SOULFLY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: SOULFLY - CONQUER

28-07-2008, 13:46

vulture pisze:na zachęte dla zainteresowanych;

Wokal slabiutki, ale muzyka mocna, jak na Soulfly to rewelacja! tylko brzmienie jakies suche - ale to chyba kwestia jakosci z jutjub, wiec nie oceniam.
Jakby zaprosili Kissera to mogloby byc ciekawie.
Ten numer z Vincentem nie powala, ale w sumie daje rade. Jak porownam z tym co pamietam z Primitive czy S/T, to jest zajebiscie.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-07-2008, 13:57

Ciężko będzie przebić "Dark Ages" ale niebawem sie posłucha.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-07-2008, 13:59

bratanek igora na perkusji. niezle ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-07-2008, 17:18

vulture pisze:na zachęte dla zainteresowanych;

Całkiem nieźle to brzmi, z chęcią posłucham całej płyty, tym bardziej, że ostatnie dwie były naprawdę dobre. Jest tylko jedno "ale" - teksty... To jest totalna żenada. Z reguły nie czepiam się takich rzeczy, ale tutaj wymiękłem. Vulture - zjechałeś nowy Unleashed między innymi za teksty - jak dla mnie w porównaniu do obecnej formy Maxa Johnny wydaje się geniuszem pióra.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

28-07-2008, 17:51

vulture pisze:dojrzały owoc pracy tego zespołu.
raczej zgnily

Ale to jest suche, dajcie spokoj...
Nie wiem, jak slucham tych sampli to idealnie mnie tutaj pasuje okreslenie: "muzyka mlodziezowa".
Niby jest cos z thrashu, czuc nawet jakies pseudopatenty z Death, ale to cale 'solidne przylozenie' jest dla mnie zbyt wyrachowane. Generalnie bez problemu mozna sie obejsc bez tej plyty. Nie dla mnie.
Coś tam było! Człowiek!
vulture

28-07-2008, 21:48

nie obchodzą mnie etykietki.muzyka młodzieżowa czy religijny black metal .nie widze tu też wyrachowania.myśle ze jednak siła uprzedzeń robi swoje a gdyby podobny materiał zaserwował - czysto hipotetycznie - jakiś znany trashowy zespół to co niektórzy nie byliby aż tak surowi w swych ocenach.ale i tak mnie to nie obchodzi bo ja wiem że to świetny materiał.
vulture

28-07-2008, 21:53

ultravox pisze:Jest tylko jedno "ale" - teksty... To jest totalna żenada. Z reguły nie czepiam się takich rzeczy, ale tutaj wymiękłem. Vulture - zjechałeś nowy Unleashed między innymi za teksty - jak dla mnie w porównaniu do obecnej formy Maxa Johnny wydaje się geniuszem pióra.
Zgadzam się. Nie są rewelacyjne, ale też nie powiedziałbym, że totalnie żenujące. W Unleashed jednak więcej czynników składa się na chujowatość ich ostatniej płyty. Dla mnie oczywiście, więc proszę nie odbierać tego jakoś zbyt osobiście i nie wyskakiwać tutaj z jakimiś analogiami lepszy/gorszy, bo to mija się z celem. Dwa różne światy, dwa różne podejścia do muzyki.
Cykomaton
starszy świeżak

29-07-2008, 13:27

przesluchalem z ciekawosci bo chcialem uslyszec utowor z Vincentem...Max zamiast nagrywac nowe plyty z Soulfly powinnien wrocic do Sepultury :wink:
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

29-07-2008, 15:06

po przesluchaniu całej płytki jestem pozytywnie zaskoczony, spodziewałem sie jakiegoś indiańskiego rzępolenia a tu prosze a pomyslec ze gdyby nie gościny udział Vincenta to w ogóle bym nowego Soulfly nie ruszył
In a world of compromise...some don't
vulture

29-07-2008, 16:40

jeśli partycypacja legendarnego wokalisty przyciąga do tego zespołu znów fanów metalu to niech i tak będzie.to znaczy że marketing sie sprawdza i robi swoje.bo chodzi tylko o magiczne słowo -Vincent. i w ludziach już wzbudza to zainteresowanie.co nie zmienia faktu że jego wkład w ten album jest praktycznie żaden.
wolf

29-07-2008, 17:07

no wkład gigantyczny ,pierdnięcie w refrenie a płyta i tak doskonała jak dla mnie
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-08-2008, 22:44

Tampon pisze:Nudne, dla mnie Soulfly skonczył się na 3 płycie. Teraz to napierdalanie na jedno kopyto- szybkie tempa i wycie do tego chujowo brzmi. Są fajne momenty ale mało tego jest, większośc to chujnia. Czas na emeryturę Max dziadzie.
Moim zdaniem 3 pierwsze plyty Soulfly to straszne gowno i dopiero teraz ma jakies tam przeblyski. Poslucham calosci to zobaczymy.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

29-08-2008, 16:47

Mol pisze:A co do tematu - "Conquer" to lajno, tak jak kazda ich plyta zreszta. :mrgreen:
Hehe, łajno z pierwszych dwóch płyt Soulfly to zupełnie inne łajno niż te z Dark Ages i Conquer :) Dla mnie jedno jest pewne - płyta jeszcze lepsza niż dobre przecież Cavalera Conspiracy. Nie taka prosta, ale też specjalnie nie mniej metalowa. No i cover Marilyn Manson w lim.ed. bonusach :D To jednak jest już argument dla przeciwników Maxa ;) Skubany Max jest w formie, forma jest metalowa i błyszczy jak nówka :) Z martwej i pustej mogiły ją wytargał, trochę czasu odnawiał, kombinował, aż w końcu znalazł to co zagubił i nareszcie jest taka jak ma być :mrgreen:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
hcpig

03-12-2011, 18:03

Trochę byłem do tyłu z Sołflejami, bo przestałem słuchać jak trójka wyszła i odlewałem się na to równo, a tu widzę Cavalera na nowszych płytkach cofa się do korzeni Sepy, na "Prophecy" jest sporo "Chaos A.D.", na "Dark Ages" słychać "BtR"/"A", najciekawszy jest chyba zeszłoroczny "Omen" i muszę przyznać, że zaczyna się na nim robić z Soulfly sensowny zespół, a otwieracz po prostu niszczy - gdyby nie p2p2 na sam koniec to ten numer mógłby wylądować na "Serpent Saints" Entombed. Ciężko uwierzyć, że to ten sam zespół który 9 lat temu nagrywał numery w stylu "Jumpdafuckup":
Jak tak dalej pójdzie to za 2-3 płyt lider powróci do ksywy Max Possessed i będzie kaleczył jak na "Bestial Devastation". :) Ale chyba czuć tutaj podążanie za trendami - w 2003 nu-metalu już nie było na fali, za to wracała faza na bardziej klasyczne spojrzenie na metal w mainstreamie np. Machine Head zrobił skręt w tym kierunku, rozkwitały kapele metalcore'owe, wybuchła fala reaktywacji starych thrashowców itp. Coś chyba jest na rzeczy.
Yare Yare Daze
Baton
weteran forumowych bitew

03-12-2011, 18:32

W sumie SOULFLY słyszałem debiut i się na nim zaciąłem, bo słuchało się tego w najlepszym wypadku średnio.
Powyższy numer fajny, podoba się nawet, chociaż końcówka ewidentnie wieje kwadratowym gejem.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
[V]

03-12-2011, 18:54

mogliby sie kurwa zejsc wreszcie Kisser z Cavalerą i resztą składu i chociaż zagrać jakąś ogólnoświatową trase,chetnie bym poszedł na taki gig. to co robi teraz Sepultura,Soulfly i Cavalera Conspiracy nie ma dla mnie zadnego sensu,magia i moc dawnych dni gdy jungle boys(he,he) rządzili na scenie to juz dzisiaj tylko wspomnienie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

03-12-2011, 20:05

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-12-2011, 20:06

[V] pisze:mogliby sie kurwa zejsc wreszcie Kisser z Cavalerą i resztą składu i chociaż zagrać jakąś ogólnoświatową trase,chetnie bym poszedł na taki gig. to co robi teraz Sepultura,Soulfly i Cavalera Conspiracy nie ma dla mnie zadnego sensu,magia i moc dawnych dni gdy jungle boys(he,he) rządzili na scenie to juz dzisiaj tylko wspomnienie.
hehe widze ze jednak wyzdrowiales po latach ;) good for you
Awatar użytkownika
hcpig

04-12-2011, 12:30

Hehe pewnie przypadek bo takie prostackie umpa-umpa nietrudno wymyślić. Ale dobry byłby lans, Soulfly goes Impetigo.
Yare Yare Daze
est

18-01-2012, 21:00

Obrazek
muj ty borze
ODPOWIEDZ