SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- flow
- postuje jak opętany!
Re: SATYRICON
CI wybitnością nie jest ale dla Voivod to i tak poziom nie do przeskoczenia.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Po "Phobos" nagrali dwie gorsze płyty od CI, a konkretnie "Voivod" i "Target Earth". "Katorz" i "Infini" są daleko lepsze od miłego, choć schematycznego CI.hcpig pisze:Że niby czekasz aż się potkną i nagrają coś równie słabego? :)
Spoko, nagrali i gorsze, wszystko po genialnym 'Phobos'.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
Mógłbyś coś bliżej? Jakie kategorie bierzemy pod uwagę? Chętnie przeczytam i kulturalnie, bez przepychanek i obelg, odpowiem.flow pisze:Voivod obok Slayer nawet nie stał, przereklamowane flaki z olejem.
- flow
- postuje jak opętany!
Slayer nagrywa o wiele lepsze utwory, to przecież takie proste i oczywiste.
-
535
To znaczy, że co? Szybsze, cięższe, bardziej zróżnicowane, lepsze technicznie?flow pisze:Slayer nagrywa o wiele lepsze utwory, to przecież takie proste i oczywiste.
- flow
- postuje jak opętany!
Ani szybkość ani ciężar ani zróżnicowanie lub brzmienie nie musi być wyznacznikiem lepszej lub gorszej kompozycji. Powinieneś w końcu zrozumieć, że ludzie mają różne gusta . Dla mnie Voivod może nie istnieć, czas spędzony z ich muzyką uważam za zupełnie stracony.
-
535
Przecież ja rozumiem, że ludzie mają różne gusta i nikogo nie namawiam na słuchanie Voivod, natomiast w to ostatnie zdanie nie bardzo wierzę. Tak może powiedzieć byle paproch, który podnieca się statystykami odsłuchów na Last Fm, a nie poważny fan metalu ze sporym, jak mniemam, stażem.
- flow
- postuje jak opętany!
Last Fm nie znam, statystykami pogardzam chyba, że sprzedaż płyt Mety ale to jak każdy, mus i wiadomix.
Nie słucham muzyki która mnie męczy, nudzi, nie słucham bo jest na topie i wypada. Metal to dla mnie frajda jak siłownia lub duże cycki.
Voivod to nie siłownia ani tym bardziej duże cycki.
Nie słucham muzyki która mnie męczy, nudzi, nie słucham bo jest na topie i wypada. Metal to dla mnie frajda jak siłownia lub duże cycki.
Voivod to nie siłownia ani tym bardziej duże cycki.
-
535
Uważasz, że ja cieszę się muzyką Kanadyjczyków, bo właśnie jest na topie i tak wypada? Kolego. To jakaś, nomen omen, kosmiczna pomyłka. Uwierz mi na słowo że ja nie muszę, wzorem niektórych, dorabiać historii do swojego muzycznego życiorysu. Moda na Voivod? Widziałeś frekwencję na ostatnim koncercie w stolycy? Nie widziałeś. O czym w ogóle jest rozmowa?flow pisze:...nie słucham bo jest na topie i wypada....
- flow
- postuje jak opętany!
Nie wnikam kto z czego się cieszy, o modzie piszę na podstawie tego co obserwuje na Masterfulu czyli kreowaniu kapeli na metalowy unikat. Sporo osób w swych wypowiedziach wspomina o tejże, sztucznie to wygląda. Kończąc z Voivod wychodzi na to, że inne płyty mnie jarają.
Jeśli chodzi o koncert to tym bardziej sprawa mnie nie dotyczy natomiast zauważ, w Polsce jest tylu fanów piłki kopanej , masa dresiarni ale stadiony nie zapełniają się na maxa. Przypadek?
Jeśli chodzi o koncert to tym bardziej sprawa mnie nie dotyczy natomiast zauważ, w Polsce jest tylu fanów piłki kopanej , masa dresiarni ale stadiony nie zapełniają się na maxa. Przypadek?
-
535
Myślisz, że to przypadek? Moda? Przecież zawsze byli "unikalni", zawsze poza głównym nurtem, i niemal zawsze w swoim świecie. Inna sprawa , że każda tych trzech kapel między którymi toczy się "spór" jest na swój sposób fenomenem. Każda jest unikatowa. Voivod także. Jest jednak jedna sprawa, która wyróżnia Kanadyjczyków. Różnorodność . Śmiem twierdzić i jestem tego pewien, że to właśnie oni mają najwięcej do zaoferowania, tylko niestety jest jeden problem. Po prostu trzeba się nieco wysilić. To nie jest muzyka łatwa i lekka. Nie wszystko jest podane na tacy.flow pisze:Nie wnikam kto z czego się cieszy, o modzie piszę na podstawie tego co obserwuje na Masterfulu czyli kreowaniu kapeli na metalowy unikat. Sporo osób w swych wypowiedziach wspomina o tejże, sztucznie to wygląda.
- flow
- postuje jak opętany!
Nie istnieją unikatowe kapele lecz unikatowe płyty dlatego nie przyzwyczajam się do kapel tylko do tego co nagrywają o ile jest to materiał który mnie interesuje. Voivod niczym mnie nie zauroczył, jeśli mam ochotę na bardziej złożoną muzyke odpalam Yes lub inny progowy zespół jeśli pragnę więcej agresji w pogotowiu czeka Attomica. Swego czasu zagłebiałem uszy w muzyce Brotzmanna więc wiem jaka muzyka jest łatwa i przyjemna a nad jaką trzeba się nieco natrudzić.
Muzyka nie służy do biczowania się nią, muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
Muzyka nie służy do biczowania się nią, muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
-
535
Dlatego wybrałeś dwa najlepsze do tego gatunki Death i Thrash? Czegoś nie łapię, ale w porządku, nie mam z tym problemu.flow pisze:Muzyka nie służy do biczowania się...
To jest poza wszelką dyskusją. Nikt przeciętnie zdrowy nie marnuje takiej ilości czasu i talarów, tylko po to, by "zaimponować" komuś na dzielni lub fejsbuczku.flow pisze:...muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
- flow
- postuje jak opętany!
Nie łapię tej odpowiedzi ale to i tak nieistotne.535 pisze:Dlatego wybrałeś dwa najlepsze do tego gatunki Death i Thrash? Czegoś nie łapię, ale w porządku, nie mam z tym problemu.flow pisze:Muzyka nie służy do biczowania się...
Nareszcie.To jest poza wszelką dyskusją. Nikt przeciętnie zdrowy nie marnuje takiej ilości czasu i talarów, tylko po to, by "zaimponować" komuś na dzielni lub fejsbuczku.flow pisze:...muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie potrafie tego nawet ocenić.
Nie potrafie tego nawet ocenić.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Plastek
- Kontakt:
Za to ja owszem:

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Lobas
- zaczyna szaleć
Satyricon pracuje nad albumem z coverami, więcej informacji tutaj: http://www.blabbermouth.net/news/satyri ... -cambodia/" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Chelsea Bus Company
- Plastek
- Kontakt:
Zaraz chyba się zesram, trzymajcie mnie. Te tępe pedały profanują Dead Kennedys.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!