Niestety z czasem straciły na wartości, ale to dalej najbardziej słuchalne płyty Farsy.nicram pisze:A ja się nie zgodzę. Satanica, ZKC i Thelema są wg. mnie lepsze od Litany. I to dużo lepsze.
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VADER
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Gall
- weteran forumowych bitew
Jak nie, jak tak!TheDude pisze:Aż się szprychy pogięły ;)Sybir pisze:Niby nic nowego nie wnosi, ale był to swego czasu strzał, którego echo wybrzmiewało nawet w Rowerze Błażeja, AFAIR :D
Pamiętam jak Peter w studio zapowiedział Cold Demons, a mi opadła szczęka :)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Godplayer
- w mackach Zła
Świetny numer, ale kompletnie nie pasuje do reszty. Tak samo jak najgorszy na płycie Forwards to Die. Pisanie na kolanie nie zawsze daje dobre rezultaty. Ponownie nagrany Final Massacre także niepotrzebny.
Idealnym rozwiązaniem dla tej płyty jest wyjebanie trzech wspomnianych numerów i dodanie dwóch z japońskiej edycji. Mamy wtedy spójny tematycznie album, bez jebanych czołgów i odgrzewanych po raz chuj wie który mielonych.
Idealnym rozwiązaniem dla tej płyty jest wyjebanie trzech wspomnianych numerów i dodanie dwóch z japońskiej edycji. Mamy wtedy spójny tematycznie album, bez jebanych czołgów i odgrzewanych po raz chuj wie który mielonych.
- Gall

Coś mnie się wydaje, że nazwa trasy ma bardziej związek z odwołaniem drugiej części trasy "Legendy Metalu", ale może szukam taniej sensacji ;)A TERAZ DOBRA WIADOMOŚĆ DLA POLSKICH FANÓW!!! Zgodnie z zapowiedzią związaną z odwołaniem drugiej tury "Legend Metalu" mamy dla Was CZTERY specjalne koncerty, na których przypomnieć chcemy kilka ważnych płyt w historii Vadera. Będzie można usłyszeć obszerne fragmenty "De Profundis", "Litany" oraz "The Art of War", jak też ostatniej EPki "Thy Messenger". PRA-premierowo zagramy także nowy kawałek z nadchodzącej dużymi krokami NOWEJ płyty Vader. Obiecujemy około 90-minutowy ROZPIE***L !!! Serię koncertów nazwaLIŚMY - na cześć wracającego na sceny Kinga Diamonda i Mercyful Fate - "NO LEGENDS FOR CHRISTMAS": ZAPRASZAMY serdecznie jeszcze w grudniu po południu do:
20 grudnia - Łódź / Magnetofon
21 grudnia - Wrocław / Zaklęte Rewiry
22 grudnia - Bielsko-Biała / Rude Boy
27 grudnia - Poznań / U Bazyla
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
Vader wydaje za tydzień kolejną krótką formę:
https://kvlt.pl/newsy/vader-wyda-wyjatkowy-singiel/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://kvlt.pl/newsy/vader-wyda-wyjatkowy-singiel/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
- zahartowany metalizator
Czy dobrze czytam, że to jest jeden nagrany na nowo kawałek i koncertowy bonus? Oczywiście nikt nie każe nikomu kupować, ale tak czy inaczej "szacun" za dojenie krowy tak niskim kosztem :) W sumie z jednej sesji nagraniowej można zrobić ze 20 takich singli jubileuszowych, warto to rozważyć. Legenda wyśniona.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
U nas single się nie przyjęły, ale na zachodzie chyba dobrze schodziły.uglak pisze:Single zawsze były dla jeleni-fanatyków. Nie bez powodu połowę koszy kaset za 5zł w Empikach zajmowały single.
Gdy przeglądam dawne listy sprzedaży, to single sprzedawały się w milionach egzemplarzy. Wiele grup, jak choćby The Cure miały rozbudowaną politykę wydawania osobno singli (później drugi raz jako składanki) i pełnych płyt.
Die Welt ist meine Vorstellung.