AFTERBIRTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
- Mental
- weteran forumowych bitew
Re: AFTERBIRTH
Przepraszam, od Disentomb. Jest jakaś szansa, że w Polszu ktoś to będzie miał?Mental pisze:Nie żebym był jakiś opsrany, ale przy fali żenującego gowna jakie ta wytwórnia ostatnio wysrywa, to brzmi jak najlepsze od czasu „corrupting influence” co się im udało wypuścić.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
- postuje jak opętany!
Zajebista płyta. Jest nawet na empik. com
- Mental
Nie pytałem o viki gabor, tylko o nowe afterbirth.pączek pisze:Zajebista płyta. Jest nawet na empik. com
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
-
- postuje jak opętany!
Sory. Chodziło o poprzednią. Ale zajebista jest, to akurat prawda. DDMental pisze:Nie pytałem o viki gabor, tylko o nowe afterbirth.pączek pisze:Zajebista płyta. Jest nawet na empik. com
- Mental
Luzik. Nie lubię tego robić, ale zamówiłem wersję cyfrową. Będzie słuchane po północy.pączek pisze:Sory. Chodziło o poprzednią. Ale zajebista jest, to akurat prawda. DDMental pisze:Nie pytałem o viki gabor, tylko o nowe afterbirth.pączek pisze:Zajebista płyta. Jest nawet na empik. com
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nawet nie będę się bawił w odsłuchy, w Dodaxie już leży za 63 złocisze. ;)Harlequin pisze:Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qs2_YaHdBek[/youtube]
A proszę bardzo, słuchajcie ile chcecie.
A proszę bardzo, słuchajcie ile chcecie.
- Harlequin
Brałem z dodaxa na troche przed premierą i płaciłem 52 PLN :) wysłali 2 dni przed premierą, więc pewnie po wekendzie bedzie o ile granic dla poczty nie pozamykają.Plagueis pisze:Nawet nie będę się bawił w odsłuchy, w Dodaxie już leży za 63 złocisze. ;)Harlequin pisze:Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
-
Nie strasz że płyty nie dojadą ;-)
A co do nowego Afterbirth - przyznaję że debiut mi nie podszedł, i dość szybko straciłem zainteresowanie tą załogą. Postanowiłem dać im jeszcze szansę i...... muszę posypać głowę popiołem. Bardzo nieszablonowe, zawiłe, anty schematyczne granie. Dużo ciekawych pomysłów które występują w obrębie jednej kompozycji. Tutaj nie ma dwóch takich samych utworów, każdy jest dopracowany i powykręcany jak tylko się da; przynajmniej sprawiają takie wrażenie. Płyta na pewno ciekawa, interesująca, ale także wymagająca. Być może taki błąd popełniłem słuchając debiutu, nie skupiłem się wystarczająco i te dźwięki po prostu do mnie nie trafiły. Będę musiał kiedyś przysiąść i na poważnie odsłuchać tamten album raz jeszcze. Ta nowa płyta nie jest tak zeschizowana w narkotyczny sposób jak Cephalic Carnage, chociaż pewne skojarzenia z tą grupą wydają się być nieuniknione, ale posiada taki bardziej cybernetyczno - kosmiczny klimat, nie wiem jak to bardziej przybliżyć, zresztą, odczucia podczas słuchania muzyki są bardzo subiektywne i zapewne każdy będzie miał inne. Będzie słuchane.
A co do nowego Afterbirth - przyznaję że debiut mi nie podszedł, i dość szybko straciłem zainteresowanie tą załogą. Postanowiłem dać im jeszcze szansę i...... muszę posypać głowę popiołem. Bardzo nieszablonowe, zawiłe, anty schematyczne granie. Dużo ciekawych pomysłów które występują w obrębie jednej kompozycji. Tutaj nie ma dwóch takich samych utworów, każdy jest dopracowany i powykręcany jak tylko się da; przynajmniej sprawiają takie wrażenie. Płyta na pewno ciekawa, interesująca, ale także wymagająca. Być może taki błąd popełniłem słuchając debiutu, nie skupiłem się wystarczająco i te dźwięki po prostu do mnie nie trafiły. Będę musiał kiedyś przysiąść i na poważnie odsłuchać tamten album raz jeszcze. Ta nowa płyta nie jest tak zeschizowana w narkotyczny sposób jak Cephalic Carnage, chociaż pewne skojarzenia z tą grupą wydają się być nieuniknione, ale posiada taki bardziej cybernetyczno - kosmiczny klimat, nie wiem jak to bardziej przybliżyć, zresztą, odczucia podczas słuchania muzyki są bardzo subiektywne i zapewne każdy będzie miał inne. Będzie słuchane.
-
- postuje jak opętany!
nic dodać Panie Kolego.......kapitalny materiał nagraliNasum pisze:Nie strasz że płyty nie dojadą ;-)
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Trochę podrożały płyty na dodaxie, pewnie w związku z obecną sytuacją. Też zakupię, mam w obserwowanych, ale poczekam aż się sytuacja uspokoi, bo teraz nie wiadomo kiedy i czy w ogóle dojdzie.Harlequin pisze:Brałem z dodaxa na troche przed premierą i płaciłem 52 PLN :)Plagueis pisze:Nawet nie będę się bawił w odsłuchy, w Dodaxie już leży za 63 złocisze. ;)Harlequin pisze:Cała płyta już wypozyczalniach i moim zdaniem przynosi kawał pomysłowej i świetnie zagranej muzy. Wyśmienity materiał.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
do mnie wczoraj dotarła przesyłka z moldawi. doszła tez paka z Niemców. dostrzegam problem z przesyłkami w Polsce. nawet takimi co chodzą w priorytetach pomiędzy dwoma instytucjami. od wielu lat na dzień następujący są na miejscu. teraz 3 dni idzie. ja tez wstrzymuje zakupy.
-
Jestem zdziwiony jak bardzo wkręcił mi się ten materiał. Słucham go już czwarty albo piąty raz z rzędu i nadal nie mam dość. Za każdym razem można odkryć coś innego, tak więc płyta nie pokazuje wszystkiego od razu. Bardzo mi taka sytuacja pasuje.
Jutro zabieram się za wnikliwe przesłuchanie debiutu. Pora zmierzyć się i z nim. Odrzucił mnie za pierwszym razem, nie zachwycił i tak jakoś go olałem, tak więc być może trzeba będzie zrewidować swoje poglądy.
Jutro zabieram się za wnikliwe przesłuchanie debiutu. Pora zmierzyć się i z nim. Odrzucił mnie za pierwszym razem, nie zachwycił i tak jakoś go olałem, tak więc być może trzeba będzie zrewidować swoje poglądy.
- Ascetic
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronaw ... ce/pz4xehb" onclick="window.open(this.href);return false;Wacław pisze:do mnie wczoraj dotarła przesyłka z moldawi. doszła tez paka z Niemców. dostrzegam problem z przesyłkami w Polsce. nawet takimi co chodzą w priorytetach pomiędzy dwoma instytucjami. od wielu lat na dzień następujący są na miejscu. teraz 3 dni idzie. ja tez wstrzymuje zakupy.
lys på slutten av lys
- Harlequin
Fantastyczna jest ta nowa płyta! Dopiero 4 okrążenia za mną, ale dobre i to. Sporo tu Cephalic Carnage, troche Demilich, może nawet Wormed, ale w bardziej wyrazistym wydaniu. To ich dysonansowanie, sprzężenia są absolutnie mistrzowkie, wprowadzające rzeczywiście nieco kosmiczny, cyber klimat. Nie mam wątpliwości, że w tym roku niewiele płyt deathmetalowych będzie mogło stawac w szranki z "Four Dimensiona Flesh".
-
- rasowy masterfulowicz
+4.Harlequin pisze:Fantastyczna jest ta nowa płyta! Dopiero 4 okrążenia za mną, ale dobre i to. Sporo tu Cephalic Carnage, troche Demilich, może nawet Wormed, ale w bardziej wyrazistym wydaniu. To ich dysonansowanie, sprzężenia są absolutnie mistrzowkie, wprowadzające rzeczywiście nieco kosmiczny, cyber klimat. Nie mam wątpliwości, że w tym roku niewiele płyt deathmetalowych będzie mogło stawac w szranki z "Four Dimensiona Flesh".
Kosmos. Dosłownie i w przenośni.
Na taką epickość połączoną z brutalnością czekałem.
-
Słucham na przemian debiutu i tej nowej. Nowa zdecydowanie lepsza, słychać progres. Posłucham jeszcze trochę to napiszę kilka słów więcej.