SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: SLAYER vs METALLICA

28-05-2012, 07:14

Zenek pisze:Zapytajcie Lombardo, on wam powie prawdę, że Agressive Perfector to zrzyna z Hit The Lights, tak jak pisałem, gdyby Jeff i Kerry nie widzieli pierwszych koncertów Mety, to jebaliby covery Judasów do końca życia.
oj oj oj
Metka z końca 82 roku

Slayer z 83 roku

proponuje wsłuchac sie w wokale :) zreszta, jak ktos twierdzi, ze Metka na poczatku nie była pod tak samo wielkim wpływem brytyjskiego heavy jak Slaya, to chyba Metki zaczał sluchac wczoraj i nigdy nie czytał wywiadów z chłopakami z wczesnego okresu, gdzie Larsik wprost mowi, ze oni chcieli grac jak brytole
nie przecze, ze Kerry chodził na koncerty Metki i był pod ich wpływem, bo w koncu pod czyim wpływem miał byc skoro w tamtym czasie kapel takich jakie oni mieli była tylko kilka

ale mieszanie w to Jeffa to kpinka - bo on chodził na takie koncerty
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
est
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2012, 07:20

Brudas i lewak. Nie dziwne, że mu pająki po domu chodzą;)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-05-2012, 07:32

no kurwa , gdzie jakas tam metallica, a gdzie prawdziwy diabel:
this is a land of wolves now
535

28-05-2012, 07:43

Zenek pisze:Odpowiedź na pytanie z czym Ci kojarzy się Thrash Metal, może być tylko jedna...Kill'em ALL, od tego się wszystko zaczęło i nie ma co tego negować...chyba wszyscy cenieni muzycy tej sceny się z tym zgodzą, włącznie z Kerry Kingiem. Ten materiał rozkręcił to całe szaleństwo. Zapytajcie Lombardo, on wam powie prawdę, że Agressive Perfector to zrzyna z Hit The Lights, tak jak pisałem, gdyby Jeff i Kerry nie widzieli pierwszych koncertów Mety, to jebaliby covery Judasów do końca życia.

Łatwo dissować Larsa, że sadzi kartofle i Lombardo niszczy go perkusyjnie, analogicznie Tomek Araya jest Larsem basu przy Cliffie Burtonie, gdyby autobus przygniótł Hammetta do dzisiaj byście byli die hard fanami Metallici. ;)

BTW. Wiecie czemu RIB tak zajebiście brzmi do dzisiaj? ;) Dzięki muzyce czarnych murzynów z getta ;) Rubin, wyjebał perkusję do przodu dokładnie jak w muzyce czarnych raperów z getta i wypierdolił wszystkie pedalskie pogłosy chętnie używane wtedy przez "producentow" metalowych.
Mimo, iż nie wiem co oznacza określenie "dissować" to odpowiem. Ja niczego nie neguje. Mnie wali kto od kogo i kiedy. Ja stwierdzam tylko to, że płyty SLAYER są lepsze, bo chciałem ich słuchać w latach 80-tych, 90-tych i teraz. Metallica NIGDY nie wzbudzała u mnie TYCH emocji. Przerzucacie się statystykami, a wystarczy włączyć dowolny album S i jest NOKAUT drogie Panie. Argument o autobusie, to już chyba jest przesada. Gdyby babcia miała wąsy... Co to za gadanie jest? Tak ciężko przyznać, że ten niby "uczeń" przerasta, (jak tu Zenek utrzymuje) "mistrza"?

E
Rozumiem, że partię perkusji na RIB wykonał, tak naprawdę biedny czarnoskóry chłopiec, przechodzący obok studia. Rick zaczepił go, posadził za zestawem korzystając z tego, że Dave wyszedł na "chwilę" do sracza. Nieświeży krokiet spożyty w poprzedni wieczór spowodował, że przyparło go na 28 minut i 59 sekund. To wystarczyło. Smaczku całej sytuacji dodaje fakt, że wstrętny brodacz miast wynagrodzić chłopaka, obiecanym wcześniej batonikiem, wyrzucił go ze studia, żegnając mocnym kopniakiem, w myśl zasady "murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść". Ciekawe co zrobiłby brodaczowi osobnik z prawej (na zdjęciu), gdyby sprawa wyciekła?

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-05-2012, 07:49

:DD +666
535

28-05-2012, 08:13

Jeszcze jedna sprawa. Podajecie różne niby "fakty". Jakie są fakty, pokazują wyniki ankiety Drodzy Państwo. To jest miejsce M. w tym całym cyrku.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-05-2012, 08:14

fakty sa takie, ze dla wielu osob meta byla pierwszym zespolem metalowym. dla mnie tez. tylko ze co z tego niby wynika? popularnosc = jakosc?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-05-2012, 08:24

Riven pisze:popularnosc = jakosc?
Myślę, że jest związek między popularnością muzyki a jej jakością. Nie da się wszystkiego zrzucić na umiejętny marketing i szczęście. Niekoniecznie musi to oznaczać, że bardziej popularny = lepszy, ale jednak ten czynnik coś tam o jakości muzyki mówi.
Awatar użytkownika
hvk
rozkręca się

28-05-2012, 08:32

535 pisze:Jeszcze jedna sprawa. Podajecie różne niby "fakty". Jakie są fakty, pokazują wyniki ankiety Drodzy Państwo. To jest miejsce M. w tym całym cyrku.
Za Vesanią? uhuhu
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-05-2012, 08:44

535 pisze:
Mimo, iż nie wiem co oznacza określenie "dissować" to odpowiem. Ja niczego nie neguje. Mnie wali kto od kogo i kiedy. Ja stwierdzam tylko to, że płyty SLAYER są lepsze, bo chciałem ich słuchać w latach 80-tych, 90-tych i teraz. Metallica NIGDY nie wzbudzała u mnie TYCH emocji. Przerzucacie się statystykami, a wystarczy włączyć dowolny album S i jest NOKAUT drogie Panie. Argument o autobusie, to już chyba jest przesada. Gdyby babcia miała wąsy... Co to za gadanie jest? Tak ciężko przyznać, że ten niby "uczeń" przerasta, (jak tu Zenek utrzymuje) "mistrza"?

E
Rozumiem, że partię perkusji na RIB wykonał, tak naprawdę biedny czarnoskóry chłopiec, przechodzący obok studia. Rick zaczepił go, posadził za zestawem korzystając z tego, że Dave wyszedł na "chwilę" do sracza. Nieświeży krokiet spożyty w poprzedni wieczór spowodował, że przyparło go na 28 minut i 59 sekund. To wystarczyło. Smaczku całej sytuacji dodaje fakt, że wstrętny brodacz miast wynagrodzić chłopaka, obiecanym wcześniej batonikiem, wyrzucił go ze studia, żegnając mocnym kopniakiem, w myśl zasady "murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść". Ciekawe co zrobiłby brodaczowi osobnik z prawej (na zdjęciu), gdyby sprawa wyciekła?

Obrazek
Niby nie wiesz co to znaczy "dissować" ale wiesz, że perkusję na "Reign in Blood" nagrywał Jay-Z... Trochę to podejrzane.
DCI Hunt

28-05-2012, 08:49

ultravox pisze:
535 pisze:
Mimo, iż nie wiem co oznacza określenie "dissować" to odpowiem.
- polska miszczyni dissowania :P
[V]

28-05-2012, 08:51

ja jebie..wojna trwa:DD
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

28-05-2012, 08:56

ee...spam ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

28-05-2012, 08:57

Panie DCI. Ja jestem po śniadaniu, a ta "małpa w czerwonym" chce mi je wyrwać.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-05-2012, 08:58

DCI Hunt pisze:

ten jeszcze lepszy :)
ale jak az tak bardzo Ci sie nudzi, to moze wpadnij i poukładaj mi ksiazki, bo jedno modełko wywaliło mi wszystko z kartonów :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 09:00

DCI Hunt pisze:
ultravox pisze:
535 pisze:
Mimo, iż nie wiem co oznacza określenie "dissować" to odpowiem.
- polska miszczyni dissowania :P
Wiem, żeś otwarty... ale... :D

worek na głowie, brak powietrza

Czyżby split z IW :D?
maximum walrus yields maximum walrus

:3
DCI Hunt

28-05-2012, 09:04

jak zacznie pisać dissy na jezusa ;)
ODPOWIEDZ