CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: CARCASS
Prawdę mówiąc więcej oczekuję po nowych płytach Exhumed i General Surgery niż po nagłym przebudzeniu ludzi, który od dawna nie mieli z taka muzyka nic wspólnego (no dobra, jeden gra w Brujeria...). Z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo - przykład Death Breath pokazuje, ze czasem weterani potrafią po latach zaskoczyć materiałem, który dla młodych jest nie do pobicia.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
est pisze:Ja to bym nie przesadzał z tymi oczekiwaniami. Mam nadzieję, że nie będą mieć takich rozterek tylko wejdą do studia i przypierdolą po całości.
Nie oczekuję płyty która zdefiniuje na nowo gore, death czy grind, oczekuję mocnego pierdolnięcia a nie słodkiego plumkania, o to mi chodziło. A co do General Surgery - rzeczywiście, uczeń przerósł mistrza.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja ma mam jedynie nadzieję, że to będzie powrót przynajmniej na miarę Autopsy czy Atheist;)
-
Byłoby to wielce pożądane. A jeszcze bardziej to, że po nagraniu płyty ruszą dupy na trase koncertową i zagrają w naszym kraju przynajmniej jeden koncert, na żywca numery z trójki po prostu urwą łeb przy samej dupie.
- Sgt. Barnes
A ja liczę na koncept album o Madzi z Sosnowca, może warto chłopakom przetłumaczyć i przesłać jakieś artykuły z Faktu?
Sądzę, że przebiliby Sabaton, jako kolejni ambasadorzy polskiej kultury w świecie he, he
Sądzę, że przebiliby Sabaton, jako kolejni ambasadorzy polskiej kultury w świecie he, he
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
To lepszy byłby koncept album o tytule dajmy na to "Children in Poland". Tytuły kawałków:
1. Dzieci w beczkach
2. Spalony w piecu
3. Roztrzaskana czaszka o wysoki próg
4. Zakopani żywcem
5. Zasiłek
Na koncertach podobnie jak Sabaton zamiast żołnierzy staliby umundurowani kolesie Rutkowski patrol, rzeczywiście, byłaby moc.
1. Dzieci w beczkach
2. Spalony w piecu
3. Roztrzaskana czaszka o wysoki próg
4. Zakopani żywcem
5. Zasiłek
Na koncertach podobnie jak Sabaton zamiast żołnierzy staliby umundurowani kolesie Rutkowski patrol, rzeczywiście, byłaby moc.
- Sgt. Barnes
Ha, ha , dobre, ale zmieniłbym tytuł na "Suffer the children" ;-)
-
To już by był plagiat;-)
- Sgt. Barnes
Ale jakże adekwatny. To się czasem nazywa tribute to;-)
-
A solówki też mogliby odpowiednio nazwać, np. rozdzierający uszy wrzask głodnego bachora na kilka sekund przed zetknięciem z zimną podłogą
- Zenek
- weteran forumowych bitew
-
- weteran forumowych bitew
Carcass właśnie pracuje nad nową płytą po 17-tu latach-oby była w stylu trójki lub dwójki!!!:-)))
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Ostatnio gdzieś wyczytałem, że ma to być brakujące ogniwo pomiędzy 3 a 4.
-
- zaczyna szaleć
No i znakomicie bo IV to opus magnum tej niegdyś zjebanej ekipy...oby tylko tego nie spierdolili jak 88% tzw powrotów
Opus magnum to trójka i jestem pewien, że nie zbliżą się już do tego co tam nagrali. Z drugiej strony, chyba tylko idiota może tego od nich wymagać. Wczoraj zrobiłem sobie sesję z wydawnictwami od 1-3. Co stwierdzam? Choroba ma się znakomicie, pacjent umarł już dawno, ale bakteria nie pozwala ciału zgnić do reszty.
- Harlequin
Uwielbiam bezgranicznie Carcass dlatego chciałbym aby jakis samolot pierdolnął im w studiu nagraniowe lub potrufi sie salmonella z makdonalc i żeby nagranie nowej płyty nie doszło do skutku. Każde odgrzanie kotleta przez ten zespół uznam za fail.
Edit: właśnie przeczytałem, że już mixy trwają :( spodziewam sie odgrzewanego kotleta :(
Edit: właśnie przeczytałem, że już mixy trwają :( spodziewam sie odgrzewanego kotleta :(
-
A ja tam jestem ciekaw jak ten odgrzewany kotlet będzie smakował. Może nie będzie tak krwisty i pyszny jak poprzednie, ale pewnie bez oporów da sie go zjeść.
- Harlequin
Na tyle licze.Nasum pisze:A ja tam jestem ciekaw jak ten odgrzewany kotlet będzie smakował. Może nie będzie tak krwisty i pyszny jak poprzednie, ale pewnie bez oporów da sie go zjeść.
-
haath pisze:No i znakomicie bo IV to opus magnum tej niegdyś zjebanej ekipy...
Czyli że nagrywając pierwsze trzy płyty byli zjebaną ekipą?
Tak naprawdę "zjebana" jest tylko jedynka. Poziom dźwiękowego okrucieństwa, przerażał ówczesnych ekstremistów, oczekujących ciepłych ballad. Ta płyta to prawdziwy cios.