Też się noszę z zamiarem odświeżenia tego materiału od jakiegoś czasu. Mocno się nią jarałem kiedy się ukazała.Karkasonne pisze:W końcu posłuchałem Athenian Echoes i klapa na całej długości. Żałuję że to odświeżyłem, wolałbym mieć piękne wspomnienia niż widzieć piksele.
NIGHTFALL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NIGHTFALL
- moonfire
- zahartowany metalizator
Jak chcesz się pozbyć CD, to chętnie przytulę. Nadal lubię ten album. Później zespół mógłby dla mnie nie istnieć.Karkasonne pisze:W końcu posłuchałem Athenian Echoes i klapa na całej długości. Żałuję że to odświeżyłem, wolałbym mieć piękne wspomnienia niż widzieć piksele.
- hcpig
Powróciłem do 'Diva Futura' i jednak to jest dobry albume, inny niż wszystkie pozostałe to zbiera hejt ale tam hicior goni hicior.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- dzik
To oczywiste.hcpig pisze:Powróciłem do 'Diva Futura' i jednak to jest dobry albume, inny niż wszystkie pozostałe to zbiera hejt ale tam hicior goni hicior.
dobry kościół to kościół spalony
- zawlekacz
- w mackach Zła
Cholercia... A juz myslalem, ze jakies wznowienia pierwszych Nasiejtfolw sie szykuja
nie ma to tamto
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
całość w wypożyczalniach widziałem
mieli to promować w tym roku ale jak już wcześniej pisałem przełożone na za roczek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Medard
może jeszcze poczekam na digi
ale na razie są na dodax reedki Parade Into Centuries oraz Macabre Sunsets w jewelach
i winylaki tych dwóch oraz Athenian Echoes.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

Kolejny nieudany powrót po latach do tego, co kiedyś lubiłem, ale tak na 80%, a teraz, gdy przysłuchuję się z bliska, uświadamiam sobie, że tu jednak widać piksele...
"Athenian Echoes" zdaje mi się obecnie płytą zagubioną przez udziwniania i brak spoiwa. Gdyby była spójniejsza, byłaby świetnym przykładem greckiego black metalu, ale zawiera niepotrzebne wtręty, zarówno doomowe z "Parade into Centuries", jak i prorokujące tego mdłego rocka z "Lesbian Show" (na "Armada"). W dodatku ta boleśnie mało różnorodna perkusja zakrawająca o automat. Płyta stojąca okrakiem między różnymi muzycznymi światami tak szeroko, że pękły spodnie i wystaje jej pindol.
EDIT: beka, widzę, że moje stare ja nie dało rady powstrzymać mnie przed tym zakupem, posty z tego tematu:
2013:
2016:Mam ochotę włączyć je znowu, ale boję się, że nie przetrwają tej próby i okażą się kwadraciakami. Może lepiej będzie zostawić wspomnienie o nich takim, jakim jest.
W końcu posłuchałem Athenian Echoes i klapa na całej długości. Żałuję że to odświeżyłem, wolałbym mieć piękne wspomnienia niż widzieć piksele.
Find your flow
- Żułek
zatoczyłeś na forum koło, możesz kasować konto na dobre 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To tylko dowód, że nie da się uciec przed samym sobą jakby się nie obracać, to dupa będzie z tyłu. Teraz muszę poczekać kilka lat, by pamięć skasowała mi się znowu, i spróbować po raz kolejny.
Find your flow
- Żułek
albo wyjebać ten album w pizdu i więcej do niego nie wracać

chociaż nośników fizycznych raczej ciężko mi sie pozbywać (wręcz odwrotnie) ale Nightfall już dawno pogrzebałem w odchłani szafy
chociaż nośników fizycznych raczej ciężko mi sie pozbywać (wręcz odwrotnie) ale Nightfall już dawno pogrzebałem w odchłani szafy
- dzik
A ja wręcz przeciwnie. Mój ulubiony zespół z Grecji. Wszystkie płyty lubię.
dobry kościół to kościół spalony
- hcpig
Mam tak samo (bok Zemial i Nocternity), co za chujnia że ludzie nie docenią 'Lesbian Show'.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- dzik
-
Nostromo
- w mackach Zła
-
Nostromo
- w mackach Zła
Athenian Echoes to dla mnie nadal świetna płyta. Wracam co jakiś czas i za każdym razem leci całość. Lesbian była rozczarowaniem, bo oczekiwałem jakiejś kontynuacji Athenian. Słuchałem tej płyty w czasach walkmanów więc przemielilem ją na autorewersie dziesiątki razy, aż zażarło. Dobra, chwytliwa płyta. Wolę jednak 2 i 3. Astron Black też jest w porządku, ale ogólnie późniejsze płyty znam słabo.
- Stoigniew
+ milion !!!
Lesbian jest tak inna że aż zajebista, takiego black'n'rolla z tak zajebistym mięsistym, tłustym brzmieniem nie ma drugiej sztuki
uwielbiam tę płytę, ale zaznaczam że tak jak pisano powyżej - również zażarła mi kilka lat po debiucie, w memencie wydania strzeliłem na zespół ogromnego focha
Athenian wielbię od pierwszego odsłuchu i to się już nigdy nie zmieni.
Amen
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Do Athenian Echoes mam wielki sentyment. Eons Aura też czasami sobie słucham. Lesbian jednak mi nie siedzi. Z nowszych rzeczy najbardziej mi się podoba Cassiopea i kilka kawałków z Fotisem Bernado na perkusji.
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Trochę lepiej niż ostatnio, no i okładka dobra pewnie robiona przez Kantora.