PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
http://metalassault.com/Interviews/2013 ... n-25-more/
Jak wynika z wywiadu, panowie wchodzą do studia w czerwcu 2014 r.
Z innego wywiadu wynika, że rozgladają się za nowym producentem, a sam album ma być mniej jednorodny od poprzednika.
Z innego wywiadu wynika, że rozgladają się za nowym producentem, a sam album ma być mniej jednorodny od poprzednika.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Sgt. Barnes pisze:http://metalassault.com/Interviews/2013 ... n-25-more/
To miło z ich strony, jeżeli będą trzymali się tego planu to płyta wyjdzie na jesień przyszłego roku.
- Sgt. Barnes
Oby tylko dotrzymali słowa i nie robili powtórki z rozrywki:-)harvestman pisze:Sgt. Barnes pisze:http://metalassault.com/Interviews/2013 ... n-25-more/
To miło z ich strony, jeżeli będą trzymali się tego planu to płyta wyjdzie na jesień przyszłego roku.
"Tragic Idol" to przyzwoita płyta, ale teraz marzy mi sie "Host" z gitarami;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- harvestman
Podali listę piosenek które zagrają podczas tego występu z orkiestrą http://radiotangra.com/en/read.php?id=23833" onclick="window.open(this.href);return false;, parę klasyków plus jedna nowość. Trochę mało, biorąc pod uwagę że ma to być rejestrowane i wydane. Inna sprawa to sam pomysł na ten występ, na płytach czasami pojawiały się jakieś orkiestracje i moim zdaniem był to pomysł chybiony. Przykładem Divided z Believe in Nothing, przez te pitolenie w tle ta skądinąd dobra piosenka nie nadaje się do słuchania " onclick="window.open(this.href);return false;
- Oki
pozazdrościli metalice? niech lepiej się wezmą za pracę nad nowymi kawałkami, bo koncert z orkiestrą jest wyeksploatownym do granic mozliwości pomysłem
-
- mistrz forumowej ceremonii
harvestman pisze:Tak, za łączenie metalu z symfonicznymi zagrywkami powinno się stawiać pod murem :) Zero wymówek typu " Szukaliśmy nowych rozwiązań" , " Rozwijamy się" czy " Nie zamykamy się na inne gatunki", pod ścianę i pyk :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- harvestman
Płytę już chyba skończyli nagrywac. Tej orkiestry pozazdrościli chyba Anathemie, ponieważ oni nagrywali z nimi wcześniej, do tego w tym samym miejscu. Podejrzewam że wynajęcie Węgierskiej orkiestry wiąże się też z finansami , można spełniać swoje fanaberie małym kosztem ;)Oki pisze:pozazdrościli metalice? niech lepiej się wezmą za pracę nad nowymi kawałkami, bo koncert z orkiestrą jest wyeksploatownym do granic mozliwości pomysłem
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli tak, to niech wynajmą rumuńską, będzie jeszcze taniej.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
^...i niezapomniane wrażenia murowane:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- moonfire
Albo i bez gitar. Host to jedna z najlepszych płyt kapeli. Szkoda, że szybko panowie wycofali się z obranego kursu.Sgt. Barnes pisze:Oby tylko dotrzymali słowa i nie robili powtórki z rozrywki:-)harvestman pisze:Sgt. Barnes pisze:http://metalassault.com/Interviews/2013 ... n-25-more/
"Tragic Idol" to przyzwoita płyta, ale teraz marzy mi sie "Host" z gitarami;-)
- Oki
swoją drogą Sandru i Paradajsi - mieszanka wybuchowa gwarantowana i pewnie szansa na płytę roku też duża:)
- Mol
wlasnie, dobrze kombinujecie, moim zdaniem zarowno oni, jak i My Dying Bride powinni znow pojsc w bardziej eksperymentalnych dla nich kierunkach, mysle, ze wyszloby to im na dobre. z dzisiejszej perspektywy moge spokojnie stwierdzic, ze wowczas obydwa zespoly stworzyly jedne z najlepszych plyt.
- moonfire
Zgadza się. PL i MDB były ciekawe z początku, gdy szukały swojej formy. I potem, gdy ją na moment porzuciły. Utrzymywanie się zaś w okopanej koleinie nie idzie im zbyt dobrze, to nie jest AC/DC.Mol pisze:wlasnie, dobrze kombinujecie, moim zdaniem zarowno oni, jak i My Dying Bride powinni znow pojsc w bardziej eksperymentalnych dla nich kierunkach, mysle, ze wyszloby to im na dobre. z dzisiejszej perspektywy moge spokojnie stwierdzic, ze wowczas obydwa zespoly stworzyly jedne z najlepszych plyt.
-
- postuje jak opętany!
mi by nie przeszkadzalo gdyby nagrali shades of god II albo turn loose the swans II. te plyty to jedne z moich ulubionych tych zespolow. w dyskografii MDB jest wiecej pozycji ktore lubie, niz w dorobku PL. w zasadzie z MDB nie siadly mi tylko procenty, ale juz dawno nie sluchalem. moze gdybym przesluchal obecnie, to by cos zaskoczylo.
nie trawie PL od draconian times do believe in nothing. symbol of life miala juz momenty, natomiast bardzo mi sie spodobala paradise lost. nowsze znam pobieznie. w/g mnie nieporozumieniem byloby to o czym pisze m.in moonfire - powrot do host? porazka. moze pod inna nazwa, prosze bardzo. zreszta niech robia co chca, ich zespol ich muzyka. najwyzej nie bede sluchal, jest mnostwo swietnej muzy, ktorej i tak nie ogarniam z braku czasu.
nie trawie PL od draconian times do believe in nothing. symbol of life miala juz momenty, natomiast bardzo mi sie spodobala paradise lost. nowsze znam pobieznie. w/g mnie nieporozumieniem byloby to o czym pisze m.in moonfire - powrot do host? porazka. moze pod inna nazwa, prosze bardzo. zreszta niech robia co chca, ich zespol ich muzyka. najwyzej nie bede sluchal, jest mnostwo swietnej muzy, ktorej i tak nie ogarniam z braku czasu.
-
prostemoonfire pisze:Zgadza się. PL i MDB były ciekawe z początku, gdy szukały swojej formy. I potem, gdy ją na moment porzuciły. Utrzymywanie się zaś w okopanej koleinie nie idzie im zbyt dobrze, to nie jest AC/DC.Mol pisze:wlasnie, dobrze kombinujecie, moim zdaniem zarowno oni, jak i My Dying Bride powinni znow pojsc w bardziej eksperymentalnych dla nich kierunkach, mysle, ze wyszloby to im na dobre. z dzisiejszej perspektywy moge spokojnie stwierdzic, ze wowczas obydwa zespoly stworzyly jedne z najlepszych plyt.
Grrrówno!
- harvestman
Proste dla nas, dla nich widocznie nie. Trzeba wziąść pod uwagę fakt że te eksperymentalne płyty to nie były najlepiej sprzedające się pozycje w ich dyskografiach.Plasfodeur pisze:prostemoonfire pisze:Zgadza się. PL i MDB były ciekawe z początku, gdy szukały swojej formy. I potem, gdy ją na moment porzuciły. Utrzymywanie się zaś w okopanej koleinie nie idzie im zbyt dobrze, to nie jest AC/DC.Mol pisze:wlasnie, dobrze kombinujecie, moim zdaniem zarowno oni, jak i My Dying Bride powinni znow pojsc w bardziej eksperymentalnych dla nich kierunkach, mysle, ze wyszloby to im na dobre. z dzisiejszej perspektywy moge spokojnie stwierdzic, ze wowczas obydwa zespoly stworzyly jedne z najlepszych plyt.
-
- Hellion
- w mackach Zła
http://metalhammer.teamrock.com/news/20 ... vocalist-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kiedy Holmes ostatnio używał growla? Na Gothic? Na Shades Of God?
Kiedy Holmes ostatnio używał growla? Na Gothic? Na Shades Of God?
-
- mistrz forumowej ceremonii
jest to zajebisty news.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Hellion
- w mackach Zła
Chyba pozazdrościł koledze napierdolu w Vallenfyre i też chce spróbować swoich sił w tym temacie. Tak czy inaczej jestem ciekaw co z tego wyjdzie, byle by w studio za bardzo nie naprawili Nicka.