Było dla mnie kompletnym zaskoczeniem, że "Rock In Rio" jest aż tak dobre. Jak teraz słucham, to naprawdę nie odbiega wiele od "Life After Death". Pomimo tylu lat na karku Dickinson śpiewa jak dwudziestolatek. Fantastyczny koncert, czapki z głów!mad pisze:Rock in Rio i Live After Death to rzeczywiście jedne z najlepszych koncertówek wszech czasów.
IRON MAIDEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IRON MAIDEN
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Obydwie wymienione płyty świetne. Co kondycji Dickinsona, nie zapominajmy że na każdej koncertowej płycie Maiden mamy do czynienia z overdubingiem i nie zawsze to co słyszymy jest zgodne z ówczesną kondycją zespołu. Według tych którzy mieli do czynienia z bootlegiem z Rio, ingerencje w oryginalne nagranie były dość znaczne.Drone pisze:Było dla mnie kompletnym zaskoczeniem, że "Rock In Rio" jest aż tak dobre. Jak teraz słucham, to naprawdę nie odbiega wiele od "Life After Death". Pomimo tylu lat na karku Dickinson śpiewa jak dwudziestolatek. Fantastyczny koncert, czapki z głów!mad pisze:Rock in Rio i Live After Death to rzeczywiście jedne z najlepszych koncertówek wszech czasów.
- empir
- zahartowany metalizator
Odnosiłem się do ostatniej płyty studyjnej. Nieprecyzyjnie zacytowałem.harvestman pisze:Live After Death nie doceniana? No, nie wiem, moim zdaniem płyty nagrane z Dickisonem, tak do Fear Of The Dark ( może z wyjątkiem No Prayer For The Dying, według mnie zupełnie bezpodstawnie ) są powszechnie traktowane jako kanon gatunku i traktowane z należyta estymą. Problem pojawia się w przypadku pozostałych płyt, dwie pierwsze wiadomo, zajebistość, pomimo tego że według wielu słuchaczy ich styl dopiero się tu kształtował i to nie było jeszcze to. Moim zdaniem jest to zaleta która czyni te płyty wyjątkowymi. Co jeszcze? Dobry, X Factor, Brave New World i koncerty na dvd i blu rey wydane po 2000 roku, naprawdę dużo dobrego, energetycznego grania. Ostatnich 3 studyjnych nie znam i muszę w końcu ten stan zmienić.empir pisze:Na pewno bardzo niedoceniana.Drone pisze:Mam nadzieję, że Bruce wyjdzie z tego bez szwanku. Kocham ten zespół, nagrali chyba najlepszą koncertówkę w dziejach muzyki w ogóle, tj. "Live After Death"... Jeszcze raz wszystkich zachęcam do przesłuchania "The Final Frontier", bo to wybitna pozycja i warto poświęcić jej trochę czasu.
Byłem w zeszłym roku na koncercie w Poznaniu. Było dobrze. Niestety miałem miejsce siedzące :(
Podejrzewam że pod sceną wrażenia były lepsze.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
-
nie inaczejmad pisze: Iron Maiden to wspaniały zespół, chociaż można by trochę ponarzekać na to i owo. Rock in Rio i Live After Death to rzeczywiście jedne z najlepszych koncertówek wszech czasów.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
IRON MAIDEN ITUNES REMASTERS
Iron Maiden
Killers
The Number Of The Beast
Piece Of Mind
Powerslave
Somewhere In Time
Seventh Son Of A Seventh Son
No Prayer For The Dying
Fear Of The Dark
The X Factor
Virtual XI
Brave New World
Dance Of Death
A Matter Of Life And Death
The Final Frontier
Somewhere Back In Time
From Fear To Eternity (2CD)
Live After Death (2CD)
Rock In Rio (2CD)
https://classicrock.teamrock.com/news/2 ... for-itunes" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bloodcult
chuj z itunes, tutaj remastery w 24bit 96kHz:
https://www.onkyomusic.com/GB/iron-maid ... -catalogue" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.onkyomusic.com/GB/iron-maid ... -catalogue" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gunman

The Book Of Souls - coming September 4th.
- Lobas
- zaczyna szaleć
-
Płyta będzie duchowym następcą Altars of Madness
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
byrgh pisze:Płyta będzie chujowym następcą Altars of Madness
Kerosene keeps me warm.
-
Sądząc po ostatniej płycie, nie inaczej! Psychodeliczny kosmos z poprzedniej płyty plus Azteki równa się Formulas Fatal to the Flesh.
Zatem: nowe Iron Maiden to duchowy następca FFTTF. I wszystko jasne, już wszystko wiemy, można ocenić.
Zatem: nowe Iron Maiden to duchowy następca FFTTF. I wszystko jasne, już wszystko wiemy, można ocenić.
Ostatnio zmieniony 18-06-2015, 18:19 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
Tym bardziej, że okładka chujowa i bez Dickinsona. Zaorać.byrgh pisze:Płyta będzie duchowym następcą Altars of Madness
-
A kto to ten Dickinson? Grał na gitarze?
- Plastek
- Kontakt:
Oby to było nienudne i przede wszystkim KRÓTKIE jebnięcie. Wszystkie płyty od "Brave New World" to przepełnione rozmemłanymi, 10 minutowymi klocami mało konkretne lanie wody. Oby tym razem było inaczej.Gunman pisze:
The Book Of Souls - coming September 4th.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Lobas
- zaczyna szaleć
Re: Odp: IRON MAIDEN
Ostatnim numerem dowalili, he hePlastek pisze: Oby to było nienudne i przede wszystkim KRÓTKIE jebnięcie. Wszystkie płyty od "Brave New World" to przepełnione rozmemłanymi, 10 minutowymi klocami mało konkretne lanie wody. Oby tym razem było inaczej.
Tracklista:
CD1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/Harris) 10:27
CD2:
1. Death Or Glory (Smith/Dickinson) 5:13
2. Shadows Of The Valley (Gers/Harris) 7:32
3. Tears Of A Clown (Smith/Harris) 4:59
4. The Man Of Sorrows (Murray/Harris) 6:28
5. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01
Chelsea Bus Company
Ha,ha,ha.... Chyba z ciekawości to sprawdzę.Lobas pisze:He hePlastek pisze: Oby to było nienudne i przede wszystkim KRÓTKIE jebnięcie. Wszystkie płyty od "Brave New World" to przepełnione rozmemłanymi, 10 minutowymi klocami mało konkretne lanie wody. Oby tym razem było inaczej.Tracklista:
CD1
CD2:
- Plastek
- Kontakt:
Jezu, szykują się zatem rozwodnione i w chuj nudne progresywne głuty zamiast metalu. Szkoda.Lobas pisze:Ostatnim numerem dowalili, he hePlastek pisze: Oby to było nienudne i przede wszystkim KRÓTKIE jebnięcie. Wszystkie płyty od "Brave New World" to przepełnione rozmemłanymi, 10 minutowymi klocami mało konkretne lanie wody. Oby tym razem było inaczej.Tracklista:
CD1
CD2:
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Drone
- Plastek
- Kontakt:
Jak na kabotyna z kompleksem niższości, których zawsze chce się wyróżniać - pewnie uwielbiasz kolosy Iron Maiden!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Brave New World daje radę, ale co do reszty zgoda. Niestety granie progresywne czy epickie nie polega tylko na rozciąganiu utworu do 10 minut i wpychaniu nie wiadomo po co trzeciej gitary.Plastek pisze: Oby to było nienudne i przede wszystkim KRÓTKIE jebnięcie. Wszystkie płyty od "Brave New World" to przepełnione rozmemłanymi, 10 minutowymi klocami mało konkretne lanie wody. Oby tym razem było inaczej.
Ale może będzie dobrze. Na razie podoba mi się okładka, niby nic a fajna.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME