Prawda. "The Art of War" to był naprawdę mocny strzał.nicram pisze:Gdzie tej EPce to do "The Art of War"?
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Re: VADER
Wydaje mi się, że Ogre nie porównywał jakości obu materiałów, a przedstawiał swoje wrażenia, że przy obu był pozytywnie zaskoczony. To jednak co innego.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ćpałeś - nie pisz :Pvicek pisze:empire zdecydowanie lepsze od nowej epki
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- weteran forumowych bitew
No dobrze, to jeszcze raz. Postaram się jaśniej, skoro to co napisałem nie zostało odebrane wprost, ze zrozumieniem:nicram pisze:Gdzie tej EPce to do "The Art of War"? miejcie litość. Nie ta klasa. Poza tym "Thy Messenger" zawiera zaledwie 6 minut nowej muzyki. Z czego dobrymi kawałkami są "Grand Deceiver" i "Emptiness". "Despair" już jest dla mnie słaby. A i tak, żaden z nich nie może wytrzymać konkurencji z ponownie nagranym "Litany". Cover Judas Priest instrumentalnie niezły, wokalnie tragiczny. Jak to zwykle u Petera. Produkcja tego materiału jest za to bdb. W porywach tę epkę można ocenić na 3/6.
Zaskoczyło mnie pozytywnie, ze kilku "klocach" Vader nagrał coś interesującego. Poprzednia premiera z logiem Vader, która z podobnym zaskoczeniem się wiązała, miała miejsce przy okazji "The Art of War". Jasne? :)
Skąd pomysł, że porównuję muzycznie te dwie EPki - bladego nie mam....
Inną kwestią jest, że gdyby każda epka Vader miała zawierać takie numery jak przywołane wcześniej "Grand Deceiver" i "Emptiness" - to , jak dla mnie mogliby to robić co 2 tygodnie, i nie miałoby znaczenia czy byłoby to 6, 7 i pół, czy 14 minut.....
....a i tak znajdzie się ktoś kto będzie szukał dziury w całym i zacznie malkontencić z byle powodu - a to w 1:23 w pierwszym utworze uderzenie w bell było krzywo, a to gitara za sucha, albo czcionka w tytule płyty nie tym kolorem na okładce....
- Żułek
przecież ta płyta jest jak pierdnięcie komara
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Przesłuchałem EPkę i nie rozumiem trochę zachwytów nad nią - a jestem wielkim fanem Vadera. Grand Deceiver to rzeczywiście fajny numer), ale cała reszta jest strasznie nijaka i generyczna, w przeciwieństwie do Empire (pomimo, iż stylistycznie leżą bardzo niedaleko od siebie). Ktoś zaraz powie, że Vader po Revelations tylko grał takie generyczne, wtórne rzeczy - nie zgodzę się, wręcz każdy album był diametralnie od siebie odmienny, a już na pewno WTTMR i nieco bardziej patetyczne Tibi Et Igni. Kilka stron wcześniej chwaliłem brzmienie - w sumie nie wiem czemu, jest dokładnie takie jak zawsze. Myślę, że to rzutuje w jakimś stopniu na gorszy odbiór materiału, czego świadectwem jest cover "Litany". Zagrany wzorowo, a jednak to już nie to samo. Martwię się, by album nie okazał się takim klocem jak Necropolis, za którym nie przepadam. Wtedy też chyba chcieli wrócić do death metalowych korzeni.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Żułek
mi akurat ten klocek się podoba ;)Anzhelmoo pisze:Martwię się, by album nie okazał się takim klocem jak Necropolis, za którym nie przepadam. Wtedy też chyba chcieli wrócić do death metalowych korzeni.
i nie mam nic przeciwko aby podobnie zagrali bo tych pseudo thrashyków mam dosyć ;)
bo przeciez na nic konkretnego i tak nie można sie po nich spodziewać ;)
- Żułek
a to akurat proste jest ;)
mniej więcej w nowym MH jest tak:
mniej więcej w nowym MH jest tak:
bla bla bla bla bla ;)w tym roku minie 20 lat od Litany, nie bardzo podobała mi się ta płyta, gdzie wokal był cofnięty a stopy bębnów na 1 planie, jesienią chcemy ją zagrać w całości na żywo
-
Litany.Litany. Litany. Litany. Litany......no nie, nie będę szkolnym sposobem pisał sto razy wyrazu w którym popełniłem błąd ;-) Ale poprawię się.
Tak więc - litany kurwa posłuchałbym na żywo w całości. Jak taka trasa dojdzie do skutku, to na bank się wybiorę.
Tak więc - litany kurwa posłuchałbym na żywo w całości. Jak taka trasa dojdzie do skutku, to na bank się wybiorę.
- Żułek
"CHOJNICE !!! A jednak VADER zagra na InterTony Festiwal 2019 \m/ Siła WASZEJ woli jest przepotężna i dumny jestem, że tak potraficie bronić swojego zdania. DZIĘKUJEMY !!! A odwdzięczymy się już w tę sobotę 15 czerwca . DO ZOBACZENIA \m/ \m/" Peter