HATE ETERNAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: HATE ETERNAL
Słucham tej płyty kolejny już raz i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że to naprawdę niezły kawał muzyki. Słabych momentów nie zauważyłem, w mojej ocenie nie jest słabsza od F&F, jest po prostu inna. I w tym właśnie tkwi cała jej siła - w podsumowaniu roku pewnie znajdzie się wysoko.
@ Headcrab - zdjęcie chujniopaka nie odda całego badziewia który sobą reprezentuje, zobacz na własne oczy.
@ Headcrab - zdjęcie chujniopaka nie odda całego badziewia który sobą reprezentuje, zobacz na własne oczy.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Jakoś nie mam zamiaru kupować czegoś co jest chujopakiem, szkoda kasy i nerwów. Będę słuchał z pirata skoro wytwórnia nie chce moich pieniędzy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Castor
Panowie. I jak ten ostatni album Hate Eternal?? Po ostatnim, nie najlepszym albumie Morbidów nachodzi mnie coraz większa ochota na "Phoenix Amongst the Ashes":) Warto??

- nicram
Ja chciałem kupić nawet, bo muzycznie warto, ale jak przedmówcy wcześniej, jak zobaczyłem wydanie i cenę to powiedziałem sobie w duchu: SPIERDALAJCIE!
all the monsters will break your heart
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Warto, bardziej przejrzyste brzmienie, a i do samych kompozycji podeszli inaczej, nie jest (aż) tak gęsto. Mnie się podoba.Castor pisze:Panowie. I jak ten ostatni album Hate Eternal?? Po ostatnim, nie najlepszym albumie Morbidów nachodzi mnie coraz większa ochota na "Phoenix Amongst the Ashes":) Warto??
The madness and the damage done.
- Castor
Właśnie owe nowe podejście do kompozycji kusi mnie najbardziej. ;)Kurt pisze:do samych kompozycji podeszli inaczej
Pozostaje ściągnąć mpchujki i czekać na inne wydanie niż to w tym mega cienkim digi-sraku.nicram pisze:Ja chciałem kupić nawet, bo muzycznie warto, ale jak przedmówcy wcześniej, jak zobaczyłem wydanie i cenę to powiedziałem sobie w duchu: SPIERDALAJCIE!

-
- mistrz forumowej ceremonii
generalnie można posłuchać. oczywiście jeśli się komuś wyjątkowo nudzi i nie ma ciekawszego pomysłu na wieczór
- Headcrab
- Kontakt:
Nie przesadzaj Heretyk, ta płyta to nie jest żadna zapchajdziura żeby słuchać jej tylko w bardzo nudny wieczór.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Skaut
przekleję to, co napisałem wcześniej:Castor pisze:Panowie. I jak ten ostatni album Hate Eternal?? Po ostatnim, nie najlepszym albumie Morbidów nachodzi mnie coraz większa ochota na "Phoenix Amongst the Ashes":) Warto??
Skaut pisze:posłuchałem sobie dość dokładnie ostatnio nowego Hate Eternal i nie wiem czym tutaj się podniecać? Brzmi to tak jakby Hate Eternal kopiowało BEHEMOTH (wcześniejsze, nie ostatnią płytę), które z kolei kopiowało MORBID ANGEL (nie ostatnią płytę);) Czasami jest nawet ok, ale do jakiejś zajebistości baaaardzo daleko
Coś tam było! Człowiek!
-
- zaczyna szaleć
Nowa płyta jest świetna a ten kto twierdzi inaczej to nie powinien juz słuchać defu metalu.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jasne, że warto, bo to kawał bardzo dobrej muzyki. Nawet jeśli nie pasowały Ci poprzednie albumy to spokojnie możesz dać temu szansę. Więcej oddechu pomiędzy charakterystycznym dla nich rozpierdolem. Łatwiej sobie ponucić... Choć mi osobiście, nadal lepiej smakuje ich poprzedni album, no i to wydanie... (dobrze, że choć niewiele mnie kosztowało).Castor pisze:Panowie. I jak ten ostatni album Hate Eternal?? Po ostatnim, nie najlepszym albumie Morbidów nachodzi mnie coraz większa ochota na "Phoenix Amongst the Ashes":) Warto??
-
- zaczyna szaleć
A co ci się nie podoba w tej płycie? Jest to bardzo mocna produkcja z genialną perką i piekielnie dobrze wchodzi od pierwszego odsłuchu. Materiał, który bije na głowę niejedną płytkę wydaną ostatnio.
- Skaut
Wyżej napisałem co mi nie leży, nie lubię marnować czasu na przeciętne krążki po prostu. Nie wiem, które płyty HE bije, wiem za to które płyty z palcem w dupie biją nowy HE:
Parasignosis
Odes of the Occult
Towards the Megalith
In The Flesh
Macabre Eternal
Illud Divinum Insanus
The Destroyers of All
Transformation
Entity
Tenebrous Towers
The Dagger & the Chalice
Parasignosis
Odes of the Occult
Towards the Megalith
In The Flesh
Macabre Eternal
Illud Divinum Insanus
The Destroyers of All
Transformation
Entity
Tenebrous Towers
The Dagger & the Chalice
Coś tam było! Człowiek!
-
- zaczyna szaleć
Illud Divinum Insanus nie no ty król komedii jesteś.
-
- zaczyna szaleć
Nie ma co polemizować jednemu się podoba a 2 nie.Kto co woli
-
- postuje jak opętany!
Mi ostatni HE wszedł wybornie - niby sieka bez hamulców, ale bardzo to komunikatywne, zapamiętywalne, co nie znaczy, że oswojone w dzikości :)
-
Warto - nie tylko jeśli bardzo Ci się nudzi, to płyta jak to w przypadku technicznego death metalu dość wymagająca, wszystkich patentów od razu nie wyłapiesz, i nie zanucisz pod nosem po pierwszym przesłuchaniu, ale album na pewno będzie zyskiwał wraz z kolejnym przesłuchaniem. Klimat nie jest już tak mroczny i duszny jak na poprzednim krążku, inna jest produkcja tego krążka, wyzwala inne emocje, ale nadal jest to pierwszorzędne napierdalanie, brutalne ale z pomysłem, niby nic odkrywczego, ale jeśli ktoś lubi taką muzykę to nie powinien marudzić, jest tutaj rzeczywiście więcej oddechu, nieco inny klimat niż na poprzedniczce, bardziej....przyswajalny. Mocna pozycja, minus tylko za wydanie, no, może brzmienie mogłoby być nieco cięższe, ale to szczegóły. Warto.AroHien pisze:Jasne, że warto, bo to kawał bardzo dobrej muzyki. Nawet jeśli nie pasowały Ci poprzednie albumy to spokojnie możesz dać temu szansę. Więcej oddechu pomiędzy charakterystycznym dla nich rozpierdolem. Łatwiej sobie ponucić... Choć mi osobiście, nadal lepiej smakuje ich poprzedni album, no i to wydanie... (dobrze, że choć niewiele mnie kosztowało).
-
Dla mnie jest, co ci poradzę? Mam setki lepszych propozycji w zanadrzu.Headcrab pisze:Nie przesadzaj Heretyk, ta płyta to nie jest żadna zapchajdziura żeby słuchać jej tylko w bardzo nudny wieczór.
Złote wary października.KRIS1977 pisze:Nowa płyta jest świetna a ten kto twierdzi inaczej to nie powinien juz słuchać defu metalu.