A mi się niestety nie gotuje w ogóle. Troszkę nudzi mnie takie granie. Debiut jak dla mnie średni, resztę słyszałem jakoś tam gdzieś i jeszcze gorzej. Zdecydowanie nie moje granie. Pozostanę przy AUTOPSY i SODOM. ;]Originally posted by Gore_Obsessed
Krew mi się nie gotuje jak przy AUTOPSY czy SODOM, ale jest bardzo w porządku.
MACHINE HEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Revenant
- postuje jak opętany!
- lucass
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Originally posted by Skaut_Kwatermaster[/i]
nowej nie slyszalem. To jest jeden z zespolow, ktore kiedys wielbilem , teraz, w ogole mnie ich muzyka nie bawi. [/quote]
Polecam. The Blackening charakteryzuje ciezar jedynki melodyka Through the ashes... ( nie mylic ze slodkimi melodyjkami czy nu-metalowym scierwem) + zagrywki jakich jeszcze nie bylo na poprzednich wydawnictwach. Wiecej jest tez zajebistych solówek, które absolutnie nie raza w przypadku nowych numerów.
nowej nie slyszalem. To jest jeden z zespolow, ktore kiedys wielbilem , teraz, w ogole mnie ich muzyka nie bawi. [/quote]
Polecam. The Blackening charakteryzuje ciezar jedynki melodyka Through the ashes... ( nie mylic ze slodkimi melodyjkami czy nu-metalowym scierwem) + zagrywki jakich jeszcze nie bylo na poprzednich wydawnictwach. Wiecej jest tez zajebistych solówek, które absolutnie nie raza w przypadku nowych numerów.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MACHINE HEAD
Najlepsza płyta MH? Odpowiem przewrotnie - "Eternal Nightmare"
A serio to z całego dorobku wygrzebałbym dla siebie garstkę utworów - parę lepszych kawałków z "Supercharger" plus może "Imperium" z TTAOE i kilka świetnie odegranych coverów. Żaden album nie przekonuje mnie w całości, za dużo męczenia buły i w większości irytujących czystych przyśpiewek Flynna rodem z topowych kapel nu-metalowych. Na dwóch ostatnich płytach obrali kurs na dociężanie muzy, więc może następny long będzie ciekawszy, ale wedle zapowiedzi - nie wcześniej niż w 2011.
Odkopałem temat również po to, żeby zgodnie z ostatnimi zapędami forum określona została obiektywna wartość MH, bo tego chyba jeszcze tutaj nie zadekretowano...

A serio to z całego dorobku wygrzebałbym dla siebie garstkę utworów - parę lepszych kawałków z "Supercharger" plus może "Imperium" z TTAOE i kilka świetnie odegranych coverów. Żaden album nie przekonuje mnie w całości, za dużo męczenia buły i w większości irytujących czystych przyśpiewek Flynna rodem z topowych kapel nu-metalowych. Na dwóch ostatnich płytach obrali kurs na dociężanie muzy, więc może następny long będzie ciekawszy, ale wedle zapowiedzi - nie wcześniej niż w 2011.
Odkopałem temat również po to, żeby zgodnie z ostatnimi zapędami forum określona została obiektywna wartość MH, bo tego chyba jeszcze tutaj nie zadekretowano...
Yare Yare Daze
- Mol
- zahartowany metalizator
-
- zaczyna szaleć
dwie świetne płyty, ze wskazaniem na drugą, potem tragedia, ostatnia trochę lepiej, lale to se ne vrati.
- hcpig
Z (najbardziej komercyjnym) "Supercharger" jest ten problem, że mimo ogólnej gówienności (zwłaszcza przy singlowym można się porzygać) udało się na niego wrzucić kilka niezłych wałków jak "Trephinantion", "American High" a zwłaszcza "Bulldozer" i te numery nawet lubię, debiutu natomiast nie bardzo, produkowałem się zresztą na jego temat w jakimś maryjnym topiku.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
Dwie pierwsze i dwie ostatnie. Reszty nie chcę znać.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- rasowy masterfulowicz
Słyszałem wszystkie płyty a mam wszystkie oprócz Supercharger. Burn My Eyes jest zajebiste, moca jaka bije z kawalkow na tym albumie mozna by obdzielic kilka plyt i tez bylyby zajebiste. Dwa ostatnie albumu niezle, ale bez szalu, pozostale krazki maja momenty, ale nie dalem ich rady przesluchac wiecej niz po 2 razy.
I AM MORBID
- zekke
jak sie nazywal taki stary kawalek MH do ktorego byl klip - jedyne co pamietam ze byla jakas czerwona kolorystyka i wokalista mial zjebany zarost/fryz, ktos kojarzy?
- twoja_stara_trotzky
cały ten zespół to generalnie jeden wielki <ziew>
- hcpig
Pewnie chodzi Ci o "Crashing Around You" - bardzo ciężkostrawny numer nagrany na podbój MTV.
Yare Yare Daze
- zekke
to nie to, tam byla jakas czerwona kolorystyka nieba i chyba napierdalal smieszne miny pod kamere ustawiona na poziomie ziemi. no i to byl starszy klip
edit - nvm, to bylo 'from this day'. - > http://www.dailymotion.pl/video/x12hnu_ ... -day_music
kurwa, ale gowno ; )
edit - nvm, to bylo 'from this day'. - > http://www.dailymotion.pl/video/x12hnu_ ... -day_music
kurwa, ale gowno ; )
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Jaki jest sens trzymania na półce takiego ssaka jak TBR?Mort pisze:mam wszystkie oprócz Supercharger.

Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Strasznie pedalski ten zespół się zrobił. Burn my Eyes jak słuchałem w podstawówce to się nie wstydziłem nosić ich bluzy, ale później wypierdoliłem ją bo przeszli na nu metal korasy.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Tym co słyszałem z późniejszych płyt czułem się niekiedy wręcz zażenowany, ale debiutancka to naprawdę bardzo porządny materiał. W rozpatrywanym przypadku sentyment ma bez wątpienia kolosalne znaczenie. Dobrze mi się ta płyta kojarzy, a utwory takie jak: "None but my own", "Death church", "A nation on fire" czy "I'm your god now" generują wiele miłych wspomnień. Rok '94 w ogóle mi się szczególnie pozytywnie wspomina. Jeśli już mam słuchać czegoś z rejonów nu-metalowych niech to będzie właśnie ten album. Wytrzymał według mnie próbę czasu lepiej niż jakikolwiek z dorobku PANTERY.
Only SŁUCHANIE płyt is real!