DISMEMBER - NAJSŁABSZA PŁYTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: NAJSŁABSZA PŁYTA DISMEMBER
no własnie.to przecietny zespoł.
- Scorpion
- rozkręca się
Nie masz racji.Ta płyta jest najsłabsza z ich dyskografii.Zapoznałem się nieco ze starszymi dyskusjami o zesołach na tym forum i stwierdzam że za bardzo emocjonujesz się niektórymi rzeczmi typu Joyless,Den Saakaldte,jednocześnie nie doceniasz takich zajebistych płyt jak Imperator - The Time Before Time i starych płyt Dragon.Oczywiście masz do tego prawo ale nie znaczy to że wszystko co lubisz to jakiś mega kult kasujący większość blacku czy podobne stwierdzenia,których używasz na forum a które rzuciły mi się w oczy.jester pisze:Bzdura, HC urywa łeb przy samej dupie, absolutnie genialny krążek. \M/ot\Z/
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Błazenek: zapisz sobie to dużymi literami nad miejscem gdzie trzymasz komputer i spoglądaj na to za każdym razem jak się czymś niezdrowo podniecisz.Scorpion pisze: nie znaczy to że wszystko co lubisz to jakiś mega kult kasujący większość blacku czy podobne stwierdzenia,
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- hcpig
Dziękuję imć Scorpion, że mi powiedziałeś czym wypada się jarać mniej, a czym bardziej, czym jest racja i kto ma do niej dostęp, ale tu już jest paru takich bawiących się w coś w ten deseń, więc ta reprypenda brzmi raczej jak odległe, mgliste deja vu
Jak dla kogoś niezły, ale zupełnie archaiczny i niezbyt profesjonalny TTBT, a zwłaszcza jakiś badziewny "Fallen Angel" to wzór cnót w death metalu i top gatunku to ok, nie mój problem. Wolę DM, który w 2008 roku brzmi atrakcyjnie, co najmniej jak bardzo dobre "Hate Campaign", dobre plus "Where Ironcrosses Grow" czy dupourywacz "Like An Ever Flowing Stream". Ale tutaj lubiącym "niewłaściwe" płyty i zespoły zaleca się brom na zluzowanie, więc to nihil novi

Jak dla kogoś niezły, ale zupełnie archaiczny i niezbyt profesjonalny TTBT, a zwłaszcza jakiś badziewny "Fallen Angel" to wzór cnót w death metalu i top gatunku to ok, nie mój problem. Wolę DM, który w 2008 roku brzmi atrakcyjnie, co najmniej jak bardzo dobre "Hate Campaign", dobre plus "Where Ironcrosses Grow" czy dupourywacz "Like An Ever Flowing Stream". Ale tutaj lubiącym "niewłaściwe" płyty i zespoły zaleca się brom na zluzowanie, więc to nihil novi

Yare Yare Daze
ale parę rzeczy sie chopakom udało
ja np. mam dni gdy już od rana przy goleniu nuce sobie Casket Garden

-
- rasowy masterfulowicz
Mocne słowa jak na 10 latka ; ) : )vulture pisze:
Poza debiutem, dwójką i może jeszcze WIG reszta ich dyskografii idealnie pasuje do nazwy tematu.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
ke???jester pisze: a zwłaszcza jakiś badziewny "Fallen Angel" to wzór cnót w death metalu i top gatunku to ok,
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ty,siedź cicho jak dorośli rozmawiająPelson pisze:Mocne słowa jak na 10 latka ; ) : )vulture pisze:

-
- rasowy masterfulowicz
vulture pisze:ty,siedź cicho jak dorośli rozmawiająPelson pisze:Mocne słowa jak na 10 latka ; ) : )vulture pisze:
no dobra, mocne słowa jak na 12 latka ; )
Abstrahując od uprzejmości- co jest takiego dobrego w Casket Garden? IMO to jest rzadkie jak stolec po śliwkach, trzecioligowe granie.
Pelson,powaga?
Ja lubię tą siermieżność,ciężar,riffy,wokal,średnie tempo,no kurwa bierze mnie to ,za cholerę bym nie powiedział ze to jakieś 3 -ligowe granie.Abstrahując,lubię cała tą płytę z której ten utwór pochodzi,bez podniet i wyciągania ciężkiej artylerii no ale lubię po prostu..
Ja lubię tą siermieżność,ciężar,riffy,wokal,średnie tempo,no kurwa bierze mnie to ,za cholerę bym nie powiedział ze to jakieś 3 -ligowe granie.Abstrahując,lubię cała tą płytę z której ten utwór pochodzi,bez podniet i wyciągania ciężkiej artylerii no ale lubię po prostu..
-
- rasowy masterfulowicz
696% powagi.
Siermiężność i naiwność riffów tego kawałka powodują, że gdy go słucham to na zmianę sie śmieję, załamuję ręce i mam ochotę roztrzaskać komputer o ścianę. Niby nie skupiając się zbytnio na szczegółach, tylko pozwalając temu kawałkowi lecieć, można powiedzieć, że to typowy szwedzki walec ale... Kurwa, ta naiwność tej melodyjki powoduje, że po minucie mam serdecznie dość i dla dobra fizycznego rodziny wrzucam coś innego. Nazwij to syndromem Casket Garden ; )
Siermiężność i naiwność riffów tego kawałka powodują, że gdy go słucham to na zmianę sie śmieję, załamuję ręce i mam ochotę roztrzaskać komputer o ścianę. Niby nie skupiając się zbytnio na szczegółach, tylko pozwalając temu kawałkowi lecieć, można powiedzieć, że to typowy szwedzki walec ale... Kurwa, ta naiwność tej melodyjki powoduje, że po minucie mam serdecznie dość i dla dobra fizycznego rodziny wrzucam coś innego. Nazwij to syndromem Casket Garden ; )
O,słuchamy muzyki z komputera?Pelson pisze:696% powagi.

-
- rasowy masterfulowicz
Sypnij, przekonamy się czy znasz mnie tak dobrze jak Ci się wydaje ; ) Pewnie będzie to coś z Inferno, bo kiedyś strasznie bruździłeś na ten album?
Jak ma być w ten sposób -OK- Casket Garden jest dla mnie przykładem dziecinnej, nużącej melodyjki. Klasyczny przykład jak grać prostacko, wolno i nudno. IMO -strata czasu.
Co nie zmienia faktu, że niektórym ten typ grania może robić dobrze.

Jak ma być w ten sposób -OK- Casket Garden jest dla mnie przykładem dziecinnej, nużącej melodyjki. Klasyczny przykład jak grać prostacko, wolno i nudno. IMO -strata czasu.
Co nie zmienia faktu, że niektórym ten typ grania może robić dobrze.
- twoja_stara_trotzky
dawaj dawajvulture pisze:Moge zaraz tutaj sypnąc kilkoma ewidentnie gównianymi trackami Entombed

chętnie się wszyscy pośmiejemy

ale kawałki z Same Difference się nie liczą

ja rozumiem że pralnia dobrze prosperuje i sieć sie rozrasta a twórcy Left Hand Path to taka święta krowa tego forum co nie zmienia faktu iż w mojej opinii nagrali kilka wyjątkowo podłych numerów i rozkładają się one równomiernie pomiędzy Inferno (brawo Pelson) i połowę Same Difference (druga połowa jak na ironię jest super).
Naturalnie nie chodzi mi tutaj o analize porównawczą Entombed - Dismember,gdyz w ostatecznym rozrachunku ten pierwszy zespól jest bardziej interesujący.Bronię jedynie Casket Garden,który jest po prostu dobrym,charakterystycznym i zapadajacym w pamięć utworem .
Naturalnie nie chodzi mi tutaj o analize porównawczą Entombed - Dismember,gdyz w ostatecznym rozrachunku ten pierwszy zespól jest bardziej interesujący.Bronię jedynie Casket Garden,który jest po prostu dobrym,charakterystycznym i zapadajacym w pamięć utworem .
- ultravox
- zahartowany metalizator
Pierwsze dwie świetne, przedostatnia bardzo fajna, ostatnia ok, a reszta mnie nie kręci.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jak dla mnie najslabsze sa 'trojka' i przedostatnia.Ogolnie Dismember nie jest zespolem ktorego plyty wywoluja u mnie jakies wielkie emocje(poza pierwszymi dwiema) To taki zespol, ktory choc dosc lubie to jednak ich plyt nie kupuje(ale kopiuje jak najbardziej-hehe).Jesli jutro by sie rozpadli to nie zrobiloby to na mnie wiekszego wrazenia...
- Edinazzu
przyznam szczerze ,że bohaterowie tematu średnio mnie interesują. jak już to pierwsze dwie z naciskiem na "dwójkę"(oryginalnie co nie?
). Jeszcze z dekadę temu wydawało mi się ,że są lepsi niż Entombed, ale zmądrzałem
. Teraz między tymi "zawodnikami" jest mniej więcej taka różnica jak między Morbid Angel a Deicide...

"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
ja tak miałem przy jedynce Unleashed.tez myslałem ,ze sa lepsi od Entombed.
- hcpig