VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: VADER

07-07-2018, 12:19

gelO pisze:Generał i jego armia w bdb formie, czyli nic się nie zmieniło od Metalmanii 2017 - wtedy widziałem ich ostatni raz. Aż wstyd ale w Zwierzyńcu byłem pierwszy raz, fajna miejscowość. Ludzi myślę, że z 1000 było, połowa to przypadkowi mieszkańcy - koncert był za darmo.
Vader zagrał, krótko - niecała godzina. Set przekrojowy, brzmienie eleganckie. Czekam na koncert w graffiti we wrześniu.
Hehe no, ja pojechalem obejrzec sobie The Jetsons z Rzeszowa a tu Vader gra i to za darmo. No to se posluchalem w sumie, calkiem ok.
woodpecker from space
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

07-07-2018, 12:36

VADER zawsze i wszędzie i w jakimkolwiek składzie ( a ile ich już było? z 50?) wypada znakomicie. nie wiem jak to robią, ale tak jest
Awatar użytkownika
Triceratops

07-07-2018, 14:53

No i nie ma tej jebanej wiochy w malowanie mordy maka i skorzane zbroje z szesciopakiem
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

18-09-2018, 10:13

[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
uglak

18-09-2018, 10:53

trup pisze:[youtube][/youtube]
grali przed Osbournem ostatnio, ale nie mialem dosc odwagi, zeby isc na supporty
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

01-02-2019, 17:43

Widzę, że w temacie o stonerze została zapostowana pasta o fanatyku stonera. Przypomniało mi to o innej świetnej przeróbce bazującej na klasyku, która z pewnością jest warta przypomnienia:
Mój stary to Mariusz K. Pół mieszkania zajebane pozwami, listami gończymi i wydrukami szkalujących go komentarzy najgorsze. Średnio raz w miesiącu ktoś wdepnie w leżący na ziemi laptop z odpaloną stroną Loży lub Kleryków i trzeba potem wyciągać w szpitalu pokruszone kawałki klawiszy. W swoim 22-letnim życiu już z 10 razy byłem na takim zabiegu. Tydzień temu poszedłem na jakieś losowe badania to baba z recepcji jak mnie tylko zobaczyła to kazała buta ściągać xD bo myślała, że znowu jakiś plastik w nodze albo odłamek po wizycie Generała.

Druga połowa mieszkania zajebana archiwalnymi numerami Morbid Noizza, Bad Taste czy wywiadami z Yattering xD itp. Kiedyś co tydzień ojciec robił objazd po wszystkich kioskach w mieście, żeby skompletować wszystkie hejtujące go periodyki. Byłem na tyle głupi, że nauczyłem go into internety bo myślałem, że trochę pieniędzy zaoszczędzimy na tych gazetkach, ale teraz nie dosyć, że nadal je kupuje to jeszcze siedzi na jakichś fanpejdżach dla śmierdzących kuców i kręci gównoburze z innymi metalowymi przygłupami o najlepsze płyty Vader itp. Potrafi drzeć mordę do monitora albo wypierdolić klawiaturę za okno. Kiedyś Mariusz mnie wkurwił to założyłem tam konto i go trolowałem pisząc w jego tematach jakieś losowe głupoty typu generał nagrywał bas na wszystkich płytach Vader. Matka nie nadążała z gotowaniem bigosu na uspokojenie.

"Jak jest ciepło to co weekend zapierdala na koncerty, które organizuje. Od jakichś 5 lat w każdą niedzielę jem obiad według jego ridera a ojciec pierdoli o zaletach jedzenia według tego pseudoprofesjonalnego gówna. Jak się dostałem na studia to stary przez tydzień pie**olił że to dzięki temu, że zostałem wychowany według ridera, który sam opracował przed zapłodnieniem mnie i dlatego mózg mi lepiej pracuje.

Co sobotę budzi ze swoim znajomym Generałem całą rodzinę o 4 w nocy, bo hałasują pakując wzmacniacze, ridery i niemieckie mundury itd.

Przy jedzeniu zawsze pierdoli o szkalujących go psach karawaniarskich i za każdym razem temat schodzi w końcu na Lożę, ojciec sam się nakręca i dostaje strasznego bólu dupy durr nie szanujo legendy tylko szkalujo hurr, robi się przy tym cały czerwony i odchodzi od stołu klnąc i idzie czytać archiwalne numery Thrash`em All, kiedy jeszcze pisali do niego dwa jedyni polscy dziennikarze muzyczni, żeby się uspokoić.
W tym roku sam sobie kupił na święta maskę ala całun turyński. Oczywiście do wigilii nie wytrzymał tylko już wczoraj ją rozpakował i zbryzgał farbą, żeby wyglądała jak okładka "Blood" Vadera. Ubrał się w tę durną maskę i siedział w niej cały dzień pytając czy nam też podobają się okładki Jacka Wiśniewskiego. Obiad (oczywiście wg ridera) też w niej zjadł.

Gdybym mnie na długość ręki dopuścili do wszystkich nośników z nagraniami Vader i Empire Records w Polsce to bym wziął, polał benzyną i spalił.

Jak któregoś razu, jeszcze w podbazie czy gimbazie, miałem urodziny to stary jako prezent wziął mnie ze sobą na koncert Vader w drodze wyjątku. Super prezent kurwo.

Pojechaliśmy gdzieś w miasto, dochodzimy do klubu a ojcu już się oczy świecą i oblizuje wargi podniecony. Techniczni rozłożyli cały sprzęt i siedzimy na bramce i patrzymy na tych żałosnych kuców. Po pięciu minutach mi się znudziło, więc włączyłem discmana to mnie ojciec pierdolnął riderem po głowie, że zaraz Generał zagra solówkę i żebym okazał szacunek. Jak się chciałem podrapać po dupie to zaraz krzyczał, żebym pogował i machał łbem dla szatana, bo Peter ze sceny widzi, jak podpieram ściany, a tak nie przystoi na misterium. 6 godzin musiałem słuchać jakichś lamusów z Sixpounderów czy Eris Is My Homegirl na supportach, a potem jakiegoś napierdalania o zimnych demonach, jak w jakimś jebanym Guantanamo. W pewnym momencie ojciec odszedł kilkanaście metrów w tłum i się spierdział. Wytłumaczył mi, że trzeba pierdzieć w tłumie, bo kuce i tak śmierdzą, więc nie czują.

Wspomniałem, że ojciec ma kolegę Generała, z którym jeździ na koncerty. Kiedyś towarzyszem wypraw był hehe Marcin P. Byli z moim ojcem prawie jak bracia, przychodził z płytami swojej kapeli na wigilie do nas itd. Raz ojciec miał imieniny Marcin przyszedł na hehe kielicha. Najebali się i oczywiście cały czas gadali o kontraktach, świetlanej przyszłości i profesjonaliźmie. Ja siedziałem u siebie w pokoju. W pewnym momencie zaczeli drzeć na siebie mordę, czy generalnie lepszy jest "Morbid Reich" czy "Necrolust".

No i aż się zaczeli nakurwiać zapasy na dywanie w dużym pokoju a ja z matką musieliśmy ich rodzielać. Od tego czasu zupełnie zerwali kontrakt. W zeszłym roku zadzwoniła żona Marcina, że Marcin poleca się z nowym zespołem i zaprasza na koncert. Odebrała akurat matka, kurtuazyjnie podziękowala za zaproszenie, odkłada słuchawkę i mówi o tym ojcu, a ojciec
Dzwonię do ochroniarzy z tego klubu, żeby nie wpuścili go na ten koncert.

Tak go za tę opinię o świętej dla niego demówce znienawidził.
Wspominałem też o arcywrogu mojego starego czyli Loży. Stała się ona kompletną obsesją ojca i jak np. w telewizji mówią, że gdzieś był trzęsienie ziemi to stary zawsze mamrocze pod nosem, że powinni w końcu coś o tych psach karawaniarskich z Loży powiedzieć. Gazety niemetalowe też przestał czytać, bo miał ból dupy, że o mowie nienawiści w stosunku do ambasadora i ojca świętego polskiej sceny metalowej nic się nie pisze.

Szefem Loży jest niejaki pan Krzysztof. Jest on dla starego uosobieniem całego zła wyrządzonego najlepszemu w jego mniemaniu metalowemu towarowi eksportowemu naszego kraju i ojciec przez wiele lat toczył z nim wojnę. Kiedy Krzysztof kiedyś poszedł na koncert, który organizował mój stary, wrócił do domu z podartą koszulą bo ochroniarze siłą go usuwali z sali, bo takie inby odpierdalał w tych swoich felietonach w Morbid Noizz i Bad Taste.
Po starciach z pierwszym księgowym Loży, ojciec z generałem rozpoczęli partyzantkę internetową polegającą na szkalowaniu psów karawaniarskich na portalach społecznościowych.

Napierdalali na nich jakieś głupoty typu, że faworyzują kapele w kapturach, a głosy krytyki ripostowali tekstem "zrób lepiej". Generał ładował też w internet mądrości pokroju, że niby heilowanie to nic takiego. Nie dałem rady przekonać ojca, że tym pustym pierdoleniem strzelają sobie w kolano i skończyło się falą hejtu na Klerykach i Nekroknypie.

Jak czytał potem komentarze to przez tydzień w domu się nie dało żyć, ojciec kurwił na niewdzięcznych zakompleksionych zazdrośników, Nergala i w ogóle cały świat. Z jego pierdolenia wynikało, że Loża jak jacyś masoni rządzą całą sceną, pociągają za szurki i mają wszędzie układy. Przeliczał ilość komentarzy na sprzedaż biletów i dostawał strasznego bólu dupy, ile on by mógł sprzedać karnetów z max 2 minutową pogadanką na temat polskiej sceny, gdyby nie te straszne fale szkalowanka.
Obrazek
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-02-2019, 15:22

" onclick="window.open(this.href);return false;
Okładka sugeruje powrót do czasów de profundis.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

14-02-2019, 15:30

Ktoś się jeszcze łudzi?

Okładka w porządku, ale to okaleczone logo cały czas mnie kłuje w oczy ;(.
Nasum

14-02-2019, 19:48

Mam podobnie - okładka, jak zresztą niemal każda autorstwa Wesa bardzo dobra, ale tutaj najlepiej sprawdziłoby się stare logo, te nowe to jakaś ugrzeczniona, wygładzona wersja, która nie stała przy tym, które wbiło mi się w podświadomość. Niby kompletna pierdoła, coś, na co nie powinno się zwracać uwagi, ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy siedzi.

Muzycznie - kompletnie nie oczekuję niczego, ten zespół klepie nowe płyty jak Kataklysm. Każdy kolejny album jest bez ikry, bez tego namacalnego mroku, hołdu dla przedwiecznych.... Czytałem tą notkę i od razu rzucił się w oczy wers o tworzeniu nowego materiału po wejściu do studia... pewnie mieli co innego na myśli ale patrząc na jakość ostatnich rzeczy, to odnoszę wrażenie że i nowa płyta będzie robiona na kolanie.
Ogre
weteran forumowych bitew

14-02-2019, 21:09

Zupełnie się nie napalam lecz cień nadziei na powtórkę choćby z "Art Of War" był udziałem wszystkich, którzy żyją wspomnieniami o wielkich czasach tego Zespołu.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

14-02-2019, 21:22

Okładka bardzo ładna, mi logo nie przeszkadza. A jak będzie z muzyką? Szału nie oczekuje ale, że nazwyczajniej w świecie lubie ten zespół to pewnie i ta epka pojawi się na mojej półce.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

09-03-2019, 10:02

Czy remix/remaster Black To The Blind z 2012 roku, który wyszedł bodajże nakładem Witching Hour, jest warty uwagi brzmieniowo i wprowadza duże różnice? Pytam, bo nie znalazłem nigdzie odsłuchu.

Co do nowej EPki - okładka fenomenalna i liczę, że po nieco słabszej Iron Times, powrócą na poziom wspomnianego Art, albo nawet Kingdom. Wszakże to tylko EPka, a Peter z dwa świetne utwory na pewno jest w stanie napisać ;) Mi pewnie i tak się spodoba, jakoś lubię Vadera i takim prawdziwym zawodem z mojej perspektywy było jedynie Necropolis. Nawet ostatnią lubię, pomimo tego plastiku i niemieckości.

Nie odnotowałem natomiast o co chodzi z logiem. Czym ono różni się od poprzednich wersji? Nigdy nie byłem zbyt spostrzegawczy w takich kwestiach.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
nicram

09-03-2019, 12:32

Anzhelmoo pisze:Czy remix/remaster Black To The Blind z 2012 roku, który wyszedł bodajże nakładem Witching Hour, jest warty uwagi brzmieniowo i wprowadza duże różnice? Pytam, bo nie znalazłem nigdzie odsłuchu.
Tak, jest spora różnica na plus. Gitary bardziej mięsiste i bębny nie tak pudełkowo-kartonowe jak na pierwowzorze.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

09-03-2019, 13:56

Zgadza sie. Róznica jest bardzo duża. Można wręcz odkryć ten album na nowo. Mocno warto.
Heretyk

09-03-2019, 14:40

potwierdzam
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

09-03-2019, 20:33

Anzhelmoo pisze:\Nie odnotowałem natomiast o co chodzi z logiem. Czym ono różni się od poprzednich wersji? Nigdy nie byłem zbyt spostrzegawczy w takich kwestiach.
Oryginał
Obrazek

Stare-nowe
Obrazek
Nasum

02-04-2019, 15:50

https://www.mystic.pl/plyty_cd,vader-th ... ,34226.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Nowa epka już w przedsprzedaży.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

03-04-2019, 06:53

Nasum pisze:https://www.mystic.pl/plyty_cd,vader-th ... ,34226.htm

33 zyla za 5 utworow???
Awatar użytkownika
Medard

03-04-2019, 09:26

vicek pisze:
Nasum pisze:https://www.mystic.pl/plyty_cd,vader-th ... ,34226.htm

33 zyla za 5 utworow???
To jest niby drogo?
W kontekście cen serwowanych przez innych tuzów z PL mogliby brać 50.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

03-04-2019, 14:49

Cena zwyczajna jak na EPkę zespołu tej klasy. Oczywiście - skoro pełne albumy kosztują 30-40, to EPka powinna logicznie myśląc kosztować połowę taniej, niestety tak to zazwyczaj nie działa. Zresztą nie oszukujmy się - ta EPka to tylko dla kolekcjonerów. Dodam, że winyl można dostać w Winylowo za 60 zł:
https://www.winylowo.com/pl/metal-zone/ ... results=32" onclick="window.open(this.href);return false;

Za wskazanie różnic - dzięki. W sumie oczywista rzecz, ale nie skojarzyłem, że chodzi o tę obwolutę.
ODPOWIEDZ