MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MGŁA

16-02-2016, 20:59

Obrazek

jacy wy niekoleżeńscy jesteście,
musiałem nabyć, aby się dowiedzieć

co do "pójścia za ciosem" i trasą Mgły z Behemotem,
nie wiem jakie względy za tym przemówiły,
ale pewnie ma to sens jeżeli chodzi o kasę i wypromowanie się,
nie ma co zaglądać do portfela, trzeba zrozumieć, każdy ma potrzeby - zupełnie poważnie piszę
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-02-2016, 21:49

Nie wiem czy więcej kasy by nie zarobili grając sami, ale na pewno dotrą do nowej publiki. Nie kłóci mi się to jakoś szczególnie z ich postawą, szczególnie odkąd zaczęli grać na festiwalach itp. Ich sprawa, nie dziwi mnie to jakoś szczególnie w tym przypadku. Spędzili trochę czasu jako niszowa kapela, miało prawo im się znudzić. Skoro mają szansę się zabawić na większą skalę, to czemu nie?
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

16-02-2016, 21:56

w koncu zasluzyli sobie - jesli ma im od tego wiecej dutkow wpasc do kieszeni to niech im sie szczesci
Guilty of being right
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 22:04

Tym bardziej, że nadal bliżej im do undergroundu niż do telewizji śniadaniowej i innego gówna. Przykład Mgły pokazuje, że można grać swoje i konsekwentnie ulepszać styl, bez skurwienia się, czego nie można powiedzieć o innych czasem. Już widzę szumne zapowiedzi do powrotu do korzeni na nowym Behemocie po tej trasie:D
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-02-2016, 22:22

Ale trzeba oddać Behemoth, że supporty dobierają raczej pod kątem jakości, niż popularności. Spokojnie mogliby sprzedawać miejsca na trasie jakimś kapelom z dupy, albo celować w rzeczy bardziej chodliwe.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-02-2016, 22:27

ultravox pisze:Ale trzeba oddać Behemoth, że supporty dobierają raczej pod kątem jakości, niż popularności. Spokojnie mogliby sprzedawać miejsca na trasie jakimś kapelom z dupy, albo celować w rzeczy bardziej chodliwe.
czyli Nergal ma misje - chcesz powiedzieć … taki "anioł biznesu" przenosząc na kwestie biznesowe … ciekawa teoria ...
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 22:30

ultravox pisze:Ale trzeba oddać Behemoth, że supporty dobierają raczej pod kątem jakości, niż popularności. Spokojnie mogliby sprzedawać miejsca na trasie jakimś kapelom z dupy, albo celować w rzeczy bardziej chodliwe.
A Mgła to ostatnim czasem nie jest 'chodliwa'?:)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

16-02-2016, 22:32

Misję czy nie, skutek dla rynku jest pozytywny, bo można sobie zobaczyć dobre zespoły w odpowiednich warunkach. Trasy Behemoth od wielu już lat mają to do siebie, że warto się na nie wybrać choćby dla supportów, które w tym wypadku są częścią widowiska a nie tylko grupą losowych kapel (albo tych, które się wkupiły żeby pojechać w trasę, bo i takie patologie się zdarzają) zaproszonych na doczepkę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 22:40

Wychodzę jednak z innego założenia. Na ostatnich koncertach to juz przed Mgłą ktoś grał, czasem dosyć uznane marki tu i ówdzie. Dlatego myślę, towarzystwo zupełnie 'nie po drodze '. No, ale niech każdy robi, co mu się podoba.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-02-2016, 22:41

Nerwowy pisze:Misję czy nie, skutek dla rynku jest pozytywny, bo można sobie zobaczyć dobre zespoły w odpowiednich warunkach. Trasy Behemoth od wielu już lat mają to do siebie, że warto się na nie wybrać choćby dla supportów, które w tym wypadku są częścią widowiska a nie tylko grupą losowych kapel (albo tych, które się wkupiły żeby pojechać w trasę, bo i takie patologie się zdarzają) zaproszonych na doczepkę.
dalej zostaje pytanie bez odpowiedzi,
symbioza?
czy jednak, sprytny zabieg marketingowy
decydentem tutaj był NB - raczej zabieg - poszerzenie potencjalnej klienteli
Mgła będzie jako 2support, siłą rzeczy będzie mieć znacznie gorsze nagłośnienie, z 40 min set itd.
poza tym jak zauważył Coffin, to taka furtka dla Behemota w pewnym returnie
wcześniej partyzancka książka, jak to Nergal tworzył scene, później reedycje pierwszych albumów, teraz reedki demówek
jakoś to się wszystko logicznie układa
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 22:50

Nie może być mowy o symbiozie, jeśli z jednej strony mówimy o koniunkturalnym gownie, a z drugiej o projekcie, który w zasadzie od wielu lat gra to samo, tylko, że coraz lepiej.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-02-2016, 22:52

Odpowiednio: Mgła, Behemoth.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Ascetic

16-02-2016, 22:53

COFFIN pisze:Nie może być mowy o symbiozie, jeśli z jednej strony mówimy o koniunkturalnym gownie, a z drugiej o projekcie, który w zasadzie od wielu lat gra to samo, tylko, że coraz lepiej.
jakoś tak

dobra, to kiedy w Warszawie grają? ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 22:54

Plastuś, jak zwykle z odpowiednim oglądem w temacie:D
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-02-2016, 22:58

Ascetic pisze:
czyli Nergal ma misje - chcesz powiedzieć … taki "anioł biznesu" przenosząc na kwestie biznesowe … ciekawa teoria ...
Bez przesady z tym misjonarzem. Nie znam typa, ale podejrzewam, że jest po części pasjonatem, a po części zwykłym biznesmenem. Zgaduję, że stara się po prostu zarabiać na tym, co lubi. Czy i jak mu to wychodzi, to sobie każdy może sam ocenić. Daleki jestem od malowania czarno-białego obrazu kogokolwiek - szczególnie kogoś, kogo nie znam osobiście.
COFFIN pisze: A Mgła to ostatnim czasem nie jest 'chodliwa'?:)
Jak na podziemny BM(powiedzmy, zależy od obranego punktu odniesienia), to nawet bardzo. Ale w stosunku do pułapu, na którym funkcjonuje Behemoth, to wciąż jeszcze chyba zespół dość niszowy.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-02-2016, 23:03

ultravox pisze:
Ascetic pisze:
Bez przesady z tym misjonarzem. Nie znam typa, ale podejrzewam, że jest po części pasjonatem, a po części zwykłym biznesmenem. Zgaduję, że stara się po prostu zarabiać na tym, co lubi. Czy i jak mu to wychodzi, to sobie każdy może sam ocenić. Daleki jestem od malowania czarno-białego obrazu kogokolwiek - szczególnie kogoś, kogo nie znam osobiście.

wyważona wypowiedź,
mnie na taką nie stać,
nie lubię typa
COFFIN pisze: A Mgła to ostatnim czasem nie jest 'chodliwa'?:)
Jak na podziemny BM(powiedzmy, zależy od obranego punktu odniesienia), to nawet bardzo. Ale w stosunku do pułapu, na którym funkcjonuje Behemoth, to wciąż jeszcze chyba zespół dość niszowy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 23:05

@ultravox

To weź jeszcze pod uwagę, gdzie są te przytoczone, dotychczasowe supporty, a gdzie Mgła. Kto ile gra i gdzie:)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-02-2016, 23:29

COFFIN pisze:@ultravox

To weź jeszcze pod uwagę, gdzie są te przytoczone, dotychczasowe supporty, a gdzie Mgła. Kto ile gra i gdzie:)
Ale nie zapominajmy o jednym. To nie jest "wina" Nergala, że zespół Mgła jedzie z nimi w trasę. To jest decyzja zespołu Mgła. Wnioskuję zatem, ze mimo grania odmiennej muzyki, ich cele są w tym momencie dość zbieżne.
Awatar użytkownika
COFFIN

16-02-2016, 23:40

No tak, przecież decyzje ktos podjął;) Mniejsza z tym. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
535

17-02-2016, 00:25

ultravox pisze:
COFFIN pisze:@ultravox

Ale nie zapominajmy o jednym. To nie jest "wina" Nergala, że zespół Mgła jedzie z nimi w trasę. To jest decyzja zespołu Mgła. Wnioskuję zatem, ze mimo grania odmiennej muzyki, ich cele są w tym momencie dość zbieżne.
Sesja zdjęciowa w Gali? We futrach?
ODPOWIEDZ