VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: VADER

19-05-2019, 00:38

Ja natomiast jebnę wam historią z życia. Stoimy kiedyś z Peterem, on małe pojemności, jakieś naparstki, ja zwyczajowo z rozmachem, podczas wystąpienia Bolzer i ten nagle ni stąd ni zowąd mówi coś w stylu. To chwilowa fascynacja nic z tego nie będzie , w sensie, że jakieś miałkie to jest sztucznie napompowane.
535

19-05-2019, 00:50

uglak pisze:
nicram pisze:Skoro z moich podatków finansowane są imprezy katolickie i nie kruszę z tego tytułu kopii,
kruszysz. nawet ja krusze. czy Vadery czy Rodowicz czy Arka Noego nie powinni dostawac ani grosza panstwowych pieniedzy.
To oczywiste. Nikt kto nie jest szczególnie pokrzywdzony nie powinien dostawać złamanego pierdolonego grosza. I wszystko powinno być jak na tacy, pardon, chciałem napisać modniej, czyli transparentne.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

19-05-2019, 00:50

535 pisze:Ja natomiast jebnę wam historią z życia. Stoimy kiedyś z Peterem, on małe pojemności, jakieś naparstki, ja zwyczajowo z rozmachem, podczas wystąpienia Bolzer i ten nagle ni stąd ni zowąd mówi coś w stylu. To chwilowa fascynacja nic z tego nie będzie , w sensie, że jakieś miałkie to jest sztucznie napompowane.
Coś w tym jest, Peter miał chyba rację co do Bolzera.
I jeszcze te tatuaże ze swastykami, znaczy się z hinduskim słońcem, bo to pewnie sympatycy antify.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

19-05-2019, 00:55

Medard pisze:
535 pisze:Ja natomiast jebnę wam historią z życia. Stoimy kiedyś z Peterem, on małe pojemności, jakieś naparstki, ja zwyczajowo z rozmachem, podczas wystąpienia Bolzer i ten nagle ni stąd ni zowąd mówi coś w stylu. To chwilowa fascynacja nic z tego nie będzie , w sensie, że jakieś miałkie to jest sztucznie napompowane.
Coś w tym jest, Peter miał chyba rację co do Bolzera.
I jeszcze te tatuaże ze swastykami, znaczy się z hinduskim słońcem, bo to pewnie sympatycy antify.
Tak, miał rację. Z mojej perspektywy mógłby się nigdy nie urodzić.
Awatar użytkownika
Medard

19-05-2019, 01:10

Nie byłoby generała, a są inni magicy, jednak strata by była.
A bez bolzera dałoby radę, co innego bez bolsa, to byłoby ciężko.
535

19-05-2019, 01:30

Medard pisze:Nie byłoby generała, a są inni magicy, jednak strata by była.
Chyba tobie. Ja mógłbym wiadrami wylewać bolsa do oceanu, stojąc na łódce ze skrzynią harnasia pod piętą. Strata czyja? Patrząc z tamtej perspektywy nic by się nie stało, gdyby nie było Vader. Ta kapela niczego nowego nie wniosła, prócz sprawnego przerabiania klasyków. Kraj pochodzenia w metalu ma trzeciorzędne znaczenie. Pajace biegający z flagami powinni być kasowani na bramkach i kierowani na łódstok. Tak to słyszę.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

19-05-2019, 01:56

535 pisze:
Medard pisze:Nie byłoby generała, a są inni magicy, jednak strata by była.
Chyba tobie. Ja mógłbym wiadrami wylewać bolsa do oceanu, stojąc na łódce ze skrzynią harnasia pod piętą.
Muszę się z panem Romualdem zgodzić.
Awatar użytkownika
Medard

19-05-2019, 08:01

Ja zawsze promuję wyższość dwóch lub trzech kielonków, albo małpki nad przeciętnym piwem. Wiadomo, czasami się trafi piwo miód, ale lepiej potarga czysta.
535

19-05-2019, 08:56

Ja natomiast zawsze promuję muzykę interesującą choć trochę nieszablonową, dlatego Bolzer zawsze postawię na półce, jednocześnie Vader, a już z pewnością ten dzisiejszy, spuszczając w muszli.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-05-2019, 09:11

Ja z kolei, tak jak generalnie lubię Bolzer, tak na pewno prędzej rozstałbym się z ich muzyką niż z wczesnymi nagraniami VADER.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

19-05-2019, 09:12

Szkoda, że Bolzer skończył się na Somie.
Jebać żuli.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-05-2019, 12:49

535 pisze:Ja natomiast zawsze promuję muzykę interesującą choć trochę nieszablonową, dlatego Bolzer zawsze postawię na półce, jednocześnie Vader, a już z pewnością ten dzisiejszy, spuszczając w muszli.
VADER do "De Profundis". Reszta może dla mnie nie istnieć. Natomiast BOLZER wszystko. Bardzo dobry zespół, nawet jeśli robi jakieś skoki w bok, co np. Wiwczarkowi kompletnie nie wychodzi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-05-2019, 14:27

W zasadzie sprawdzam każdą nową płytę Vadera, ale od wielu wielu lat nie znalazłem tam niestety nic, co by mnie by tym albumie zatrzymało na dłużej. Na koncerty mogę się jeszcze wybrać, ale jak ma fajne supporty - bo żeby ich zobaczyć po raz kolejny to aż takiego ciśnienia nie mam.

Jak tak patrzę na te legendy, za które kiedyś dałbym się pokroić, a teraz jestem wobec ich nagrań zwyczajnie "letni", to zastanawiam sie co się stało. Albo oni przestali czuć tę muzykę, albo ja szukam już w niej czegoś innego niż mając lat naście.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

19-05-2019, 14:49

Nasum pisze:W zasadzie sprawdzam każdą nową płytę Vadera, ale od wielu wielu lat nie znalazłem tam niestety nic, co by mnie by tym albumie zatrzymało na dłużej. Na koncerty mogę się jeszcze wybrać, ale jak ma fajne supporty - bo żeby ich zobaczyć po raz kolejny to aż takiego ciśnienia nie mam.

Jak tak patrzę na te legendy, za które kiedyś dałbym się pokroić, a teraz jestem wobec ich nagrań zwyczajnie "letni", to zastanawiam sie co się stało. Albo oni przestali czuć tę muzykę, albo ja szukam już w niej czegoś innego niż mając lat naście.
Inne brzmienie
535

19-05-2019, 14:49

Prosta sprawa. Wystarczy włączyć The Empire. Przecież to obraża godność człowieka. Pańszczyzna, papierowe czołgi i brzmienie z laptopa. Żeby nie było, że szargam legendę i mszczę się na kieszonkowym generale. Przez ostatnie lata widziałem dwa koncerty tej kapeli. Jeden w Niemczech, a drugi w Czechach. Tu nie mam zastrzeżeń. Peter nadal potrafi zebrać sprawne kommando i przyjebać elegancko.
bartwa

19-05-2019, 18:52

nicram pisze:Zabawne, że antysemita broni semickiej wiary...
Zawsze mnie to rozpierdalało. To tylko dowód jak debilnym społeczeństwem jesteśmy.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

19-05-2019, 19:23

ultravox pisze:Ja z kolei, tak jak generalnie lubię Bolzer, tak na pewno prędzej rozstałbym się z ich muzyką niż z wczesnymi nagraniami VADER.
Oczywista oczywistosc. Wvzesny Vader > caly Bolzer.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

19-05-2019, 22:00

a też se cyknę nierówność cały Bolzer >>>> cały polski metal
Awatar użytkownika
Hatefire

19-05-2019, 22:07

Nasum pisze:Jak tak patrzę na te legendy, za które kiedyś dałbym się pokroić, a teraz jestem wobec ich nagrań zwyczajnie "letni", to zastanawiam sie co się stało. Albo oni przestali czuć tę muzykę, albo ja szukam już w niej czegoś innego niż mając lat naście.
To po prostu naturalna kolej rzeczy, zaczynają kończyć się pomysły, zaczynają się autoplagiaty i fabryka, albo poszukiwanie nowego stylu, zazwyczaj nieudane. Oczywiście znajdą się wyjątki, ale w ten schemat popada większość zespołów, co mają w dyskografii płyt naście a nie np 3.

Edit: Z drugiej strony wszystko do Black to the Blind znakomite (a i Litany dobre choć nie moim guście), czyli 4 zajebiste pełniaki plus taka epka jak Sothis. Każdemu zespołowi życzyłbym takiego lotu wznoszącego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

19-05-2019, 22:22

535 pisze:a też se cyknę nierówność cały Bolzer >>>> cały polski metal
Zagraniczne to lepsie. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
ODPOWIEDZ