MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MORBID ANGEL

17-01-2012, 19:02

Scaarph pisze:ale dlaczego? skąd pomysł, że to właśnie ty, osłuchany gość, masz rację, a inni, osłuchani goście, się mylą?
Celna riposta.
Herezjarcha pisze:Nie w tym sęk że "I" jest gówniana czy nie tylko w tym że przez te 8 lat geniusze (było, nie było) zrobili 40 minut muzyki niespecjalnie oryginalnej (część eksperymentalna) ani odkrywczej (część tradycyjna).
To nie jest 40 minut, ale 56:43. :-)
all the monsters will break your heart
[V]
mistrz forumowej ceremonii

17-01-2012, 19:03

Scaarph pisze:ale dlaczego? skąd pomysł, że to właśnie ty, osłuchany gość, masz rację, a inni, osłuchani goście, się mylą?
Moze stad, ze nie wierze, ze ktos kto siedzi w muzyce tyle co ja (albo nawet dluzej) moze tak po prostu nazwac ten krazek gownem. W miare lat przybywa doswiadczenia i dysponujemy jakims szerszym spektrum oceny zjawisk, ta plyta jest gownem dla nastolatka, ktory slucha tylko death metalu i slyszal moze w swoim zyciu 200 plyt, ale dla kogos z wiekszym stazem to juz chyba nie jest takie oczywiste.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-01-2012, 19:05

ty nie wierzysz, dla innego będzie to oczywiste. w dalszym ciągu nie rozumiem, skąd to zacietrzewienie.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
White Pharaoh
postuje jak opętany!

17-01-2012, 19:06

Mówię Morbid Angel, myślę Altars of Madness. IDI w konfrontacji z takim albumem to jest jakiś żart i w takiej kategorii powinien być traktowany. Wszystko rozumiem, rozwój, nie będą przecież grać przez 30 lat tego samego itd itp bla bla bla. No ale jest rozwój i rozwój. DsO się zajebiście rozwinęło muzycznie na ten przykład, a takim klockiem jak ostatni album Morbid Angel może się pochwalić multum "zespołów" z majpejsa. Nic odkrywczego. Nic ciekawego. Nic dobrego. Tak po prostu.
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

17-01-2012, 19:06

nicram pisze:To nie jest 40 minut, ale 56:43. :-)
Popatrz jak to zleciało. :) Mimo wszystko 56:43 to też nie jest wynik imponujący.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-01-2012, 19:07

White Pharaoh pisze:Nic odkrywczego. Nic ciekawego. Nic dobrego. Tak po prostu.
i stąd właśnie według mnie wynika gównianość tej płyty.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

17-01-2012, 19:07

White Pharaoh pisze: a takim klockiem jak ostatni album Morbid Angel może się pochwalić multum "zespołów" z majpejsa.
Wymien np. 5 takich zespolow.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-01-2012, 19:09

Herezjarcha pisze:
Popatrz jak to zleciało. :) Mimo wszystko 56:43 to też nie jest wynik imponujący.
Wyobrażasz sobie słuchać death metalową płytę przez 70 minut? Ja nie lubię tego typu długich kloców.
all the monsters will break your heart
[V]

17-01-2012, 19:09

Scaarph pisze:
White Pharaoh pisze:Nic odkrywczego. Nic ciekawego. Nic dobrego. Tak po prostu.
i stąd właśnie według mnie wynika gównianość tej płyty.
A teraz pomysl (i mowie to bez zlosliwosci) jak moglbys odniesc powyzsze sformulowania do tego co masz w avatarze. :)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-01-2012, 19:14

Nie mam z tym problemów. To co mam w avatarze porwało mnie klimatem, który bardzo sobie w tego typu muzyce cenię, słucham tego z przyjemnością, i mimo, że te wszystkie patenty były odegrane już milion razy przez kogoś innego, to chłopakom udało się je sklecić na nowo tak, by wciąż sprawiały przyjemność i nie nudziły. Nic z powyższego o "IDI" powiedzieć nie mogę.
Słuchałeś w ogóle, czy jebiesz z automatu, na zasadzie którośtamligowy bm=chujnia i już?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

17-01-2012, 19:18

gównem bym tego nie nazwal,,ale oczywiscie wole sluchac nowego MORBID ANGEL (nawet jesli sa troche w slabszej formie niz zazwyczaj) niz zespolu który kroczy po dobrze wydeptanej sciezce i który generalnie móglby nie istniec.
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

17-01-2012, 19:22

Herezjarcha pisze:
Wyobrażasz sobie słuchać death metalową płytę przez 70 minut? Ja nie lubię tego typu długich kloców.[/quote]
Szczerze mówiąc wolałbym 2 po 35. Mi chodziło bardziej o te 8 lat.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-01-2012, 19:22

[V] pisze:gównem bym tego nie nazwal,,ale oczywiscie wole sluchac nowego MORBID ANGEL (nawet jesli sa troche w slabszej formie niz zazwyczaj) niz zespolu który kroczy po dobrze wydeptanej sciezce i który generalnie móglby nie istniec.
inaczej. ja wolę posłuchać kaevum, gdyż sprawia mi to o wiele większą przyjemność, niż nowy morbid angel. jestem muzycznym hedonistą, wybieram to, co mi się podoba czy intryguje, a nie to, czego słuchać wypada, czy też sugerować się jakimś narzuconym kodem wartości.

edit: sam wielokrotnie pisałeś tutaj "nie ma świętych krów!", ciężko mi jednak myśleć o konsekwencji z twojej strony, gdy piszesz o idi, że to trochę słabsza forma niż zazwyczaj.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

17-01-2012, 19:31

Scaarph pisze:
[V] pisze:gównem bym tego nie nazwal,,ale oczywiscie wole sluchac nowego MORBID ANGEL (nawet jesli sa troche w slabszej formie niz zazwyczaj) niz zespolu który kroczy po dobrze wydeptanej sciezce i który generalnie móglby nie istniec.
Inaczej - wolę posłuchać Kaevum, gdyż sprawia mi to o wiele większą przyjemność, niż nowy Morbid Angel. Jestem muzycznym hedonistą, wybieram to, co mi się podoba czy intryguje, a nie to, czego słuchać wypada, czy też sugerować się jakimś narzuconym kodem wartości.
Ja ci niczego nie implikuje ani nie narzucam. Rozmijaja sie nasze oczekiwania w stosunku do muzyki. Ja podchodze z wiekszym szacunkiem i zainteresowaniem do zespolu, ktory zawraca z obranego kursu, nawet jesli robi to troche asekurancko, troche nieudolnie, anizeli do takiego, ktory proponuje bardziej konwencjonalne podejscie do tematu i nie wnosi do mojego muzycznego swiata nic nowego.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-01-2012, 19:34

dodałem edit w poście wyżej
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

17-01-2012, 19:39

Scaarph pisze:edit: sam wielokrotnie pisałeś tutaj "nie ma świętych krów!", ciężko mi jednak myśleć o konsekwencji z twojej strony, gdy piszesz o idi, że to trochę słabsza forma niż zazwyczaj.
"IDI" uwazam za plyte dobra z kilkoma usterkami, "Heretic" podobnie. A jesli chcesz uslyszec, ze w ogolnym rozrachunku doluja to jasne ze tak; dwie ostatnie plyty to nie jest ten sam poziom co "Covenant" czy "Blessed are the sick". Trudno, zeby w ciagu calej swojej kariery nagrywac plyty wybitne i przelomowe. Wg mnie starzeja sie z godnoscia i robia to co chca robic, problem w tym, ze ten "Illud Divinum Insanus" zjebal sie ludziom na glowy po tylu latach oczekiwania i wielu fanow sie od razu zesralo majac jakies nierealne wyobrazenia odnosnie tego jak niewyobrazalnie wspanialy ten nowy album moglby byc. A jest inny, i poza kilkoma prostymi, troche wsiurowatymi zabiegami jest to naprawde fajna plyta. Moze czesc z was bedzie mogla sie jeszcze kiedys o tym przekonac, moze nie. Life goes on.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-01-2012, 19:43

[V] pisze:Wg. mnie starzeja sie z godnoscia
Myślę dokładnie odwrotnie.
[V] pisze:A jest inny, i poza kilkoma prostymi, troche wsiurowatymi zabiegami jest to naprawde fajna plyta. Moze czesc z was bedzie mogla sie jeszcze kiedys o tym przekonac, moze nie. Life goes on.
Cóż, być może ty kiedyś dostrzeżesz tę niezamierzoną kiczowatość i niezabawne, nieporadne hołupce, może nie. Life goes on.
Pozdrawiam serdecznie. :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

17-01-2012, 19:44

no to napijmy sie
Maria Konopnicka

17-01-2012, 20:07

Herezjarcha pisze:
Ta płyta jest tak dobra, że 56:43 zleciało Ci jak 40 minut. :)
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

17-01-2012, 20:24

Siedzący we mnie nastolatek który słucha tylko Death Metalu i nie ogarnia więcej niż 200 płyt twierdzi że to skrajne gówno. Ale fakt miło się słucha, przemaglowałem ją 5-6x i ani razu nie pomyślałem żeby wyłączyć. Wracać też nie mam potrzeby. Było, minęło - życie toczy się dalej.
ODPOWIEDZ