MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Re: MORBID ANGEL
nie no, "Altars..." to bardzo fajny album, ale twierdzenie, że to najlepsza płyta death metalu jest delikatnie mówiąc niedorzeczne.
-
- mistrz forumowej ceremonii
daj jakąś lepszą. chętnie się pośmieję
- Lykantrop
W latach 90 sporawo śmierć metalowców by uważało to wręcz za oczywizm, o którym nawet nie wypada dyskutować. To tak jakbyś zapytał praktykującego katolika o znajomość 10 przekazań. Z czasem oczywiście pojawiły się wątpliwości i dyskusje, ale na dobrą sprawę ja już chyba wyrosłem z rozterek pt. "co jest najlepsze?".Mistrz pisze:nie no, "Altars..." to bardzo fajny album, ale twierdzenie, że to najlepsza płyta death metalu jest delikatnie mówiąc niedorzeczne.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
większość nie ma pojęcia o co biegaLykantrop pisze: To tak jakbyś zapytał praktykującego katolika o znajomość 10 przekazań.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
wczoraj słuchałem "Morbid Visions" i nie mam wątpliwości, że ten album deklasuje płyty MORBID ANGEL.
-
umarłem.Mistrz pisze:wczoraj słuchałem "Morbid Visions" i nie mam wątpliwości, że ten album deklasuje płyty MORBID ANGEL.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
yhm. jeszcze jakieś typy, czy to wszystko?Mistrz pisze:wczoraj słuchałem "Morbid Visions" i nie mam wątpliwości, że ten album deklasuje płyty MORBID ANGEL.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kto następny? Kto da więcej?!Mistrz pisze:wczoraj słuchałem "Morbid Visions" i nie mam wątpliwości, że ten album deklasuje płyty MORBID ANGEL.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Lykantrop
Wczoraj słuchałem Ulcerate, który deklasuje wszystkie płyty Gorguts i Immolation jednocześnie. Mistrz, teraz Twoja kolej, jedziemy!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
dziś słuchałem DsO, miażdżą Black Sabbath, Bathory, Celtic Frost, Venom i Motorhead razem wziętych \m/
- Mistrz
- postuje jak opętany!
między "Morbid Visions" a "Altars of Madness" jest oczywiście całe spektrum albumów - by wymienić tylko dwa pierwsze longi DEICIDE, ATHEIST, debiut NOCTURNUS itp. itd.
jeśli już rzuciłem perłę przed wieprze to uzasadnię - debiut SEPULTURY jest bardziej nowatorski, agresywny i - wbrew pozorom - inteligentniejszy od "Altars of Madness". niewiele jest albumów o takim poziomie czystej dźwiękowej przemocy - tutaj ten album ustępuje miejsca chyba tylko dwójce KREATOR. nikt wcześniej ani później nie aranżował w ten sposób muzyki metalowej - tylko osobie kompletnie nie mającej pojęcia o graniu może się wydawać, że te utwory są banalne, albo łatwe do napisania. otóż nie są - są znacznie bardziej wyrafinowane niż to, co zaserwował MA na debiucie, tyle że ich wyrafinowanie leży w feelingu, aranżacji bębnów i niespotykanej współpracy riffów, perkusji i rytmiki wokalu. właściwie to nie powinien mieć nikt wątpliwości, że to jeden z najwybitniejszych metalowych albumów lat osiemdziesiątych.
jeśli już rzuciłem perłę przed wieprze to uzasadnię - debiut SEPULTURY jest bardziej nowatorski, agresywny i - wbrew pozorom - inteligentniejszy od "Altars of Madness". niewiele jest albumów o takim poziomie czystej dźwiękowej przemocy - tutaj ten album ustępuje miejsca chyba tylko dwójce KREATOR. nikt wcześniej ani później nie aranżował w ten sposób muzyki metalowej - tylko osobie kompletnie nie mającej pojęcia o graniu może się wydawać, że te utwory są banalne, albo łatwe do napisania. otóż nie są - są znacznie bardziej wyrafinowane niż to, co zaserwował MA na debiucie, tyle że ich wyrafinowanie leży w feelingu, aranżacji bębnów i niespotykanej współpracy riffów, perkusji i rytmiki wokalu. właściwie to nie powinien mieć nikt wątpliwości, że to jeden z najwybitniejszych metalowych albumów lat osiemdziesiątych.
- Sybir
Panowie, wszyscy macie rację!
Ja natomiast słuchałem dzisiaj Vorum i Ævangelist - i nie wiem, której z tych kapel przyznać palmę pierwszeństwa, jeśli chodzi o największy zespół nie tylko w metalu, lecz patrząc przez spektrum muzyki jako takiej.
Ja natomiast słuchałem dzisiaj Vorum i Ævangelist - i nie wiem, której z tych kapel przyznać palmę pierwszeństwa, jeśli chodzi o największy zespół nie tylko w metalu, lecz patrząc przez spektrum muzyki jako takiej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ja dzisiaj słuchałem Masachist, który niszczy nawet DsO.Heretyk pisze:dziś słuchałem DsO, miażdżą Black Sabbath, Bathory, Celtic Frost, Venom i Motorhead razem wziętych \m/
-
jestem za bardzo najebany, zeby z tym polemizować. mogę tylko napisać, że żal mi osoby która stawia jakąś tam sepulturę ponad Morbid Angel. no ale to już nie mój problem w zasadzie
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Właśnie chciałem coś o Masachist napisać, ale się powstrzymałem ;DDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lykantrop
Nie chcecie, żebym posłuchał zaraz Gehennah i Wam wytłumaczył, że cały Wasz metal to pipa przy tym co ci kolesie wyśpiewali i zagrali na "Hardrocker"!DCI Hunt pisze:ja dzisiaj słuchałem Masachist, który niszczy nawet DsO.Heretyk pisze:dziś słuchałem DsO, miażdżą Black Sabbath, Bathory, Celtic Frost, Venom i Motorhead razem wziętych \m/
-
o kurwa, jutro sobie ściągnę i obczaję w takim razieDCI Hunt pisze:ja dzisiaj słuchałem Masachist, który niszczy nawet DsO.Heretyk pisze:dziś słuchałem DsO, miażdżą Black Sabbath, Bathory, Celtic Frost, Venom i Motorhead razem wziętych \m/
-
Kurwa, posłuchajcie Vesanie i zmieńcie swój muzyczny światopogląd, deklasacja całej muzyki metalowej.
- Sybir
Lepsze od Masachist?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
pewnie