AFTERBIRTH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: AFTERBIRTH

20-02-2020, 09:01

^ Było, ale też w Dodax. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

04-03-2020, 22:13

Mental pisze:Nie żebym był jakiś opsrany, ale przy fali żenującego gowna jakie ta wytwórnia ostatnio wysrywa, to brzmi jak najlepsze od czasu „corrupting influence” co się im udało wypuścić.
Przepraszam, od Disentomb. Jest jakaś szansa, że w Polszu ktoś to będzie miał?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
pączek
postuje jak opętany!

05-03-2020, 05:21

Zajebista płyta. Jest nawet na empik. com
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

05-03-2020, 08:22

pączek pisze:Zajebista płyta. Jest nawet na empik. com
Nie pytałem o viki gabor, tylko o nowe afterbirth.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

12-03-2020, 16:41

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=b_1HLPKjIuQ[/youtube]

Fajnie to buja, biorę!
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

12-03-2020, 16:48

Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
pączek
postuje jak opętany!

12-03-2020, 18:50

Mental pisze:
Sory. Chodziło o poprzednią. Ale zajebista jest, to akurat prawda. DD
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-03-2020, 19:16

pączek pisze:
Mental pisze:
Sory. Chodziło o poprzednią. Ale zajebista jest, to akurat prawda. DD
Luzik. Nie lubię tego robić, ale zamówiłem wersję cyfrową. Będzie słuchane po północy.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

13-03-2020, 11:07

Harlequin pisze:Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
Nawet nie będę się bawił w odsłuchy, w Dodaxie już leży za 63 złocisze. ;)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-03-2020, 15:27

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qs2_YaHdBek[/youtube]

A proszę bardzo, słuchajcie ile chcecie.
Awatar użytkownika
Harlequin

14-03-2020, 15:46

Plagueis pisze:
Harlequin pisze:Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
Brałem z dodaxa na troche przed premierą i płaciłem 52 PLN :) wysłali 2 dni przed premierą, więc pewnie po wekendzie bedzie o ile granic dla poczty nie pozamykają.
Nasum

14-03-2020, 16:06

Nie strasz że płyty nie dojadą ;-)

A co do nowego Afterbirth - przyznaję że debiut mi nie podszedł, i dość szybko straciłem zainteresowanie tą załogą. Postanowiłem dać im jeszcze szansę i...... muszę posypać głowę popiołem. Bardzo nieszablonowe, zawiłe, anty schematyczne granie. Dużo ciekawych pomysłów które występują w obrębie jednej kompozycji. Tutaj nie ma dwóch takich samych utworów, każdy jest dopracowany i powykręcany jak tylko się da; przynajmniej sprawiają takie wrażenie. Płyta na pewno ciekawa, interesująca, ale także wymagająca. Być może taki błąd popełniłem słuchając debiutu, nie skupiłem się wystarczająco i te dźwięki po prostu do mnie nie trafiły. Będę musiał kiedyś przysiąść i na poważnie odsłuchać tamten album raz jeszcze. Ta nowa płyta nie jest tak zeschizowana w narkotyczny sposób jak Cephalic Carnage, chociaż pewne skojarzenia z tą grupą wydają się być nieuniknione, ale posiada taki bardziej cybernetyczno - kosmiczny klimat, nie wiem jak to bardziej przybliżyć, zresztą, odczucia podczas słuchania muzyki są bardzo subiektywne i zapewne każdy będzie miał inne. Będzie słuchane.
Pablo
postuje jak opętany!

14-03-2020, 17:21

Nasum pisze:Nie strasz że płyty nie dojadą ;-)

A co do nowego Afterbirth - przyznaję że debiut mi nie podszedł, i dość szybko straciłem zainteresowanie tą załogą. Postanowiłem dać im jeszcze szansę i...... muszę posypać głowę popiołem. Bardzo nieszablonowe, zawiłe, anty schematyczne granie. Dużo ciekawych pomysłów które występują w obrębie jednej kompozycji. Tutaj nie ma dwóch takich samych utworów, każdy jest dopracowany i powykręcany jak tylko się da; przynajmniej sprawiają takie wrażenie. Płyta na pewno ciekawa, interesująca, ale także wymagająca. Być może taki błąd popełniłem słuchając debiutu, nie skupiłem się wystarczająco i te dźwięki po prostu do mnie nie trafiły. Będę musiał kiedyś przysiąść i na poważnie odsłuchać tamten album raz jeszcze. Ta nowa płyta nie jest tak zeschizowana w narkotyczny sposób jak Cephalic Carnage, chociaż pewne skojarzenia z tą grupą wydają się być nieuniknione, ale posiada taki bardziej cybernetyczno - kosmiczny klimat, nie wiem jak to bardziej przybliżyć, zresztą, odczucia podczas słuchania muzyki są bardzo subiektywne i zapewne każdy będzie miał inne. Będzie słuchane.
nic dodać Panie Kolego.......kapitalny materiał nagrali
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

14-03-2020, 17:33

Harlequin pisze:
Plagueis pisze:
Brałem z dodaxa na troche przed premierą i płaciłem 52 PLN :)
Trochę podrożały płyty na dodaxie, pewnie w związku z obecną sytuacją. Też zakupię, mam w obserwowanych, ale poczekam aż się sytuacja uspokoi, bo teraz nie wiadomo kiedy i czy w ogóle dojdzie.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-03-2020, 17:40

do mnie wczoraj dotarła przesyłka z moldawi. doszła tez paka z Niemców. dostrzegam problem z przesyłkami w Polsce. nawet takimi co chodzą w priorytetach pomiędzy dwoma instytucjami. od wielu lat na dzień następujący są na miejscu. teraz 3 dni idzie. ja tez wstrzymuje zakupy.
Nasum

14-03-2020, 21:43

Jestem zdziwiony jak bardzo wkręcił mi się ten materiał. Słucham go już czwarty albo piąty raz z rzędu i nadal nie mam dość. Za każdym razem można odkryć coś innego, tak więc płyta nie pokazuje wszystkiego od razu. Bardzo mi taka sytuacja pasuje.

Jutro zabieram się za wnikliwe przesłuchanie debiutu. Pora zmierzyć się i z nim. Odrzucił mnie za pierwszym razem, nie zachwycił i tak jakoś go olałem, tak więc być może trzeba będzie zrewidować swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Ascetic

14-03-2020, 23:25

Wacław pisze:do mnie wczoraj dotarła przesyłka z moldawi. doszła tez paka z Niemców. dostrzegam problem z przesyłkami w Polsce. nawet takimi co chodzą w priorytetach pomiędzy dwoma instytucjami. od wielu lat na dzień następujący są na miejscu. teraz 3 dni idzie. ja tez wstrzymuje zakupy.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronaw ... ce/pz4xehb" onclick="window.open(this.href);return false;
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Harlequin

15-03-2020, 18:30

Fantastyczna jest ta nowa płyta! Dopiero 4 okrążenia za mną, ale dobre i to. Sporo tu Cephalic Carnage, troche Demilich, może nawet Wormed, ale w bardziej wyrazistym wydaniu. To ich dysonansowanie, sprzężenia są absolutnie mistrzowkie, wprowadzające rzeczywiście nieco kosmiczny, cyber klimat. Nie mam wątpliwości, że w tym roku niewiele płyt deathmetalowych będzie mogło stawac w szranki z "Four Dimensiona Flesh".
Pelson
rasowy masterfulowicz

15-03-2020, 18:34

Harlequin pisze:Fantastyczna jest ta nowa płyta! Dopiero 4 okrążenia za mną, ale dobre i to. Sporo tu Cephalic Carnage, troche Demilich, może nawet Wormed, ale w bardziej wyrazistym wydaniu. To ich dysonansowanie, sprzężenia są absolutnie mistrzowkie, wprowadzające rzeczywiście nieco kosmiczny, cyber klimat. Nie mam wątpliwości, że w tym roku niewiele płyt deathmetalowych będzie mogło stawac w szranki z "Four Dimensiona Flesh".
+4.
Kosmos. Dosłownie i w przenośni.
Na taką epickość połączoną z brutalnością czekałem.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Nasum

15-03-2020, 21:21

Słucham na przemian debiutu i tej nowej. Nowa zdecydowanie lepsza, słychać progres. Posłucham jeszcze trochę to napiszę kilka słów więcej.
ODPOWIEDZ