GRAVE i UNLEASHED tak. Do tego DEATH BREATH, MURDER SQUAD, KAAMOS, DERANGED, (częściowo) RUNEMAGICK.Pelson pisze:Tak z czystej ciekawosci i bez czepiania sie- co na przyklad? Domyslam sie, ze Grave i zdaje sie, poczatkowy Unleashed...Czy cos pominalem?Gore_Obsessed pisze:Wyjątków znalazłem tylko kilka.
NOMINON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re:
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Block69
Re:
ZDECYDOWANIE TAK. Naturalnie też mam kilka wyjątków, które potwierdzają regułe.Gore_Obsessed pisze:Szwedzi nie potrafią umieścić w muzyce "tego czegoś". Od razu się słyszy, że to Szwecja, bo czegoś brakuje, a czegoś zdecydowanie za dużo. Nie potrafią mnie przytłoczyć atmosferą, zmiażdzyć wolnym tempem czy zabić brutalnością. Niestety.
A NOMINON to dla mnie jedna z najnudniejszych kapel świata. Koncertowo i studyjnie.
PENIS METAL
- Rattlehead
Re: NOMINON
Moim skromnym zdaniem "Diabolical Bloodshed" jest najlepsza w ich dyskografii, ale pozostałym również nic zarzucić nie mogę. Takie granie mejd in słiden właśnie lubię.
support music, not rumors
Bardzo lubię. Ostatnio nawet kupiłem split z Fafner zawierający demosy Nominon i też jest git. Nowej płyty nie znam, ale 'Terra Necrosis' niszczy. Dwie poprzednie też bardzo dają radę.
Właśnie po raz pierwszy odpaliłem "Monumentomb" i muszę przyznać, że zostałem kupiony już na starcie. Owszem, bardzo lubię tę stylistykę, ale już po pierwszym odsłuchu mogę powiedzieć, że to jedna z najlepszych płyt ze szwedzkim death metalem jakie słyszałem od dłuższego czasu. Niczego mi tu nie brakuje - są klasyczne riffy, ale i patenty kojarzące mi się z debiutem Necrophobic, są zajebiste zwolnienia, bardzo dobre wokale i odpowiednio wykręcone brzmienie. Miód.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
ja kupuje caly nominon bez popitki. uwielbiam taka szwecje :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone

Nowy NOMINON. Bardzo przyjemny. Chyba bardziej amerykański niż kiedykolwiek, dużo blastów i technikaliów. Jest miło, że użyję tych oszczędnych słów :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rattlehead
-
hehe, ja też już jestem do tyłu.
- Rattlehead
A jeszcze się patrzę a tu Skeletal Remains, jakiś nagle wyskoczył Encoffination. Niech ich chuj wszystkich upali.
support music, not rumors
- Block69
To jest mała szansa, że nagrali swoją pierwszą słuchalną płyte :)Drone pisze:Nowy NOMINON. Bardzo przyjemny. Chyba bardziej amerykański niż kiedykolwiek, dużo blastów i technikaliów. Jest miło, że użyję tych oszczędnych słów :)
PENIS METAL
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Przedostatnia była sympatyczna, ale właściwie niczego z niej nie pamiętam. Ta wzmianka o tym, że niby jest po amerykańsku bardzo ciekawa, może w okolicach 2015 sprawdzę :)
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Drone
Kolego Block, cóż to za niemądrości opowiadacie. Ostatniej płycie zupełnie niczego nie brakuje, a "Diabolical Bloodshed" to jedna z najlepszych szwedzkich płyt z DM w ogóle :)
- Block69
U mnie bez zmian i nadal SDM omijam jak tylko sie da. Jak są blasty i technikalia to obadam nową.
PENIS METAL
- Drone
Ale przecież NOMINON nigdy nie jechał typowo skrzekliwą szwedzizną, jeno norą i grobem z ociężałymi blasty.
Bo to generalnie jest bardzo fajny zespół, który może nie jest specjalnie oryginalny, ale zawsze grał tak trochę po swojemu, inne proporcje stosował mieszając oczywiste wpływy. Bardzo ich lubię.
- Drone
Fajna ta nowa płyta, po prostu fajna. Niczego nie udaje. Dużo groove, perkusja super. Oczywiście muzycznie to co innego, ale pasja z jaką to jest grane i swoista epickość, przypomina mi ostatnie DECEASED.
- Mol
hmmm, szkoda, chcialem badac, a tu takie buty, zupelnie mi do nich Ameryka nie pasuje.Drone pisze:
Nowy NOMINON. Bardzo przyjemny. Chyba bardziej amerykański niż kiedykolwiek, dużo blastów i technikaliów. Jest miło, że użyję tych oszczędnych słów :)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jestem po lekturze dwóch kawałków z yt i wielkiej wolty stylistycznej tutaj nie ma. Może i faktycznie minimalnie więcej amerykańskiego nawalania, ale przecież ten zespół zawsze był tymi wpływami nieco nasiąknięty. Pewnie niedługo The Cleansing trafi w moje łapy i będe mógł napisać coś więcej.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dla tych co chcą cd a jeszcze go nie znaleźli gdzie indziej:
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/5910
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/5910