SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re: SATYRICON

28-03-2015, 16:18

CI wybitnością nie jest ale dla Voivod to i tak poziom nie do przeskoczenia.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

28-03-2015, 18:18

hcpig pisze:Że niby czekasz aż się potkną i nagrają coś równie słabego? :)

Spoko, nagrali i gorsze, wszystko po genialnym 'Phobos'.
Po "Phobos" nagrali dwie gorsze płyty od CI, a konkretnie "Voivod" i "Target Earth". "Katorz" i "Infini" są daleko lepsze od miłego, choć schematycznego CI.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

28-03-2015, 21:55

flow pisze:Voivod obok Slayer nawet nie stał, przereklamowane flaki z olejem.
Mógłbyś coś bliżej? Jakie kategorie bierzemy pod uwagę? Chętnie przeczytam i kulturalnie, bez przepychanek i obelg, odpowiem.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

28-03-2015, 21:59

Slayer nagrywa o wiele lepsze utwory, to przecież takie proste i oczywiste.
535

28-03-2015, 22:03

flow pisze:Slayer nagrywa o wiele lepsze utwory, to przecież takie proste i oczywiste.
To znaczy, że co? Szybsze, cięższe, bardziej zróżnicowane, lepsze technicznie?
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

28-03-2015, 22:06

Ani szybkość ani ciężar ani zróżnicowanie lub brzmienie nie musi być wyznacznikiem lepszej lub gorszej kompozycji. Powinieneś w końcu zrozumieć, że ludzie mają różne gusta . Dla mnie Voivod może nie istnieć, czas spędzony z ich muzyką uważam za zupełnie stracony.
535

28-03-2015, 22:12

Przecież ja rozumiem, że ludzie mają różne gusta i nikogo nie namawiam na słuchanie Voivod, natomiast w to ostatnie zdanie nie bardzo wierzę. Tak może powiedzieć byle paproch, który podnieca się statystykami odsłuchów na Last Fm, a nie poważny fan metalu ze sporym, jak mniemam, stażem.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

28-03-2015, 22:21

Last Fm nie znam, statystykami pogardzam chyba, że sprzedaż płyt Mety ale to jak każdy, mus i wiadomix.
Nie słucham muzyki która mnie męczy, nudzi, nie słucham bo jest na topie i wypada. Metal to dla mnie frajda jak siłownia lub duże cycki.
Voivod to nie siłownia ani tym bardziej duże cycki.
535

28-03-2015, 22:37

flow pisze:...nie słucham bo jest na topie i wypada....
Uważasz, że ja cieszę się muzyką Kanadyjczyków, bo właśnie jest na topie i tak wypada? Kolego. To jakaś, nomen omen, kosmiczna pomyłka. Uwierz mi na słowo że ja nie muszę, wzorem niektórych, dorabiać historii do swojego muzycznego życiorysu. Moda na Voivod? Widziałeś frekwencję na ostatnim koncercie w stolycy? Nie widziałeś. O czym w ogóle jest rozmowa?
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

28-03-2015, 22:45

Nie wnikam kto z czego się cieszy, o modzie piszę na podstawie tego co obserwuje na Masterfulu czyli kreowaniu kapeli na metalowy unikat. Sporo osób w swych wypowiedziach wspomina o tejże, sztucznie to wygląda. Kończąc z Voivod wychodzi na to, że inne płyty mnie jarają.
Jeśli chodzi o koncert to tym bardziej sprawa mnie nie dotyczy natomiast zauważ, w Polsce jest tylu fanów piłki kopanej , masa dresiarni ale stadiony nie zapełniają się na maxa. Przypadek?
535

28-03-2015, 22:57

flow pisze:Nie wnikam kto z czego się cieszy, o modzie piszę na podstawie tego co obserwuje na Masterfulu czyli kreowaniu kapeli na metalowy unikat. Sporo osób w swych wypowiedziach wspomina o tejże, sztucznie to wygląda.
Myślisz, że to przypadek? Moda? Przecież zawsze byli "unikalni", zawsze poza głównym nurtem, i niemal zawsze w swoim świecie. Inna sprawa , że każda tych trzech kapel między którymi toczy się "spór" jest na swój sposób fenomenem. Każda jest unikatowa. Voivod także. Jest jednak jedna sprawa, która wyróżnia Kanadyjczyków. Różnorodność . Śmiem twierdzić i jestem tego pewien, że to właśnie oni mają najwięcej do zaoferowania, tylko niestety jest jeden problem. Po prostu trzeba się nieco wysilić. To nie jest muzyka łatwa i lekka. Nie wszystko jest podane na tacy.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

28-03-2015, 23:12

Nie istnieją unikatowe kapele lecz unikatowe płyty dlatego nie przyzwyczajam się do kapel tylko do tego co nagrywają o ile jest to materiał który mnie interesuje. Voivod niczym mnie nie zauroczył, jeśli mam ochotę na bardziej złożoną muzyke odpalam Yes lub inny progowy zespół jeśli pragnę więcej agresji w pogotowiu czeka Attomica. Swego czasu zagłebiałem uszy w muzyce Brotzmanna więc wiem jaka muzyka jest łatwa i przyjemna a nad jaką trzeba się nieco natrudzić.
Muzyka nie służy do biczowania się nią, muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
535

29-03-2015, 00:57

flow pisze:Muzyka nie służy do biczowania się...
Dlatego wybrałeś dwa najlepsze do tego gatunki Death i Thrash? Czegoś nie łapię, ale w porządku, nie mam z tym problemu.
flow pisze:...muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
To jest poza wszelką dyskusją. Nikt przeciętnie zdrowy nie marnuje takiej ilości czasu i talarów, tylko po to, by "zaimponować" komuś na dzielni lub fejsbuczku.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

29-03-2015, 07:50

535 pisze:
flow pisze:Muzyka nie służy do biczowania się...
Dlatego wybrałeś dwa najlepsze do tego gatunki Death i Thrash? Czegoś nie łapię, ale w porządku, nie mam z tym problemu.
Nie łapię tej odpowiedzi ale to i tak nieistotne.
flow pisze:...muzyka musi sprawiac przyjemność i tylko wtedy ma to sens.
To jest poza wszelką dyskusją. Nikt przeciętnie zdrowy nie marnuje takiej ilości czasu i talarów, tylko po to, by "zaimponować" komuś na dzielni lub fejsbuczku.
Nareszcie.
Awatar użytkownika
rmk
postuje jak opętany!
Kontakt:

09-04-2015, 14:51

" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

27-04-2015, 16:35

" onclick="window.open(this.href);return false;

Nie potrafie tego nawet ocenić.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-04-2015, 18:04

Za to ja owszem:
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

27-04-2015, 18:32

Therioricon :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

05-05-2015, 21:46

Satyricon pracuje nad albumem z coverami, więcej informacji tutaj: http://www.blabbermouth.net/news/satyri ... -cambodia/" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-05-2015, 21:54

Zaraz chyba się zesram, trzymajcie mnie. Te tępe pedały profanują Dead Kennedys.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ