Zaraz, zaraz. Proszę w takim razie o jakieś rzeczowe kontrpropozycje na najsłabszą płytę SLAYER. Oczywiście można argumentować, że SLAYER nie nagrał słabej płyty - i to jest prawda. Natomiast jeżeli już trzeba coś wybrać, to "Divine Intervention" jawi mi się jako kandydat wręcz idealny :)Sybir pisze:odnośnie Divine Intervention) :D
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sybir
Wedle kryteriów gustu sub- czy też obiektywnego?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Drone
- Sybir
Niestety, nie znam kryteriów, wg których miałbym dokonać selekcji ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
535
To się nazywa myślenie życzeniowe. Tutaj nie ma żadnego drugiego dna. Jest kilka przyjemnych początkowo mylących momentów, ale ogólnie jest to najsłabsza pozycja Satyricon. Jest tak słaba, że poważnie obawiam się o ich przyszłość. Wrzuciłem sobie wczoraj, tak dla przypomnienia i powiem, że są chwile na tej płycie, gdy czuję się wręcz zażenowany. Notabene, bardzo ciekawe jest podejście w stylu Heart Of The Ages - zdezaktualizowana wioska vs ostatni Satyricon - wspaniały wizjonerski album, najlepszego zespołu. Ten najlepszy zespół gra takie koncerty, że powoli nie da się tego oglądać i słuchać. Cóż z tego, że jest zawodowo, gdy każdy numer grają "na modłę" z ostatniej płyty, powodując odruch wymiotny.Riven pisze:
ale serio, kapitalny album, gdzie cale "mieso" jest gdzies miedzy wierszami, pod spodem. trzeba sie wgryzac i troche pomeczyc, ale satysfakcja dzieki temu wieksza. tylko takie plyty is real.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
535
Nie dojdziemy, bo piszesz o jakiejś innej płycie. Angel Rat mi tutaj pasuje, a nie ten kadłubek nagrany przez Norwegów.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Zgadzamy się jak nigdy :)535 pisze: To się nazywa myślenie życzeniowe. Tutaj nie ma żadnego drugiego dna. Jest kilka przyjemnych początkowo mylących momentów, ale ogólnie jest to najsłabsza pozycja Satyricon. Jest tak słaba, że poważnie obawiam się o ich przyszłość. Wrzuciłem sobie wczoraj, tak dla przypomnienia i powiem, że są chwile na tej płycie, gdy czuję się wręcz zażenowany.
-
nan
- postuje jak opętany!
Nie czytałem całej dyskusji, ale jeśli już trzeba wskazać słabszą płytę Slayer, to będzie to"Christ Illusion", natomiast "Divine Intervention" jest zajebista!
-
535
Myślę, że przynajmniej w kilku innych sprawach, też dalibyśmy radę. Wracając do Satyricon. Piszę jak jest.Kingu pisze:Zgadzamy się jak nigdy :)535 pisze: To się nazywa myślenie życzeniowe. Tutaj nie ma żadnego drugiego dna. Jest kilka przyjemnych początkowo mylących momentów, ale ogólnie jest to najsłabsza pozycja Satyricon. Jest tak słaba, że poważnie obawiam się o ich przyszłość. Wrzuciłem sobie wczoraj, tak dla przypomnienia i powiem, że są chwile na tej płycie, gdy czuję się wręcz zażenowany.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
The winds sing their song
And I listen
They always sing for those who listen
The lonely dark
Morning haze
Mountains who speak of time before time
Scattered snow
Hold the fort!
Winter - wake me
Fire - burn me
Fearless with horns
Ageless northern spirit
Dla udowodnienia, że ten album ma swoją atmosferę.
And I listen
They always sing for those who listen
The lonely dark
Morning haze
Mountains who speak of time before time
Scattered snow
Hold the fort!
Winter - wake me
Fire - burn me
Fearless with horns
Ageless northern spirit
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- ultravox
- zahartowany metalizator
-
blindfold
- zaczyna szaleć
no ba!DeadButDreaming pisze:
Hold the fart!
-
Arisowicz
- w mackach Zła
nie o take Satyrikoń walczyłem.

- Plastek
- Kontakt:
No jak to, przecież to transgresywne, ambitne, łamiące schematy granie, tylko dla wyrobionego, poszukującego, dojrzałego słuchacza! Tak wygląda prawdziwy metal! Tak wygląda poważny, ambitny black metal!
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ouuuouuu ouuuuooo (robie za chorek w phoenix)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Self
- rasowy masterfulowicz
A myślałem, że wydajesz takie odgłosy bólu w akompaniamencie trzasku pękającej dupki, bo Satyra STAĆ.
- Drone
Okropne to zdjęcie. Czyżby kolega Cyferka miał rację? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
to zdjęcie to kwintesencja buractwa
- moonfire
Kijem nie tknę. Z Dimmu Borgir wszyscy lali, gdy nagrywali z orkiestrą, teraz ci sami pewnie będą pleść bzdury o transgresji. Metal ma stać jak najdalej od filharmonii, czy to takie trudne do zrozumienia?