SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
- Kontakt:
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nie przesadzaj.to jest kultowy album ale nie genialny.jak grali jeszcze w duecie zanim nagrali płyte to wierz mi naprawde muzycznie jeszcze sie słabo prezentowali.szczy ich muzycznych mozliwości nastapił teraz.Wysłane przez black_lava
hmmm...szkoda,że tak mało nastolatków głosuje na "worhip Him".ale w sumie nie dziwię się;nie potrafią docenić geniuszu tego albumu:) celtic frost 4 life(hellhammer 2)
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Święte słowa. Sam bym to identycznie ujął.Wysłane przez Maria Konopnicka
Wybralem Worship Him, mimo, ze najbradziej hiciarska i przystepna jest "Ceremony..." - mimo wszystko ostatnio do niej wrocilem i jakos mnie nie kreci. Nie wytrzymala proby czasu... Worship Him sie nie starzeje - wciaz slucha sie tego wybornie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Worship Him" . To plyta ktora zawsze po odpaleniu wylewa mi sie w glowie niczym beczka gorącej smoły. W sumie biorąc pod uwagę ówczesną koninkturę na scenie to było to wtedy chyba bardziej eksperymentalne nagranie niz ich dzisiejesze elektroniczne wycieczki (ktorych rowniez nie neguje). Szanuje ich za to ze to co robią robią cały czas w zgodzie z samymi soba.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- cumchrist
- zaczyna szaleć
'Worship Him' - podzielam panujące powszechnie opinie - całokształt tworzy taki jakiś niepokojący klimat, no kurwa...rozpierdalający. Klasyka, jeżeli chodzi o uchwycenie 'szatana' w muzyce.
Mimo wszystko, odpowiada mi droga którą obrał zespół. Łykam wszystko co dotąd nagrali. Kontrowersyjny 'Eternal' uważam za płytę bardzo dobrą - to wykorzystanie elektroniki tylko potęguje klimat płyty. 'Reign of Light' bynajmniej nie rozczarował. Wręcz przeciwnie rzucił mnie na kolana. Pierdolę, czy nazywać to metalem czy nie. Kawał genialnej muzyki.
Mimo wszystko, odpowiada mi droga którą obrał zespół. Łykam wszystko co dotąd nagrali. Kontrowersyjny 'Eternal' uważam za płytę bardzo dobrą - to wykorzystanie elektroniki tylko potęguje klimat płyty. 'Reign of Light' bynajmniej nie rozczarował. Wręcz przeciwnie rzucił mnie na kolana. Pierdolę, czy nazywać to metalem czy nie. Kawał genialnej muzyki.
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
- wlood
- postuje jak opętany!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
pierdol reedycje - jezeli chodzi o Samael to zbieraj tylko oryginalne wydania 
z "Ceremony.." i "Rebellion" nie powinienes miec wielkich problemow
a co do pytania - tak - to jest jedno CD

z "Ceremony.." i "Rebellion" nie powinienes miec wielkich problemow
a co do pytania - tak - to jest jedno CD
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- JOYLESS
- zaczyna szaleć
Lykam bez popity wlasciwie wszystko co nagral ten zespol. Kazdy album jest moim zdaniem fantastyczny. Jedynym slabym wydawnictwem Samael jest wedlug mnie "Exodus", ktory jest niestety dosc tandetnym zapychaczem. Reszta rzadzi - od "Medieval Prophecy" poczawszy na "Reign Of Light" skonczywszy. Po krotkim zastanowieniu moge zreszta powiedziec, ze Samael to jeden z moich ulubionych zespolow.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii