ANTAEUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: ANTAEUS

13-11-2016, 17:43

WaszJudasz pisze:
ultravox pisze:
Ascetic pisze: to dobrze bo na bandcampie perkusja była nie do zniesienia.
Ale na Bandcampie masz bezstratny format (prawdopodobnie wav.), więc nie powinno być wielkiej różnicy względem CD.
Do pobrania za $. Za darmo odsłuchujesz w jakości 128 kb/s.
Sprawdziłem i masz rację. Zasugerowałem się jakością uploadowanych plików, a nie parametrami streamu. Czyli różnica będzie.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

14-11-2016, 00:10

tomaszm pisze:Szatan zmaterializowal sie w postaci cyfrowej
Tak się zastanawiałem nad sensem tego zdania, aż doszedłem do przekonania, że zasady zasadami, ale jednak odpalę sobie Condemnation z Bandcampa. Wnioski są następujące: preorder nie zostaje odwołany. Z ostateczną oceną wstrzymam się do czasu szczegółowego zapoznania się z materiałem dowodowym, jednak z pewną dozą optymizmu mogę założyć, iż Condemnation sprawi mi podobną przyjemność, co D.E.N.A.T.B.K.O.N. (choć to różne kategorie). Już intro sprawiło, że zadrżały mi plomby :D Kilka numerów zwróciło moją uwagę, mimo nikczemnej jakości bitrate'u i pojedynczego odsłuchu, że wspomnę "Watchers", tytułowy czy "Abeyance" - i to mordercze zwolnienie w "Flesh Ritual" (zresztą, jest ich więcej). Myślę, że dobrze zrobiłem, nie wymieniając do tej pory w kontekście tegorocznych wydawnictw magicznego zwrotu "album roku" (w końcu przede mną jeszcze premiery Nightmare Logic, KML i The Synarchy of Molten Bones :D). Wieszczyłbym ponadto, iż niejeden użytkownik tego forum będzie dokonywać aktu onanizmu podczas słuchania tej płyty, gdyby nie to, że pojawiły się już stosowne wpisy w temacie NP :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

14-11-2016, 15:20

No dobra, album jednak masakruje. Nie będę się bawił w odszczekiwanie tego, co napisałem po wypuszczeniu kawałka promocyjnego ,bo wrażenie jest jednak wrażeniem, i drugie nie unieważnia pierwszego, ale ze stuprocentowym przekonaniem napiszę teraz, że konkurencji w tym roku w kategoriii BM, który nigdzie sie nie wybiera dla tego albumu nie widzę. Transendencja przez przemoc, metafizyka przeskurywysyństwa, DsO - choć znakomite - zostało (tymczasowo?) zjedzone.

Jakże dobitnie ten album dobitnie uświadamia, jak słabe i plastikowe są takie rzeczy, jak choćby - aspirujacy chyba do bycia nośnikiem agresji i szaleństwa? - tegoroczny Anaal Nathrakh.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

14-11-2016, 17:05

Płyta morderstwo.
Awatar użytkownika
COFFIN

14-11-2016, 17:30

Ja mam tylko nadzieję, że NED wyda to w miarę porządnie...;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
rmk
postuje jak opętany!
Kontakt:

14-11-2016, 17:36

^Na zdjęciach niestety wygląda biednie.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
COFFIN

14-11-2016, 17:40

No rzeczywiście. Po cichu liczyłem, że będzie to coś przynajmniej na wzór 'BL'.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-11-2016, 17:50

rmk pisze:^Na zdjęciach niestety wygląda biednie.
Obrazek
Obrazek
NED to pierdolona groteska, następne wyciąganie kasy w postaci wybrakowanego produktu, Chuj im w dupe. Dobrze, że sama muzyka rozkurwia na drzazgi także z mp3, bo tak wydane płyty to sobie mogą w chuja wsadzić.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
rmk
postuje jak opętany!
Kontakt:

14-11-2016, 18:20

Z wywiadu z 2015 roku:
Is there any chance to have a new release from Antaeus in the near future?
MkM: I seriously doubt it… In the near or distant future. I’ve been asked the question for years and we had some hope – then all vanished. Anyway as long as none of the composition we work on matches the intensity we had on BLOOD LIBELS, it is not worth being released.

Efekt: Płyta rozpierdala od pierwszej do ostatniej sekundy, a "Flesh Ritual" to jeden z ich najlepszych kawałków w ogóle.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-11-2016, 18:24

Dokładnie tak, wszystko się zgadza. Wczoraj pisałem:
Plastek pisze:Obrazek

Spokojnie przebili "Blood Libels" i mówię to z pozycji gościa, który totalnie uwielbia ten krążek. Na "Condemnation" odpierdala się takie barbarzyństwo, że nic już po tych 41 minutach nie istnieje. Warto było czekać tyle lat. Doskonały kurwa album.
Dziś potwierdzam raz jeszcze. Każda płyta bm jaka wyszła w tym roku absolutnie kurwa nie istnieje przy "Condemnation".
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
COFFIN

14-11-2016, 19:45

rmk pisze: Obrazek
Obrazek
Przez chwilę się ucieszyłem, bo Ajna zapowiada "CD", ale to chyba na tej samej zasadzie, jak NED opisuje nowe albumy. Choć z drugiej strony przy "BL" stoi "digipack". Zrobiliby kurwa dwa formaty na kompakcie i byłby spokój.
Awatar użytkownika
rmk
postuje jak opętany!
Kontakt:

14-11-2016, 19:48

COFFIN pisze: Przez chwilę się ucieszyłem, bo Ajna zapowiada "CD", ale to chyba na tej samej zasadzie, jak NED opisuje nowe albumy. Choć z drugiej przy "BL" stoi "digipack". Zrobiliby kurwa dwa formaty na kompakcie i byłby spokój.
Jeżeli nie będzie bookletu z tekstami to dla mnie żadna różnica :/ Ale cd i tak kupione, więc zobaczy się jak w rzeczywistości to będzie wyglądać. DsO z tego co widzę - "6 panel digipack".
Awatar użytkownika
COFFIN

14-11-2016, 20:13

rmk pisze:
Jeżeli nie będzie bookletu z tekstami to dla mnie żadna różnica :/
Dobrze, że nowa Anta ma chociaż tray:P Nie wiem, co skłania ludzi za to odpowiedzialnych do tego typu wydań. Wypuszczenie płyty w zwykłym pudełku wychodzi chyba nawet taniej:/
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

14-11-2016, 21:07

COFFIN pisze: Dobrze, że nowa Anta ma chociaż tray:P Nie wiem, co skłania ludzi za to odpowiedzialnych do tego typu wydań. Wypuszczenie płyty w zwykłym pudełku wychodzi chyba nawet taniej:/
Też mnie nieludzko wkurwiają takie wydania. Ale z tego co sobie przypominam chyba Hellthrasher pisał, że za granicą to wolą digipacki..
Awatar użytkownika
COFFIN

14-11-2016, 21:20

Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę tendencję spadkową, jeśli chodzi o jakość tych wydań. I to dotyczy nie tylko NED. Z drugiej strony, niektóre płyty wychodzą u tych pierwszych tylko w pudełkach, więc to raczej kwestia podejścia danych ludzi.
Awatar użytkownika
COFFIN

15-11-2016, 08:21

Obrazek

http://www.noevdia.com/shop/merchandisi ... on-hoodie/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-11-2016, 08:58

Niszczacy matex! Wraz z wspaniala epka Deathspell Omega czolowka tego roku! Choc obiektywnie Omega ciut lepsza.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-11-2016, 10:22

COFFIN pisze:Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę tendencję spadkową, jeśli chodzi o jakość tych wydań. I to dotyczy nie tylko NED. Z drugiej strony, niektóre płyty wychodzą u tych pierwszych tylko w pudełkach, więc to raczej kwestia podejścia danych ludzi.
Dokładnie. Nie mam nic przeciwko digi jeśli są tak wykonane jak w przypadku Kenose chociażby.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

16-11-2016, 09:22

Ta muzyka jest opętana, jak rozjebali, nie mam pytan. Teraz kolej na Ariocha i nowe FM.
Heretyk

16-11-2016, 10:40

Plastek pisze: NED to pierdolona groteska, następne wyciąganie kasy w postaci wybrakowanego produktu, Chuj im w dupe. Dobrze, że sama muzyka rozkurwia na drzazgi także z mp3, bo tak wydane płyty to sobie mogą w chuja wsadzić.
to prawda
ODPOWIEDZ