Mam takie same odczucia.Żułek pisze: nie wiem czy to lepiej czy gorzej ;)
8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Znają się na marketingu.Greg Christian nie jest już basistą Testament. Wcześniej z "powodów osobistych" Greg nie mógł towarzyszyć zespołowi na trasie koncertowej po Ameryce Północnej, która odbyła się razem z Lamb Of God i Killswitch Engage.
Weterani thrash metalu z Bay Area ogłosili w krótkim oświadczeniu na swojej stronie internetowej, że następcą Grega Christiana został Steve Di Giorgio - pionier bezprogowego basu w muzyce metalowej, który był już wcześniej członkiem zespołu i nagrał z nim albumy: "The Gathering" z 1999 r. oraz "First Strike Still Deadly" z 2001 r.
Steve zastąpi Grega w trakcie najbliższych koncertów w Australii, Japonii oraz Meksyku i będzie nagrywał z zespołem nowy album - następce wydanej przez Nuclear Blast w 2012 r. płyty "Dark Roots Of Earth".
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
DiŻorżio - dla mnie ok, bo kojarzy mi sie z lepszymi czasami testament z the gathering...
nowa koncertowka... litosci, kto tak miksowal wokal petersona? ile mozna nalozyc na niego efektow? ile?!
nowa koncertowka... litosci, kto tak miksowal wokal petersona? ile mozna nalozyc na niego efektow? ile?!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Mol
generalnie po wydaniu The Gathering rownia pochyla.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Niedawno zdałem sobie sprawę, że jedyna płytą Testament, do której wracam jest... Souls Of Black. Fajne wspomnienia mam z tą płytą kiedy to w 1999 poprosiłem wujka siedzącego w reichu, aby kupił mi "The Gathering". Kupił.. ale "Souls Of Black". Byłem nieźle rozczarowany, dopóki nie puściłem sobie tej płytki. No i od razu weszła bez popitki. Te korytarzowe i beznadziejne brzmienie wtedy doskonale komponowało mi sie z okładką. No i sentyment pozostał. I do tego przegenialne solówki Skolnicka - na tej płycie chyba osiągnął apogeum. No i takim oto sposobem po prawie 15 latach od tamtego zdarzenia jest to chyba jedyna płyta testament, której posłucham częściej niz raz na rok :)
- Castor
- weteran forumowych bitew
Można się tego było spodziewać. Po tym jak widziałem ich na koncercie w Krk, nie wróżyłem mu długiej przyszłości w zespole. Koleś z trudem poruszał się po scenie i wyglądał jak cień człowieka. Sprawiał wrażenie ciężko chorego, dlatego nie dziwi mnie ta zmiana.ramonoth pisze:Greg Christian nie jest już basistą Testament.

- Rattlehead
Souls of Black i Demonic. reszta nie musiała się w ogóle ukazywać.Harlequin pisze:Niedawno zdałem sobie sprawę, że jedyna płytą Testament, do której wracam jest... Souls Of Black. Fajne wspomnienia mam z tą płytą kiedy to w 1999 poprosiłem wujka siedzącego w reichu, aby kupił mi "The Gathering". Kupił.. ale "Souls Of Black". Byłem nieźle rozczarowany, dopóki nie puściłem sobie tej płytki. No i od razu weszła bez popitki. Te korytarzowe i beznadziejne brzmienie wtedy doskonale komponowało mi sie z okładką. No i sentyment pozostał. I do tego przegenialne solówki Skolnicka - na tej płycie chyba osiągnął apogeum. No i takim oto sposobem po prawie 15 latach od tamtego zdarzenia jest to chyba jedyna płyta testament, której posłucham częściej niz raz na rok :)
support music, not rumors
-
ciekawe, bo ostatnio przy okazji wietrzenia kolekcji posłuchalem sobie tej Souls of Black i w sumie...dramat. tam nie ma na czym ucha zawiesić. poszła do śmietnika i tym samym mam już tylko debiut i dwójkę, ale to tak raczej z sentymentu niż jakichś innych powodów.
- Rattlehead
Właśnie Souls of Black to taka wioska, że aż sielanka. Bardzo sentymentalnie do niej podchodzę, mając na uwadze, że to snop siana, kombajn i rozrzutnik do gnojówki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Te "powody osobiste" o których wzmiankowano w tym krótkim oświadczeniu zespołu, to alkohol?Castor pisze:Można się tego było spodziewać. Po tym jak widziałem ich na koncercie w Krk, nie wróżyłem mu długiej przyszłości w zespole. Koleś z trudem poruszał się po scenie i wyglądał jak cień człowieka. Sprawiał wrażenie ciężko chorego, dlatego nie dziwi mnie ta zmiana.ramonoth pisze:Greg Christian nie jest już basistą Testament.
- Harlequin
+ snopowiązałka i redło do ziemniakówRattlehead pisze:Właśnie Souls of Black to taka wioska, że aż sielanka. Bardzo sentymentalnie do niej podchodzę, mając na uwadze, że to snop siana, kombajn i rozrzutnik do gnojówki.
edit: ale solówki i tak miód
- Riven
- Kontakt:
Dziś juz tylko debiut (sentyment) i ritual (fajny rock). Poza tym parę pojedynczych numerów i reszta może nie istnieć
this is a land of wolves now
- Rattlehead
Solóweczki zawodoweHarlequin pisze:edit: ale solówki i tak miód
i nawet Schuldiner łoi od 2:05 ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Pożyjemy, zobaczymy. Faktem jest, że w składzie jest teraz wybitny gitarzysta, wybitny perkusista, wybitny basista i wybitny wokalista. Poprzeczka wisi wysoko.Żułek pisze:nie wiem czy to lepiej czy gorzej ;)
- Harlequin
Ale i tak nei potrafia pisać fajnych kawalków :/ramonoth pisze:Pożyjemy, zobaczymy. Faktem jest, że w składzie jest teraz wybitny gitarzysta, wybitny perkusista, wybitny basista i wybitny wokalista. Poprzeczka wisi wysoko.Żułek pisze:nie wiem czy to lepiej czy gorzej ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W tym składzie jeszcze żadnego nie napisali ;)Harlequin pisze:Ale i tak nei potrafia pisać fajnych kawalków :/
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Następny, po Lombardo, mówi o swoich finansach:
http://loudwire.com/former-testament-ba ... m=referral" onclick="window.open(this.href);return false;
http://loudwire.com/former-testament-ba ... m=referral" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Dał nam przykład Lombardo jak narzekać mamy...
- Triceratops
Dzisiaj przezylem spory stres, otoz zauwazylem, ze mam na polkach sporo plyt Testament :/ Postanowilem to przesluchac i w okolicach 4 plyty zebralo mnie na mdlosca w okolicach 6 na rzygi. Dotrwalem dzielnie do ponad polowy dyskografii i postanowilem, ze to wypchne w chuj hehe ciekawe czy ktos jeszcze tego slucha hehe
woodpecker from space
- Drone
Jakbyś przesłuchał uważnie "The Ritual", miałbyś okazję przemienić się w diament i dołączyć do elektrycznej arystokracji. Nie odrobiłeś zadania domowego, siadaj, pała.
Ostatnio zmieniony 29-11-2014, 18:09 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.