BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BÖLZER

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
te czyste wokale trochę takie przaśne i wiejskie się wydają, reszta robi robotęGumiak pisze:Srogo ich pojebało z tymi czystymi wokalami. Najdłuższy i zarazem najgorszy kawałek tych gości, SŁABIZNA. Zero mięsa, riffów, kompozycji. Tylko produkcja ok.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- trup
Przaśne i wiejskie powiadasz..... :-]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Dziwny numer. Z jednej strony, słychać wyraźnie, że to Bolzer, więc spoko, z drugiej jest fantastyczna produkcja, więc też spoko, z trzeciej strony, są niezłe wokale rzeczywiście trochę blackmetalowe, ale z czwartej strony, są to kiepskie wokale, (te czyste wycie nie przekonuje mnie za bardzo - nie pasuje do monumentalizmu całego numeru), więc kicha, chociaż z piątej strony, jest świetny monumentalny klimat, ale z szóstej strony, łamią go te wokale i w ogóle jest za mało siary jak na takie monumentalne właśnie i ogniste granie, poza tym z siódmej strony, całość jest zbyt długa przy zbyt niskim poziomie pomysłów żeby ten czas wypełnić, bądź wwiercających się riffów mogących generować trans.
Czyli mieszane odczucia, ogólnie powiedzmy że jest 6/10, trochę ponad przeciętną, ale nic poza tym. Niemniej jednak na całość czekam, może w kontekście ten numer jakoś zyska.
Czyli mieszane odczucia, ogólnie powiedzmy że jest 6/10, trochę ponad przeciętną, ale nic poza tym. Niemniej jednak na całość czekam, może w kontekście ten numer jakoś zyska.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
byrgh
- zahartowany metalizator
właśnie nie jest zbyt długa w ogóle. widzę ten utwór jako wstęp, intro na wzór napalmowych otwieraczy, jak np. ten z ostatniej płyty.
-
byrgh
też mi się tak skojarzyło na początku, ale że słyszałem ogółem tylko jakieś strzępki tego zespołu, wolałem się nie wyrywać ;)535 pisze:a ja się wcale nie zdziwię jak łone pujdo we Virus
- moonfire
Mnie się bardzo podoba. Czuć specyficzną atmosferę: szczypta Monotheist, pół szczypty Grin, a do tego jakieś Neurosisy i inne tego typu odjazdy. Czuję, że płyta będzie bardzo smaczna.
-
535
"Tradycja" VBE na Akupunkturze Romana jest obecna, więc kto wie?byrgh pisze:też mi się tak skojarzyło na początku, ale że słyszałem ogółem tylko jakieś strzępki tego zespołu, wolałem się nie wyrywać ;)535 pisze:a ja się wcale nie zdziwię jak łone pujdo we Virus
-
Pacjent
Początek skojarzył mi się z piosenką "Góralu czy ci nie żal". Dalej jest jeszcze lepiej, bo produkcja zabija, utwór zróżnicowany, a tego właśnie od nich oczekuję. Agresywne wokale trochę za bardzo blackmetalowe. Te z poprzednich wydawnictw zdecydowanie lepsze. Całość jednak świetna.
PS. Behemoth, którego zwykli supportować, jest przy tym po prostu tak biedny aż wstyd.
PS. Behemoth, którego zwykli supportować, jest przy tym po prostu tak biedny aż wstyd.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
535
Nie opowiadaj odpalą race rzucą trochę konfetti poczestuja opłatkiem wszystkie panie będą miały kisiel w majtkach.
-
Pacjent
Nie trzeba wyrafinowanego sztukmistrza by metalówy miały kisiel w majtkach :)535 pisze:Nie opowiadaj odpalą race rzucą trochę konfetti poczestuja opłatkiem wszystkie panie będą miały kisiel w majtkach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
535
Chodzi o taki mix Amebix z Killing Joke umoczony w czarnej polewce?moonfire pisze:Mnie się bardzo podoba. Czuć specyficzną atmosferę: szczypta Monotheist, pół szczypty Grin, a do tego jakieś Neurosisy i inne tego typu odjazdy. Czuję, że płyta będzie bardzo smaczna.
- moonfire
O właśnie. To też. Mało tu metalu rozumianego jako spinanie muskułów, i to bardzo dobrze.535 pisze:Chodzi o taki mix Amebix z Killing Joke umoczony w czarnej polewce?moonfire pisze:Mnie się bardzo podoba. Czuć specyficzną atmosferę: szczypta Monotheist, pół szczypty Grin, a do tego jakieś Neurosisy i inne tego typu odjazdy. Czuję, że płyta będzie bardzo smaczna.
- Gall
Nie będę ściemniał. Bolzer średnio mi podchodził mimo wielu prób, ale to co teraz słyszę żre po całości. Te czyste wokale są naprawdę na miejscu, z ciekawą, poschizowaną linią.
Muszę się z nimi przeprosić. Nie ma chuja.
Muszę się z nimi przeprosić. Nie ma chuja.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- SATYROS
- w mackach Zła
Fantastyczny kawałek. Mógłby być podkładem pod jakiś pogański czy właśnie szamański rytuał. Wyczuwam trans, jakieś niebezpieczne przyciągające wibracje.trup pisze:A mi się zajebiście podoba. Jest element zaskoczenia. Musi być. W innym przypadku powieje nuda. Początek utworu bardzo etniczno szamanistyczny. Później już tylko rewelacja!!!! No szczerze panowie malkontenci. Jest świetnie!!! W sumie chciałem, żeby mnie zaskoczyli i to dostałem. Jak najbardziej pozytywnie. A płyta na pewno będzie bardzo zróżnicowana. Tak myślę.
Wokale muszą tutaj takie być.
Czekam w nerwach na całość.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
kolega poniżej twojego posta j zrobił to co należy,brykaj źabkotrup pisze:Przaśne i wiejskie powiadasz..... :-]
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- Gall
Kawałek w pytę. Wspaniałości!
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.