Sprawdziłem i masz rację. Zasugerowałem się jakością uploadowanych plików, a nie parametrami streamu. Czyli różnica będzie.WaszJudasz pisze:Do pobrania za $. Za darmo odsłuchujesz w jakości 128 kb/s.ultravox pisze:Ale na Bandcampie masz bezstratny format (prawdopodobnie wav.), więc nie powinno być wielkiej różnicy względem CD.Ascetic pisze: to dobrze bo na bandcampie perkusja była nie do zniesienia.
ANTAEUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: ANTAEUS
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Tak się zastanawiałem nad sensem tego zdania, aż doszedłem do przekonania, że zasady zasadami, ale jednak odpalę sobie Condemnation z Bandcampa. Wnioski są następujące: preorder nie zostaje odwołany. Z ostateczną oceną wstrzymam się do czasu szczegółowego zapoznania się z materiałem dowodowym, jednak z pewną dozą optymizmu mogę założyć, iż Condemnation sprawi mi podobną przyjemność, co D.E.N.A.T.B.K.O.N. (choć to różne kategorie). Już intro sprawiło, że zadrżały mi plomby :D Kilka numerów zwróciło moją uwagę, mimo nikczemnej jakości bitrate'u i pojedynczego odsłuchu, że wspomnę "Watchers", tytułowy czy "Abeyance" - i to mordercze zwolnienie w "Flesh Ritual" (zresztą, jest ich więcej). Myślę, że dobrze zrobiłem, nie wymieniając do tej pory w kontekście tegorocznych wydawnictw magicznego zwrotu "album roku" (w końcu przede mną jeszcze premiery Nightmare Logic, KML i The Synarchy of Molten Bones :D). Wieszczyłbym ponadto, iż niejeden użytkownik tego forum będzie dokonywać aktu onanizmu podczas słuchania tej płyty, gdyby nie to, że pojawiły się już stosowne wpisy w temacie NP :Dtomaszm pisze:Szatan zmaterializowal sie w postaci cyfrowej
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- WaszJudasz
No dobra, album jednak masakruje. Nie będę się bawił w odszczekiwanie tego, co napisałem po wypuszczeniu kawałka promocyjnego ,bo wrażenie jest jednak wrażeniem, i drugie nie unieważnia pierwszego, ale ze stuprocentowym przekonaniem napiszę teraz, że konkurencji w tym roku w kategoriii BM, który nigdzie sie nie wybiera dla tego albumu nie widzę. Transendencja przez przemoc, metafizyka przeskurywysyństwa, DsO - choć znakomite - zostało (tymczasowo?) zjedzone.
Jakże dobitnie ten album dobitnie uświadamia, jak słabe i plastikowe są takie rzeczy, jak choćby - aspirujacy chyba do bycia nośnikiem agresji i szaleństwa? - tegoroczny Anaal Nathrakh.
Jakże dobitnie ten album dobitnie uświadamia, jak słabe i plastikowe są takie rzeczy, jak choćby - aspirujacy chyba do bycia nośnikiem agresji i szaleństwa? - tegoroczny Anaal Nathrakh.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Płyta morderstwo.
- COFFIN
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- COFFIN
No rzeczywiście. Po cichu liczyłem, że będzie to coś przynajmniej na wzór 'BL'.
'Come the Blessed Madness'
- Plastek
- Kontakt:
NED to pierdolona groteska, następne wyciąganie kasy w postaci wybrakowanego produktu, Chuj im w dupe. Dobrze, że sama muzyka rozkurwia na drzazgi także z mp3, bo tak wydane płyty to sobie mogą w chuja wsadzić.rmk pisze:^Na zdjęciach niestety wygląda biednie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Z wywiadu z 2015 roku:
Is there any chance to have a new release from Antaeus in the near future?
MkM: I seriously doubt it… In the near or distant future. I’ve been asked the question for years and we had some hope – then all vanished. Anyway as long as none of the composition we work on matches the intensity we had on BLOOD LIBELS, it is not worth being released.
Efekt: Płyta rozpierdala od pierwszej do ostatniej sekundy, a "Flesh Ritual" to jeden z ich najlepszych kawałków w ogóle.
Is there any chance to have a new release from Antaeus in the near future?
MkM: I seriously doubt it… In the near or distant future. I’ve been asked the question for years and we had some hope – then all vanished. Anyway as long as none of the composition we work on matches the intensity we had on BLOOD LIBELS, it is not worth being released.
Efekt: Płyta rozpierdala od pierwszej do ostatniej sekundy, a "Flesh Ritual" to jeden z ich najlepszych kawałków w ogóle.
- Plastek
- Kontakt:
Dokładnie tak, wszystko się zgadza. Wczoraj pisałem:
Dziś potwierdzam raz jeszcze. Każda płyta bm jaka wyszła w tym roku absolutnie kurwa nie istnieje przy "Condemnation".Plastek pisze:
Spokojnie przebili "Blood Libels" i mówię to z pozycji gościa, który totalnie uwielbia ten krążek. Na "Condemnation" odpierdala się takie barbarzyństwo, że nic już po tych 41 minutach nie istnieje. Warto było czekać tyle lat. Doskonały kurwa album.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
Przez chwilę się ucieszyłem, bo Ajna zapowiada "CD", ale to chyba na tej samej zasadzie, jak NED opisuje nowe albumy. Choć z drugiej strony przy "BL" stoi "digipack". Zrobiliby kurwa dwa formaty na kompakcie i byłby spokój.rmk pisze:
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Jeżeli nie będzie bookletu z tekstami to dla mnie żadna różnica :/ Ale cd i tak kupione, więc zobaczy się jak w rzeczywistości to będzie wyglądać. DsO z tego co widzę - "6 panel digipack".COFFIN pisze: Przez chwilę się ucieszyłem, bo Ajna zapowiada "CD", ale to chyba na tej samej zasadzie, jak NED opisuje nowe albumy. Choć z drugiej przy "BL" stoi "digipack". Zrobiliby kurwa dwa formaty na kompakcie i byłby spokój.
- COFFIN
Dobrze, że nowa Anta ma chociaż tray:P Nie wiem, co skłania ludzi za to odpowiedzialnych do tego typu wydań. Wypuszczenie płyty w zwykłym pudełku wychodzi chyba nawet taniej:/rmk pisze:
Jeżeli nie będzie bookletu z tekstami to dla mnie żadna różnica :/
- winterforest
- postuje jak opętany!
Też mnie nieludzko wkurwiają takie wydania. Ale z tego co sobie przypominam chyba Hellthrasher pisał, że za granicą to wolą digipacki..COFFIN pisze: Dobrze, że nowa Anta ma chociaż tray:P Nie wiem, co skłania ludzi za to odpowiedzialnych do tego typu wydań. Wypuszczenie płyty w zwykłym pudełku wychodzi chyba nawet taniej:/
- COFFIN
Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę tendencję spadkową, jeśli chodzi o jakość tych wydań. I to dotyczy nie tylko NED. Z drugiej strony, niektóre płyty wychodzą u tych pierwszych tylko w pudełkach, więc to raczej kwestia podejścia danych ludzi.
- COFFIN

http://www.noevdia.com/shop/merchandisi ... on-hoodie/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Niszczacy matex! Wraz z wspaniala epka Deathspell Omega czolowka tego roku! Choc obiektywnie Omega ciut lepsza.
woodpecker from space
- Nerwowy
Dokładnie. Nie mam nic przeciwko digi jeśli są tak wykonane jak w przypadku Kenose chociażby.COFFIN pisze:Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę tendencję spadkową, jeśli chodzi o jakość tych wydań. I to dotyczy nie tylko NED. Z drugiej strony, niektóre płyty wychodzą u tych pierwszych tylko w pudełkach, więc to raczej kwestia podejścia danych ludzi.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- wombat
- zaczyna szaleć
Ta muzyka jest opętana, jak rozjebali, nie mam pytan. Teraz kolej na Ariocha i nowe FM.
-
to prawdaPlastek pisze: NED to pierdolona groteska, następne wyciąganie kasy w postaci wybrakowanego produktu, Chuj im w dupe. Dobrze, że sama muzyka rozkurwia na drzazgi także z mp3, bo tak wydane płyty to sobie mogą w chuja wsadzić.