Niczego po nich nie oczekiwalem, bo to moj pierwszy kontakt z tym zespolem. Jest klasycznie, ale niestety nudno, oczywiscie dla mnie i nie zamierzam kruszyc kopii jesli ktos uwaza wrecz przeciwnie...Set pisze:Klasyczny BLACK METAL. Czyściej chyba już się nie da. Czego oczekiwaliście po tym zespole? Ja jestem zadowolony. Zajebista płyta.
ORCUSTUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: ORCUSTUS
- Set
- postuje jak opętany!
LuzAroHien pisze:Niczego po nich nie oczekiwalem, bo to moj pierwszy kontakt z tym zespolem. Jest klasycznie, ale niestety nudno, oczywiscie dla mnie i nie zamierzam kruszyc kopii jesli ktos uwaza wrecz przeciwnie...Set pisze:Klasyczny BLACK METAL. Czyściej chyba już się nie da. Czego oczekiwaliście po tym zespole? Ja jestem zadowolony. Zajebista płyta.

NECRO SKINS SOCIETY
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
nuuuuda, mogliby tej płyty nie nagrywać, mam wrażenie ze ją doskonale znam a ani razu do końca nie wytrwałem. Jeśli chodzi o taki BM to niepodzielnie wymiata URGEHAL.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Re:
TAKWarcrimer pisze:Poważnie? Dla mnie ta płyta to idealny przykład muzyki, którą słyszałem wiele razy, ale w wykonaniu Orcustus ma ona feeling, o którym 95% starających się grać w tym stylu kapel może jedynie pomarzyć.Skaut_Kwatermaster pisze: nie jest, ale dobry też nie jest. Nuda panie, nic sie nie dzieje - nawet jak na takie granie.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
pierdolicie, takie Helvetto przebija orkustus 1000 razy...
- twoja_stara_trotzky
Drone pisze:Przerobiłem wreszcie tę płytkę i jestem zachwycony. Dawno nie słyszałem tak transowo wciągającego, klasycznego blacku, świetne.
TAK, po stokroć TAK.
- Skaut
cóż widocznie nawet w takim gatunku można mieć różne oczekiwania. Nie wszystko złoto co się Southern Lord nazywaWarcrimer pisze:Poważnie? Dla mnie ta płyta to idealny przykład muzyki, którą słyszałem wiele razy, ale w wykonaniu Orcustus ma ona feeling, o którym 95% starających się grać w tym stylu kapel może jedynie pomarzyć.Skaut_Kwatermaster pisze: nie jest, ale dobry też nie jest. Nuda panie, nic sie nie dzieje - nawet jak na takie granie.

Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
THE BLACK jest dobre, ale to zupełnie inne granie. SVARTSYN jest chujowy.
URGEHAL to rzeczywiście podobny klimat, ale dla mnie o klasę niżej - nie ma tam praktycznie w ogóle tej zajebistej TRANSOWOŚCI, która tak mnie niszczy w ORCUSTUS.
URGEHAL to rzeczywiście podobny klimat, ale dla mnie o klasę niżej - nie ma tam praktycznie w ogóle tej zajebistej TRANSOWOŚCI, która tak mnie niszczy w ORCUSTUS.
Przede wszystkim obecny Urgehal jest bardziej...rokednrolowytwoja_stara_trotzky pisze: URGEHAL to rzeczywiście podobny klimat, ale dla mnie o klasę niżej - nie ma tam praktycznie w ogóle tej zajebistej TRANSOWOŚCI, która tak mnie niszczy w ORCUSTUS.

- twoja_stara_trotzky
i jeszcze jedno - to najlepiej brzmiący black metal, jaki od dawna słyszałem. cudowne, w 100 proc. akustyczne brzmienie.
- Skaut
no i może właśnie na tym polega róźnicaWarcrimer pisze:Przede wszystkim obecny Urgehal jest bardziej...rokednrolowytwoja_stara_trotzky pisze: URGEHAL to rzeczywiście podobny klimat, ale dla mnie o klasę niżej - nie ma tam praktycznie w ogóle tej zajebistej TRANSOWOŚCI, która tak mnie niszczy w ORCUSTUS.![]()

The Black - może inne granie, ale właśnie ja ową TRANSOWOŚĆ znajduje właśnie tutaj no i brzmienie nie jest takim hmm 'produkcyjniakiem' jak w Orcustus - dla mnie za bardzo 'wypolerowane'. I jeszcze jedno: gdyby wszystkie kawałki brzmiały podobnie do ostatniego: "Asphyxiokenisis" byłbym bardziej niż zadowolony.
Svartsyn - owszem jest przeciętnie, ale brzmieniowo więcej tutaj czarciej smoły.
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Epeczka Hell Darkness zjada te wszystkie The Blacki i Orcustusy i wysrywa na rzadko.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
http://www.myspace.com/helldarkness666So_It_Is_Done pisze:Epeczka Hell Darkness zjada te wszystkie The Blacki i Orcustusy i wysrywa na rzadko.
mówisz o tym? no to coś się nie zgadza, bo gość ma wokal, jakby od kilku tygodni się wysrać nie mógł i łaził z zatwardzeniem - do tego gitarowy coś w gryf trafić nie potrafi w kilku miejscach. w inspiracjach wymieniają Venom czy Bathory... chyba coś im się pomyliło... bo brzmi to jak jakaś grecka parodia Darkthrone.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Dla ciebie wszystko co dobre brzmi jak parodia a lubujesz sie w gównie.
- twoja_stara_trotzky
dobra, przyznać się, czyje alter-ego stanowi SIID? bo po prostu nie wierzę, że tacy kretyni istnieją.So_It_Is_Done pisze:Dla ciebie wszystko co dobre brzmi jak parodia a lubujesz sie w gównie.
- Skaut
litości!twoja_stara_trotzky pisze:http://www.myspace.com/helldarkness666So_It_Is_Done pisze:Epeczka Hell Darkness zjada te wszystkie The Blacki i Orcustusy i wysrywa na rzadko.

Edyta: a może Ty im logówkę po prostu zrobiłeś
Ostatnio zmieniony 03-04-2009, 14:47 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Re:
tobie też się chyba coś pomyliło, przecież Orcustus brzmi najbardziej akustycznie, naturalnie z wszystkich tych wymienionych rzeczy. zero triggerów, zero studyjnej techniki, czysta moc z garażu.Skaut_Kwatermaster pisze: The Black - może inne granie, ale właśnie ja ową TRANSOWOŚĆ znajduje właśnie tutaj no i brzmienie nie jest takim hmm 'produkcyjniakiem' jak w Orcustus - dla mnie za bardzo 'wypolerowane'. I jeszcze jedno: gdyby wszystkie kawałki brzmiały podobnie do ostatniego: "Asphyxiokenisis" byłbym bardziej niż zadowolony.
Svartsyn - owszem jest przeciętnie, ale brzmieniowo więcej tutaj czarciej smoły.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
A przepraszam, jestem kretynem bo napisałem, że lubujesz się w gównie.twoja_stara_trotzky pisze:dobra, przyznać się, czyje alter-ego stanowi SIID? bo po prostu nie wierzę, że tacy kretyni istnieją.So_It_Is_Done pisze:Dla ciebie wszystko co dobre brzmi jak parodia a lubujesz sie w gównie.