MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: MEGADETH
Ty tak na serio Nicram ? Czy tylko zgrywasz głąba ? No chyba, że muzyka, której słuchasz to dla Ciebie nic więcej jak tylko ten kawałek plastiku, to wtedy rozumiem.
The madness and the damage done.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A czy Ty zgrywasz głąba, bo wydaje mi się, że nie masz zielonego pojęcia o relacji między wyrażeniami, a rzeczywistością, do której te wyrażenia się odnoszą. Żeby Ci to prosto wyłożyć: nie istnieje coś takiego jak dusza utworu muzycznego.
Czy myślisz, że jestem na tyle głupi, żeby gdzieś napisać, że muzyka to dla mnie kawałek plastiku?Kurt pisze:No chyba, że muzyka, której słuchasz to dla Ciebie nic więcej jak tylko ten kawałek plastiku, to wtedy rozumiem.
all the monsters will break your heart
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Morph pisze:Kompozycja w piosence to jak fabuła w filmie czy książce, porównanie było spot on.
Morph pisze:Nie chce mi się tłumaczyć faktów ;)
- nicram
^hahahaaaaaaaaaaaa polecam Ci postudiowanie semantyki drogi Kurcie, a nie wklejanie cytatów z Morpha.
- Triceratops
A istnieje dusza czegokolwiek innego? (zelazko pomijamy)nicram pisze:nie istnieje coś takiego jak dusza utworu muzycznego.
woodpecker from space
- nicram
Triceratops pisze:A istnieje dusza czegokolwiek innego? (zelazko pomijamy)nicram pisze:nie istnieje coś takiego jak dusza utworu muzycznego.
...jestem jak św. Tomasz, nie wierzę gdy nie doświadczę, zatem nie do mnie powinieneś zaadresować to pytanie, gdyż ja odpowiem, że nie, ale Kurt prawdopodobnie wie nieco więcej w tej materii (przynajmniej mam takie wrażenie). :-)nicram pisze:Sorry, nie jestem najlepszy w tematyce eschatologicznej
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A w muzyce nie znajdziesz "układu zdarzeń oraz ich wzajemnych relacji w świecie przedstawionym utworu"
(resztę wyciąłem, oczywiście) ? Przecież jak film odrzesz z treści, też pozostanie tylko pustą sekwencją obrazów, które jednak mimo to mogą mieć jakąś wartość samą w sobie, którą reżyser chciał im nadać. Podobnie jak w muzyce, można (a przynajmniej tak być powinno) odczytać intencje muzyka (czy może raczej Muzyka), bez żadnego problemu, rozszyfrować jego zamysł w tym.
(resztę wyciąłem, oczywiście) ? Przecież jak film odrzesz z treści, też pozostanie tylko pustą sekwencją obrazów, które jednak mimo to mogą mieć jakąś wartość samą w sobie, którą reżyser chciał im nadać. Podobnie jak w muzyce, można (a przynajmniej tak być powinno) odczytać intencje muzyka (czy może raczej Muzyka), bez żadnego problemu, rozszyfrować jego zamysł w tym.
- trzeci
- zaczyna szaleć
zdecydowanie najgorszy wokalista metalowy z tych "duzych" zespolow.vicek pisze:
fuck you buddy
- Triceratops
Jezeli nie jestes najlepszy w tematyce eschatologicznej to skad wiesz, ze nie istnieje dusza utworu muzycznego?nicram pisze:Triceratops pisze:A istnieje dusza czegokolwiek innego? (zelazko pomijamy)nicram pisze:nie istnieje coś takiego jak dusza utworu muzycznego....jestem jak św. Tomasz, nie wierzę gdy nie doświadczę, zatem nie do mnie powinieneś zaadresować to pytanie, gdyż ja odpowiem, że nie, ale Kurt prawdopodobnie wie nieco więcej w tej materii (przynajmniej mam takie wrażenie). :-)nicram pisze:Sorry, nie jestem najlepszy w tematyce eschatologicznej
A moze duszy w ogole nie ma i nikt jej nie ma, bo nikt jej nigdy nie widzial? A moze wedlug innej teorii dusze sa i ma ja kazdy przedmiot nawet martwy, wytwor i utwor?
Ostatnio zmieniony 04-11-2011, 23:23 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- nicram
Typowy przykład wyjęcia czegoś z kontekstu: "układu zdarzeń oraz ich wzajemnych relacji w świecie przedstawionym utworu epickiego i dramaturgicznego, a także filmu." Czy kompozycja muzyczna jest jednym z w/w utworów? Czy w muzyce zachodzą relacje między zdarzeniami: czasu fabuły, relacje przyczynowo-skutkowe między zdarzeniami oraz związki teleologiczne między zdarzeniami? ODPOWIEDŹ BRZMI: NIE!!!!!!!!!!!, BO TAM NIE MA ZDARZEŃ, WNIOSEK: KOMPOZYCJA MUZYCZNA NIE MA FABUŁY!!!!!!!!!!!!!!!!Kurt pisze:A w muzyce nie znajdziesz "układu zdarzeń oraz ich wzajemnych relacji w świecie przedstawionym utworu"
(resztę wyciąłem, oczywiście)?
Czy doświadczanie naprawdę zawężasz tylko do zmysłu wzroku????Triceratops pisze:To moze duszy w ogole nie ma i nikt jej nie ma, bo nikt jej nigdy nie widzial?
- Triceratops
Nikt duszy nie slyszal, nie sprobowal, nie dotknal, nie powachal. Teraz lepiej?
Tworcy tego utworu zatytulowali go "Przygody saksofonika i klarofonu" i stwierdzili, ze utwor posiada fabule a jest (sa) nia wlasnie przygody tytulowego saksofonika i klarofonu. Ponad 35 lat temu to stwierdzili.
Tworcy tego utworu zatytulowali go "Przygody saksofonika i klarofonu" i stwierdzili, ze utwor posiada fabule a jest (sa) nia wlasnie przygody tytulowego saksofonika i klarofonu. Ponad 35 lat temu to stwierdzili.
woodpecker from space
- beastov23
- weteran forumowych bitew
On ma jakieś problemy zdrowotne? Bo męczy się strasznie.trzeci pisze:zdecydowanie najgorszy wokalista metalowy z tych "duzych" zespolow.vicek pisze:
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- trzeci
- zaczyna szaleć
- nicram
To, że ktoś tam sobie stwierdzi, to nie ma żadnego znaczenia. Ktoś może sobie np. stwierdzić, że nie ma grawitacji, a dane eksperymentalne świadczą, że jednak jest.
- Triceratops
Zatem tworca nie ma wplywu na swoje dzielo? Fabula musi byc napisana proza i posadac okreslone skladniki wyrozniajace ja?
woodpecker from space
- nicram
Na gruncie nauki (tu językoznawstwa) tak właśnie jest i wolałbym nie wychodzić poza jej ramy. Oki?
Ani eksperymentalnie nie dowiódł jej istnienia, dlatego ja odpowiadam, że nie ma i nie do mnie powinieneś zaadresować to pytanie.Triceratops pisze:Nikt duszy nie slyszal, nie sprobowal, nie dotknal, nie powachal. Teraz lepiej?nicram pisze:Czy doświadczanie naprawdę zawężasz tylko do zmysłu wzroku????Triceratops pisze:To moze duszy w ogole nie ma i nikt jej nie ma, bo nikt jej nigdy nie widzial?
- mad
Tak nie jest. O fabule mówi nie językoznawstwo, lecz literaturoznawstwo. Fabuła nie musi być pisana prozą.
:)
:)
- Triceratops
Wiecej; nikt nigdy eksperymentalnie nie probowal dowodzic, ze dusza utworu nie istnieje jak i istnieje, wiec skad ty masz te pewnosc, ze nie istnieje?nicram pisze:Ani eksperymentalnie nie dowiódł jej istnienia, dlatego ja odpowiadam, że nie ma i nie do mnie powinieneś zaadresować to pytanie.Triceratops pisze:NIkt duszy nie slyszal, nie sprobowal, nie dotknal, nie powachal. Teraz lepiej?
Dlaczego zatem ludzie mowia, ze niektore filmy maja dusze, ze niektora muzyka ma dusze, ze stare samochody maja dusze (np Ford Mustang z 1965), ze ludzie maja dusze?
woodpecker from space
- mad
Przenośnia, mości panie, przenośnia.
Ludziska lubią metafizykę.
Ludziska lubią metafizykę.
- KreatoR
Żelazka też miały dusze.