MOTÖRHEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: MOTÖRHEAD
i z kim masz na pienku?? bo wysmiało cie 7-8 osob... no ja mam cie za idiote od dawna, ale reszta to raczej byla ci przychylna :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Maria Konopnicka
Każdy kto nie ma włosów na głowie jest łysy, każdy kto nie kocha Motorhead jest idiotą. To są fakty, o których się nie dyskutuje.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Nie bój kadłubku, reszta dobrze wie o kim piszę :)Adrian696 pisze:i z kim masz na pienku?? bo wysmiało cie 7-8 osob... no ja mam cie za idiote od dawna, ale reszta to raczej byla ci przychylna :)
- mad
Przykro mi, ale to nie są fakty. To rojenia rozhisteryzowanego starego piernika. Niestety, nie jednego w zatęchłym worze z przeżartym przez mole napisem "rock'n'roll".Maria Konopnicka pisze:każdy kto nie kocha Motorhead jest idiotą. To są fakty, o których się nie dyskutuje.
-
Maria Konopnicka
Mylisz "piernikowatość" z dojrzałością.mad pisze: Przykro mi, ale to nie są fakty. To rojenia rozhisteryzowanego starego piernika. Niestety, nie jednego w zatęchłym worze z przeżartym przez mole napisem "rock'n'roll".
- Kraft
Po co miotać się od ściany do ściany? Nikt nie podważy obiektywnej wielkości Overkill czy Orgasmatron, osobiście wysunę pierś przed łajaną tu i ówdzie March Or Die, ale z drugiej strony musi śmieszyć dewocja paru kolesi tutaj odnośnie zasłużonych nazw, których ostatnie dokonania nie łapią się nawet do "starej" drugiej ligi.
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Jak zwykle na masterfulu uczucia użytkowników są przerysowane.
-
Maria Konopnicka
Ostatnie płyty Motorhead nie odstają ani o milimetr od poziomu ich dyskografii. Owszem - jako ulubione pewnie wskazałbym te starsze, ze względu na wspomnienia, sentyment itp. Obiektywnie jednak pomiędzy choćby The Wörld Is Yours a wspomnianą March or Die stawiam znak równości. To wciąż ta sama, energetyzująca zajebista muzyka - pełna żaru, natchnienia i niepohamowanejKraft pisze:Po co miotać się od ściany do ściany? Nikt nie podważy obiektywnej wielkości Overkill czy Orgasmatron, osobiście wysunę pierś przed łajaną tu i ówdzie March Or Die, ale z drugiej strony musi śmieszyć dewocja paru kolesi tutaj odnośnie zasłużonych nazw, których ostatnie dokonania nie łapią się nawet do "starej" drugiej ligi.
energii.
No gdzie ten spadek formy? Czy ten kawałek odstawałby od innych, gdy pojawił się na jakiejkolwiek innej płycie Motorhead.
Spuściło z tonu AC/DC, można narzekać na Iron Maiden, utyskiwać na Judas Priest, płakać za latami świetności od dawna nieistniejącego Black Sabbath, kręcić nosem na nowoczesny sznyt Ozzego. Jednak Motorhead jest wciąż świeży, wciąż ekscytujący i wciąż nie ma sobie równych...
dlatego tak bardzo wszyscy kochamy to forum :)est pisze:Jak zwykle na masterfulu uczucia użytkowników są przerysowane.
-
Maria Konopnicka
No kurwa, przecież przy tym gotuje się krew w żyłach:
Jeszcze mogą zrozumieć, że ktoś jest ciotą i w ogóle nie kuma Motorhead, ale twierdzenie, że spuścili z tony czy nagrywają słabsze płyty jest dla mnie całkowicie niedorzeczne i absurdalne. Trzeba wydłubać zaschnięty żel z uszu, zamienić bluzę od dresu na ramonkę, aktimelka na kufel zimnego piwa i słuchać, słuchać, słuchać... aż ugną się kolana, a czoło zrobi głośne "plask!" po zetknięciu z podłogą.
Jeszcze mogą zrozumieć, że ktoś jest ciotą i w ogóle nie kuma Motorhead, ale twierdzenie, że spuścili z tony czy nagrywają słabsze płyty jest dla mnie całkowicie niedorzeczne i absurdalne. Trzeba wydłubać zaschnięty żel z uszu, zamienić bluzę od dresu na ramonkę, aktimelka na kufel zimnego piwa i słuchać, słuchać, słuchać... aż ugną się kolana, a czoło zrobi głośne "plask!" po zetknięciu z podłogą.
- Kraft
Banalna, oklepana kalka. Mocy i brudu brak, tak w brzmieniu jak i w wokalu. Gdzie temu do tytułowego "hymnu" z March? Gdzie niepokorność jak w Bad Religion? Znajdź mi na nówce klimat rodem z harleyowej speluny walcowatego You Better Run... No mógłbym tak wyliczać.Maria Konopnicka pisze:
No gdzie ten spadek formy?
-
535
To jest temat o motorhead, czy o Metallice, bo już się pogubiłem?Kraft pisze: Mocy i brudu brak, tak w brzmieniu jak i w wokalu.
-
est
Moc i brud jest na St. Angler.
- Kraft
Kula w płot. Nie mam problemu by spuścić do klopa szajs wysrany przez ulubione kapele :)
-
est
Ja sobie tylko żartuję. W nic, ani w nikogo nie celowałem.Kraft pisze:Kula w płot. Nie mam problemu by spuścić do klopa szajs wysrany przez ulubione kapele :)
- Kraft
Lulu to nie płyta Mety, ale żeby nie doceniać czarnej to trzeba mieć jedną szarą komórkę, na dodatek popsutą :)535 pisze:To co leci pierwsze? Lulu, czy czarna?
-
535
Nigdy nie twierdziłem, że jestem mądry, ale cieszę się, że Ty za mnie, swymi mądrościami nadrabiasz.
- Kraft
Mamy dedykowany wątek i pinćset offtopów o Mecie. Od stworzenia kolejnego też ci mądrości nie przybędzie. Masz kurwa ;)
-
Maria Konopnicka
Wolę każdą jedną, dowolną płytę Motorhead niż czarny album Metaliki :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Mógłbyś mi wyjaśnić, jakim cudem Lulu to nie jest płyta Metallica? Czy przestała nią być, kiedy się okazała, że się nie sprzedaje najlepiej, a w zamian została nazwana "projektem Lou Reed'a z Metallica jako zespołem sesyjnym"?Kraft pisze:Lulu to nie płyta Mety(...)
The madness and the damage done.