MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: MGŁA
We futrach niedzwiedzich. Następna trasa Behemotha będzie z graveland
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- postuje jak opętany!
Akurat na trasach behe supporty na nagłośnienie narzekać nie mogą. Sam byłem raz w Katowicach jak grali m.in z Tribulation i tam wszystkie rozgrzewacze zabrzmiały bdb jak na warunki klubu. Raporty bywalców innych koncertów (m.in ostatniego z Pragi) też to potwierdzają. Behemotha można lubić lub nie, ale akurat politykę koncertową mają OK. Supporty są co najmniej dobre jakościowo i mają szansę zagrać dobry koncert.Ascetic pisze:Nerwowy pisze: Mgła będzie jako 2support, siłą rzeczy będzie mieć znacznie gorsze nagłośnienie, z 40 min set itd.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
dokladnie. i warto dodac ze behemoth na zywca tez zawsze fajne wypadaneuro pisze:Akurat na trasach behe supporty na nagłośnienie narzekać nie mogą. Sam byłem raz w Katowicach jak grali m.in z Tribulation i tam wszystkie rozgrzewacze zabrzmiały bdb jak na warunki klubu. Raporty bywalców innych koncertów (m.in ostatniego z Pragi) też to potwierdzają. Behemotha można lubić lub nie, ale akurat politykę koncertową mają OK. Supporty są co najmniej dobre jakościowo i mają szansę zagrać dobry koncert.Ascetic pisze:Nerwowy pisze: Mgła będzie jako 2support, siłą rzeczy będzie mieć znacznie gorsze nagłośnienie, z 40 min set itd.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
neuro pisze:Akurat na trasach behe supporty na nagłośnienie narzekać nie mogą. Sam byłem raz w Katowicach jak grali m.in z Tribulation i tam wszystkie rozgrzewacze zabrzmiały bdb jak na warunki klubu. Raporty bywalców innych koncertów (m.in ostatniego z Pragi) też to potwierdzają. Behemotha można lubić lub nie, ale akurat politykę koncertową mają OK. Supporty są co najmniej dobre jakościowo i mają szansę zagrać dobry koncert.Ascetic pisze:Nerwowy pisze: Mgła będzie jako 2support, siłą rzeczy będzie mieć znacznie gorsze nagłośnienie, z 40 min set itd.
czyli same pozytywy ...
lys på slutten av lys
- hcpig
COFFIN pisze:Tym bardziej, że nadal bliżej im do undergroundu niż do telewizji śniadaniowej i innego gówna. Przykład Mgły pokazuje, że można grać swoje i konsekwentnie ulepszać styl, bez skurwienia się, czego nie można powiedzieć o innych czasem.
O to, to! Rzadki przykład i co prawda ręki sobie uciąć nie dam ale raczej nie obstawiam dania ciała czy pójścia na kompromisy na następnych albumach. Zresztą chyba nie doceniacie popularności Mgwahy bo nawet gimbometalofce słuchają (confirmed), także głównym beneficjentem będzię tutaj raczej Behemoth, któremu Mgwaha robi za kwiatek u kożucha i pozwala utrzymać część podziemnego elektoratu zrażonego całym tym syfem jaki powstał w ogół zespołu w ostatnich latach.
Yare Yare Daze
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
No dobrze, ale odmówili kontraktu Season of Mist ("tym którzy wydają Mayhem") a jadą na trasę z Behemoth. Coś niespójność.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
To różne sfery jednak. Kontrola nad swoimi wydawnictwami jedno, a udział w koncertach na określonych warunkach drugie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Raczej tak, ale pewien zgrzyt jest nieunikniony.
The withered bones of those who failed
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
założę się, że chłopcy z mgły czytają ten temat i mają ubaw z tych wszystkich rozkmin na 4 ostatnie strony :-)
a może nie mają ubawu, chyba nie są zbyt radośni :-(
jadą to jadą, na chuj drążyć temat
swoją drogą ze 3 lata temu pisałem tutaj, że mgła dojdzie w końcu do takiego etapu kariery, że prawdziwki będą zawiedzione ich decyzjami. a to pewnie dopiero początek :-)
a może nie mają ubawu, chyba nie są zbyt radośni :-(
jadą to jadą, na chuj drążyć temat
swoją drogą ze 3 lata temu pisałem tutaj, że mgła dojdzie w końcu do takiego etapu kariery, że prawdziwki będą zawiedzione ich decyzjami. a to pewnie dopiero początek :-)
- booshee
- postuje jak opętany!
ja trzy dni temu zdecydowałem się na zmianę pacierza, od trzech dni, przed pójściem spać , mówię teraz taki: Dobry Panie Boże, nie pozwól żeby ten Adam namącił w głowie Mgle, niech ich nie wmanerwruje w występy w gazetce drogerii Rossmanna, tudzież empiku, czy tygodnika dla wątłych duchowo i emocjonalnie kobit, niech szczęśliwe po ty trasie do domu powrócą. amen.
mały edit Matko Bosko: niech mi kiedyś zagrają szósteczkę z With Hearts na żywo. Dziękuję. Amen.
mały edit Matko Bosko: niech mi kiedyś zagrają szósteczkę z With Hearts na żywo. Dziękuję. Amen.
Ostatnio zmieniony 18-02-2016, 15:46 przez booshee, łącznie zmieniany 1 raz.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
:-)
:-)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sova
- rasowy masterfulowicz
winyle Exercises in futility są ponownie dostępne:
http://allegro.pl/mgla-exercises-in-fut ... 01659.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/mgla-exercises-in-fut ... 01659.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- uglak
gdyby kogos interesowalo ile bylo pierwszgo tloczenia:
"Exercises in futility" 12" LP is now back in stock at No Solace (retail orders only). Copies are en route to Northern Heritage, Malignant Voices, Salvation and other distributors, and expected to be available at these places in a few days.
Quick clarification regarding supply vs demand / not enough copies pressed / vinyl version initially getting sold out so fast:
Underground standard for LP pressing is 500 copies. 1000 if you're feeling confident. 1500 if you're really, really confident. We initially pressed 3000, assuming the LP would be available for months if not years before running low on copies. With this amount the least thing you can expect is to sell out in a few days. Unlike CDs, which can be produced in several days, reorder of vinyl record takes easily 8-10 weeks of processing time at the factory. Of course we ordered more copies immediately upon realizing we're close to being sold out, but still had to wait. 1st reorder arrived now, 2nd one is scheduled for late March. The represses are identical to the first pressing. Same masters, same design, same factory. The aim is to keep the album in stock for years to come, so if it sells out again at some point, it will be repressed again. To the extent of our control, we try to keep Mgła outside the limited/die-hard/rare/OOP collector (and/or speculant) approach and instead opt for long term availability of our records, even if at times it can take a while to repress or reissue items.
Guilty of being right