ARMAGEDDA / LIK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re: ARMAGEDDA
Dobra nowina, bylyby nie wyszedł gniot jak ostatnia 3 cd. Płytki 1 i 2 są zdecydowanie warte posiadania.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
data już jest. 28 marca.manieczki pisze:Tematu o lik chyba nie ma
1. The Other Realm
2. Death Breeder
3. Ed Еnger
4. The Delusionist
5. Insjunken
6. A Filthy Ride
7. Kallad till Bortgеng
8. The Second Wind
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
gdyby tak sie stalo to bylby szczyt hipokryzji. przeciez z tego co pamietam mowili w wywiadach cos w ten desen ze brzydza sie calym black metalem i nie beda go juz grac. jak cos pojebalem to popraw mnie ktos.Herezjarcha pisze:Czyżby przygotowywali grunt pod reaktywację ? :twisted:
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
aż mi serce podskoczyło jak zobaczyłem tę okładkę - myślałem, że się reaktywowali i będzie nowa płyta. A LIK? Ok. - ale dla mnie to już mniejsze emocje...
- Morph
- Kontakt:
Mogą nie grać już Black Metalu, ale następca Ond Spiritism by się przydał, zwłaszcza jakby był na tym samym, znakomitym poziomie.maciek z klanu pisze:gdyby tak sie stalo to bylby szczyt hipokryzji. przeciez z tego co pamietam mowili w wywiadach cos w ten desen ze brzydza sie calym black metalem i nie beda go juz grac. jak cos pojebalem to popraw mnie ktos.Herezjarcha pisze:Czyżby przygotowywali grunt pod reaktywację ? :twisted:
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Zupełnie nie rozumiem zachwytów nad nudną "Ond Spiritism" i braku tychże nad potężną "Only True Belivers" może mnie ktoś oświecić ? :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Morph
- Kontakt:
OTB - znakomity, ale "tylko" klon pośredniego Darkthrone.
OS - unikalny, do granic organiczny, świeży, oryginalny album wieńczący (dotychczasową) karierę zespołu. Pożegnali się z klasą znaną nielicznym.
OS - unikalny, do granic organiczny, świeży, oryginalny album wieńczący (dotychczasową) karierę zespołu. Pożegnali się z klasą znaną nielicznym.
Give birth to something dead
To oświadczenie już wtedy było zabawne, a teraz jest tym bardziej, bo nawet jeśli nie grają black metalu sensu stricte jako Armagedda to jeden gra w LIK i rżnie z VBE w Whirling, a drugi ma De Arma, który też jakiś glucisty post black metal gra.maciek z klanu pisze:gdyby tak sie stalo to bylby szczyt hipokryzji. przeciez z tego co pamietam mowili w wywiadach cos w ten desen ze brzydza sie calym black metalem i nie beda go juz grac. jak cos pojebalem to popraw mnie ktos.Herezjarcha pisze:Czyżby przygotowywali grunt pod reaktywację ? :twisted:
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ja to widzę od zawsze inaczej.Morph pisze:OTB - znakomity, ale "tylko" klon pośredniego Darkthrone.
Cieżko mi OTB przyrównać do DT, jest to znacznie szybsze i bardziej ekstremalne granie, duzo mocniej niż OS przepełnione jadem i czystą negatywną energią, OS to taki jakby wstęp do tego co potem robili w LIK, na dodatek jest to dość lekkie, riffy są gorsze, a brzmienie delikatne, nie mówiac juz o tym ,ze ciut przynudza.
W pewien sposób OTB jest to dla mnie płyta esencjonalna i wzorowa w gatunku BM i zdecydowanie jedna z najlepszych jakie wyszły w Szwecji, ciut dalej za Salvation i Casus...
- Scaarph
- zahartowany metalizator
kawałek ed enger jest w sieci. interesujący, namiesza tu trochę :) ciekawe, czy cała płyta będzie w tym stylu.manieczki pisze:data już jest. 28 marca.manieczki pisze:Tematu o lik chyba nie ma
1. The Other Realm
2. Death Breeder
3. Ed Еnger
4. The Delusionist
5. Insjunken
6. A Filthy Ride
7. Kallad till Bortgеng
8. The Second Wind

;)
- Rattlehead
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

fajne foto
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- brb
- postuje jak opętany!
a co to zdjecie promujace druga czesc brokeback mountain?
- Sova
- rasowy masterfulowicz
nowy LIK juz do mnie leci. sample mnie zachwyciły.
- Scaarph
no mi ten jeden kawałek też podszedł, ciekaw jestem całej płyty.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- morbid
- rasowy masterfulowicz
w skali 0-10 ile dajesz ????
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Re: ARMAGEDDA / LIK
Ale że mam oceniac liczbami? ni chuja.
Płyta w stylu LIK i tyle, minimalne instrumentarium i aranże proste do bólu. Co z tego jak wiekszośc riffów kładzie mnie na kolana. Podstawą LIK jest klimat, groove, emocje i nieosiągalna dla wiekszości lekkość grania. Tutaj nic nie jest na siłe.
Ale ja w sumie uwielbiam proste ( nie kurwa prostackie ) granie. Ildjarn, wczesny Barathrum, Countess, Forgotten Woods/Joyless...
jestem już po kilku przesłuchaniach - cudo.
Płyta w stylu LIK i tyle, minimalne instrumentarium i aranże proste do bólu. Co z tego jak wiekszośc riffów kładzie mnie na kolana. Podstawą LIK jest klimat, groove, emocje i nieosiągalna dla wiekszości lekkość grania. Tutaj nic nie jest na siłe.
Ale ja w sumie uwielbiam proste ( nie kurwa prostackie ) granie. Ildjarn, wczesny Barathrum, Countess, Forgotten Woods/Joyless...
jestem już po kilku przesłuchaniach - cudo.
- Sova
- rasowy masterfulowicz