FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: FURIA
Gdybym miał zainteresować się zespołem metalowym na podstawie wywiadu, to zapewne znałbym z 10 kapel. Akurat w przypadku Furii najpierw poznałem muzykę, a potem przeczytałem dwa wywiady, w których wydali mi się bardziej śmieszni, niż oryginalni. I zupełnie nie wpływa to na moje postrzeganie ich twórczości.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- postuje jak opętany!
Zgadzam się, jest po prostu dobra. To nie rewelacja czy jakiś tam przełom. Po prostu czasami lubię sobie odpalić jedno z ich wydawnictw. Zwłaszcza MPJ.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no... ZAJEBISTY.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Wywiady niekoniecznie, choć zdarzają się fajne. Ja mimo wszystko cenię ich za muzykę, bo gdyby nie to, to żadne "błyskotliwe" wypowiedzi by im nie pomogły. O ile te wczesne nagrania to moim zdaniem nic specjalnego, o tyle "Halny" i "Huta" to świetne rzeczy, nie tylko w skali naszego kraju. A co do popularności, to moim zdaniem na nią zasługują. Maja swój pomysł na muzykę, teksty, wizerunek - to się nieczęsto zdarza w dzisiejszym metalu. Na pewno nie wszystko związane z Furią i LTWB to rzeczy dobre, ale coś tam chłopaki kombinują, coś się dzieje - ja jestem za.est pisze:i wywiady.ultravox pisze:Ja bym nawet powiedział, że teksty są jednym z największych atutów tego zespołu.
-
No ja innego niż ten, który jest na Masterfulu nie czytałem (ktoś wklejał kiedyś jeszcze jakiś wywiad z nimi, gdzie kompletnie olano przepytującego i dziwiłem się, że coś takiego zostało zamieszczone gdzieś w necie). Pisałem to półżartem. Jeżeli ich muzyka jest dobra a w wywiadach pierdolą trzy po trzy (choć nie do końca) to nic to raczej nie zmienia. A pośmiać się lubię.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Właśnie to jest ten jedyny, który miałem przyjemność czytać. Zajebisty był.est pisze:No ja innego niż ten, który jest na Masterfulu nie czytałem
Ja także i o to właśnie chodzi ;-)est pisze:pośmiać się lubię.
all the monsters will break your heart
- Foxhound
- postuje jak opętany!
it has been recorded: furia's new, third full-length cd & lp. during december 2011 and january of 2012. at furia's own lair. the list of tracks has never been revealed.
the album should be cold and circular. black, yet white. before midnight, nevertheless after. unpeaceful.
it consists of 7 songs, titles are not brought to light.
it's about to be put up for sale in 2012.
it was recorded by 4 creatures with one guest appearance (yet not guest at all).
so this is it: 'furia marzannie, królowej polski'!
the album should be cold and circular. black, yet white. before midnight, nevertheless after. unpeaceful.
it was recorded by 4 creatures with one guest appearance (yet not guest at all).
- ultravox
- zahartowany metalizator
Facepalm English.Foxhound pisze:it has been recorded: furia's new, third full-length cd & lp. during december 2011 and january of 2012. at furia's own lair. the list of tracks has never been revealed.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Bloodcult pisze:a tak liczyłem właśnie na trackliste :(Foxhound pisze:the list of tracks has never been revealed.
Noż kurwa, kto jak kto, ale masterfulcy chyba taką tracklistę znają, co?
I.
Posoką dziwożon spływa martwa rzeka Biebrza
II.
Chrustu chrzęst za oblubieńca pojmij swego
III.
Zapłoniesz, wszetecznico, zapłoniesz!
IV.
Łzami fornali z Gogolina klechdę srogą wypiszę
V.
Mrzyj!
VI.
Klnij!
VII.
Ślepych noc, głuchych grom - lecznica na Truchana
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Clochard
- weteran forumowych bitew
najs. to ciut staropolski czy cuś?Wujek Lucyferiusz pisze:Bloodcult pisze:a tak liczyłem właśnie na trackliste :(Foxhound pisze:the list of tracks has never been revealed.
Noż kurwa, kto jak kto, ale masterfulcy chyba taką tracklistę znają, co?
I.
Posoką dziwożon spływa martwa rzeka Biebrza
II.
Chrustu chrzęst za oblubieńca pojmij swego
III.
Zapłoniesz, wszetecznico, zapłoniesz!
IV.
Łzami fornali z Gogolina klechdę srogą wypiszę
V.
Mrzyj!
VI.
Klnij!
VII.
Ślepych noc, głuchych grom - lecznica na Truchana
- Sybir
Z ciekawości poszukałem w google tej lecznicy na Truchana - mam nadzieję, że pierwszy wynik to nie nomen omen :D
Poza tym, taką tracklistę to ja rozumiem - szczególnie ten utwór traktujący o pisaniu łzami fornali z Gogolina, chętnie bym przesłuchał.
Poza tym, taką tracklistę to ja rozumiem - szczególnie ten utwór traktujący o pisaniu łzami fornali z Gogolina, chętnie bym przesłuchał.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- maciek z klanu
ktory groupie z masterfula furii jezdzil dzisaij po katowicach srebrnym oplem astra albo vectra na blachach SH.... z naklejonym z tylu logo let the world burn. aha i auto mialo rozjebany przod lekko i sznurkiem zwiazana tablice z czyms tam jeszcze? he?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo