie mówię, że go to powinno obchodzić. Sam traktuję to raczej jako ciekawostkę i źródło pewnego rodzaju rozrywki, niż jako coś co mnie bezpośrednio dotyczy. Pewne rzeczy mi się nie podobają, więc nie wspieram ich moja kasą, ale jak ktoś chce to robić, to mi nic do tego.Hatefire pisze: Z drugiej strony, w sumie czemu, to powinno kogoś obchodzić. Jak komuś się spodoba nowa Batuszka niech kupuje. Nie mój cyrk nie moje, nie moje małpy. W WHP oczywiście nie kupuję od dawna, niemniej powodem jest obawa żeby nie zostać wydymanym, a nie wzmożenie moralne.
Zakładam też, że pan, który stworzył ten projekt, wiedział kogo bierze sobie do zespołu ;)
- Medard
Brał człowieka, ale też brał kontrakt z wytwórnią, którą ten człowiek reprezentuje. Nauczka taka, że powinien na siebie wszystko zarejestrować.ultravox pisze:Ależ ja nikomu nie mówię, że go to powinno obchodzić. Sam traktuję to raczej jako ciekawostkę i źródło pewnego rodzaju rozrywki, niż jako coś co mnie bezpośrednio dotyczy. Pewne rzeczy mi się nie podobają, więc nie wspieram ich moja kasą, ale jak ktoś chce to robić, to mi nic do tego.Hatefire pisze: Z drugiej strony, w sumie czemu, to powinno kogoś obchodzić. Jak komuś się spodoba nowa Batuszka niech kupuje. Nie mój cyrk nie moje, nie moje małpy. W WHP oczywiście nie kupuję od dawna, niemniej powodem jest obawa żeby nie zostać wydymanym, a nie wzmożenie moralne.
Zakładam też, że pan, który stworzył ten projekt, wiedział kogo bierze sobie do zespołu ;)
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire
No właśnie hehe Jak mówi stare chińskie przysłowie "Żeby być głupim, trzeba być twardym" :-)ultravox pisze:Zakładam też, że pan, który stworzył ten projekt, wiedział kogo bierze sobie do zespołu ;)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Wszystko to nie zmienia faktu , że Big Babuszka potwierdził po raz nie wiadomo który, kim jest i jak należy go traktować.
- SODOMOUSE
... a mnie zawsze zastanawia, jakim trzeba być ignorantem muzycznym, niedoukiem ...by jak barany, tłumnie fascynować się takimi babolami jak batuszka, czy behemot . Tyle ciekawych projektów, na bezskresie sceny, a ludzie jak ameby, spijajo tylko ten plankton
z powierzchni...
z powierzchni...
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- w mackach Zła
Może powstaną dwa zespoły, Batushka i Batushka Inc. ;)
- trup
Odyseja Kosmiczna 2001 czy Avengers?
Oto jest pytanie....
Oto jest pytanie....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Anzhelmoo
Batushka & Roman Kostrzewski
Nawiasem mówiąc Bart chyba naprawdę lekcje u Adasia bierze - wczoraj na instastories można było zaobserwować świąteczne spotkanie Panów. Pewnie knuli i wspólnie dogrywali intrygę!
Nawiasem mówiąc Bart chyba naprawdę lekcje u Adasia bierze - wczoraj na instastories można było zaobserwować świąteczne spotkanie Panów. Pewnie knuli i wspólnie dogrywali intrygę!
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
Wydęło się, nadęło, naprężyło, poobrażało i pierdulnęło.....kwestia kilku miesięcy, gdy metalowa "wielka scena" będzie świadkiem wielkiego powrotu, nowego albumu poprzedzonego kiludziesięcioma pierdnięciami promocyjnymi a i zachwyconych brakować nie będzie
- Triceratops
Kurwa nie slyszalem nigdy o tej Batuszce, cos stracilem?? Sama historia tych machlojek interesujaca, nie wiem kim tez jest ten grubas.
woodpecker from space