Po pierwsze , chcialbym rozwiac watpilowsci bo widze ze niektorzy tu jakies teorie spiskowe sobie ubzdurali.
Nie przyslali mnie z blakmetal.pl czy cos tam (szczerze to nawet nie wiedzialem ze to jakies forum jest) , po prostu kolega mi polecil to forum bo podobno "duzo sie tu dzieje":) . Nie jestem zwolennikiem for internetowych ale z raci ze znam SN i daze ich ogromnych szacunkiem nie tylko jako muzykow ale takze jako ludzi to im troszke pomagam. Sa zespoly co luzniej podchodza to wytyczania sobie drogi muzycznej. Im taki styl po prostu wychodzi. Widze ze jest tu duzo ortodoksow , dla ktorych uzycie czegos wiecej po za gitarami i napierdalajaca perka jest juz obciachem. Fajnie ze jest krytyka , bo wiadomo musi byc rownowaga i nie kazdemu taka muza moze sie spodobac , ale uzywanie okreslen w stylu linkinpark-black metal to ostra przesada:D .
Nie wiem czy ekperymentowanie z orkiestracja + elektronika jest zabronione w metalu. Wg mnie to zespoly powinny szukac jakis innych ciekawych rozwiazan (coraz wiecej takich na szczescie) w twozeniu muzy bo wtornosc metalu jest ostatnio przerazajaca. Brakuje nam orginalnosci na polskiej scenie wiec kapele pokroju SN powinny byc promowane (stad ten post)
Posluchajcie jak pracuja gitarki . Wszelkie Vesanie itp. wg. mnie moga im buty lizac kompozycja , umiejetnosciami itp - MOJE ZDANIE.
Nie chce sie tu przekabacac czy jest cos dobre czy nie , po prostu zaowazylem ze nikt tutaj jeszcze nie zalozyl tematu o SN wiec ...
Ps.Kto byl we Wroclawiu na Rebel Angels Tour 2007 ( Hate , Darzamat , Crionics , Sammath Naur) ten wie jaki wypierd daja chlopaki live i mowie wam ze jeszcze duzo pokaza.
Ps2. A co do Empire to chuj z Kmiolasem , wydal tylko Self i niech tak pozostanie . Przynajmniej nie samo scierwo pojawilo sie w Thrash'u

Niedawno ukazala sie reedycja Selfa pod licencja MetalMind wiec plytke mozna nabyc w kazdym Empiku , Saturnie itp.
Slava