MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: MGŁA

29-02-2016, 20:23

Musi im być gorąco w tych skórach i gaciach na mordach.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

29-02-2016, 20:48

Wow... obejrzane, robi wrażenie, szczęka będzie zbierana z podłogi. Montaż i jakość dźwięku - klasa!

Skorzystam z okazji i zapytam, bo lepszej może nie być. Czy ktoś siedzący bardziej w technicznej/praktycznej stronie grania na żywo jest mi w stanie wyjaśnić na czym polega ten czort, że w 80% przypadków na żywo kawałki wychodzą szybsze niż są zarejestrowane na albumach? Czy ktoś też zwrócił na to uwagę? Obserwuję to zjawisko na wielu koncertach i nagraniach video, tak jest i w wypadku powyższego materiału.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-02-2016, 20:51

DeadButDreaming pisze:Wow... obejrzane, robi wrażenie, szczęka będzie zbierana z podłogi. Montaż i jakość dźwięku - klasa!

Skorzystam z okazji i zapytam, bo lepszej może nie być. Czy ktoś siedzący bardziej w technicznej/praktycznej stronie grania na żywo jest mi w stanie wyjaśnić na czym polega ten czort, że w 80% przypadków na żywo kawałki wychodzą szybsze niż są zarejestrowane na albumach? Czy ktoś też zwrócił na to uwagę? Obserwuję to zjawisko na wielu koncertach i nagraniach video, tak jest i w wypadku powyższego materiału.
bo na żywo idzie się na... żywioł, a nie pod metronom
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-02-2016, 20:57

Vitriol pisze:
DeadButDreaming pisze:Wow... obejrzane, robi wrażenie, szczęka będzie zbierana z podłogi. Montaż i jakość dźwięku - klasa!

albo pod chorki jak w babuszce :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-02-2016, 21:24

parafrazując wybitnego polityka, zawsze się trochę przyśpiesza
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
babayaga
rozkręca się

29-02-2016, 21:25

Świetnie się to ogląda, super zrealizowane, dobry dźwięk. Trochę odgłosy tłumu przeszkadzają, ale pewnie takie było założenie, że obraz w pełni koncertowy.

Takie refleksja mnie naszła, że Mgła jest zajebiście spójna wizerunkowo. Począwszy od samej muzyki, poprzez warstwę liryczną, design wydawnictw, "oprawę" koncertową i to co M. mówi w wywiadach. Wszystko ładnie pasuje jak puzzlach, dobrze to sobie poukładali.
majeku
postuje jak opętany!

29-02-2016, 22:06

No
neuro
postuje jak opętany!

29-02-2016, 22:15

To chyba z Krakowa jest, nie? Świetny koncert to był :)
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

29-02-2016, 23:20

Vitriol pisze:

Pewnie tak, ale nie czuję by występ na tym zyskiwał. Zaczniesz za szybko - jest żywioł, ale nie pociągniesz w bardziej wymagających partiach, coś nie wychodzi tak jak wyjść powinno lub mogłoby gdy musisz gonić, wokaliści często nie wyrabiają, a i cała uciecha dla publiki trwa krócej.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-02-2016, 23:26

co
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-03-2016, 07:12

DeadButDreaming pisze: Pewnie tak, ale nie czuję by występ na tym zyskiwał. Zaczniesz za szybko - jest żywioł, ale nie pociągniesz w bardziej wymagających partiach, coś nie wychodzi tak jak wyjść powinno lub mogłoby gdy musisz gonić, wokaliści często nie wyrabiają, a i cała uciecha dla publiki trwa krócej.
Masz sporo racji, nie powinno się przyspieszać. Nie zawsze służy to samym utworom, które grane w szybszym tempie często brzmią po prostu gorzej. To jest coś, co bardzo trudno opanować, gdy gra się koncert, ale sądzę, że naprawdę dobrzy perkusiści nie mają z tym problemu.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

01-03-2016, 07:57

neuro pisze:To chyba z Krakowa jest, nie? Świetny koncert to był :)

"Exercises in futility VI" recorded live during the Nidrosian Black Mass, Aftermath tour, December 2015. Video shot and edited by Woda i Pustka.

https://www.facebook.com/wodaipustka/" onclick="window.open(this.href);return false;
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

01-03-2016, 08:08

ultravox pisze: Masz sporo racji, nie powinno się przyspieszać.
Obrazek
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

01-03-2016, 09:20

ultravox pisze:
DeadButDreaming pisze: Pewnie tak, ale nie czuję by występ na tym zyskiwał. Zaczniesz za szybko - jest żywioł, ale nie pociągniesz w bardziej wymagających partiach, coś nie wychodzi tak jak wyjść powinno lub mogłoby gdy musisz gonić, wokaliści często nie wyrabiają, a i cała uciecha dla publiki trwa krócej.
Masz sporo racji, nie powinno się przyspieszać. Nie zawsze służy to samym utworom, które grane w szybszym tempie często brzmią po prostu gorzej. To jest coś, co bardzo trudno opanować, gdy gra się koncert, ale sądzę, że naprawdę dobrzy perkusiści nie mają z tym problemu.
+1, przy czym Darkside jest z pewnością co najmniej dobrym perkusistą, pół życia przesiedział za bębnami.
Awatar użytkownika
COFFIN

01-03-2016, 09:47

DeadButDreaming pisze:
przy czym Darkside jest z pewnością co najmniej dobrym perkusistą.
Dobry to był dawno temu;) Już akiś czas temu była mowa o nim:
COFFIN pisze: W tym miejscu trzeba wspomnieć o jednym kolesiu z naszego podwórka, a mianowicie - Darkside. Koleś odwalił kawał zajebistej roboty na 'WHTN'. Finezyjne granie, jak dla mnie, które wiele dało tej płycie (blachy, kurwa!)
Drone pisze:Chciałem tu napisać, że chylę czoła przed tym, co skonstruował na blachach Darkside na WHTN MGŁY. Bezbłędna, totalna gra na blachach, a w szczególności szerokie wykorzystania rideów i ich piękne, głębokie brzmienie.
I jeśli chodzi o poziom, to na 'EiF' podobna sytuacja.
neuro
postuje jak opętany!

01-03-2016, 10:51

COFFIN pisze:

"Exercises in futility VI" recorded live during the Nidrosian Black Mass, Aftermath tour, December 2015. Video shot and edited by Woda i Pustka.

https://www.facebook.com/wodaipustka/" onclick="window.open(this.href);return false;
Widziałem ten opis, ale nie ma info z jakiego miasta. No ale, skoro nagrywacze z Krakowa, to wszystko wskazuje na Kraków, zresztą atmosfera jakby znajoma. Nie wiem czy gdzieś jeszcze podczas tej trasy tak żywiołowa publika była :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-03-2016, 12:03

DeadButDreaming pisze: +1, przy czym Darkside jest z pewnością co najmniej dobrym perkusistą, pół życia przesiedział za bębnami.
Nie mówię, że jest zły. Jak na tego rodzaju muzykę, to jest wręcz bardzo dobry i chciałbym mieć chodziażby niewielki procent jego umiejętnosci technicznych. Ale jak widać nie jest na tyle dobry, żeby nie przyspieszac na koncertach.
535

01-03-2016, 12:29

neuro pisze:
COFFIN pisze:

Widziałem ten opis, ale nie ma info z jakiego miasta. No ale, skoro nagrywacze z Krakowa, to wszystko wskazuje na Kraków, zresztą atmosfera jakby znajoma. Nie wiem czy gdzieś jeszcze podczas tej trasy tak żywiołowa publika była :)
To jest ewidentnie obraz z Rotundy.
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

01-03-2016, 13:19

Tak, krytykujcie darksajda, jednego z najlepszych metalowych garowych w tym kraju xDDDD nawet mi was nie żal XDDD
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
COFFIN

01-03-2016, 13:23

Chyba nie złapałeś kontekstu:D
ODPOWIEDZ