VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VADER
'W tej chwili'? Vader to 'fabryka' od 'Litany', dopiero od kilku lat cośtam zaczyna na powrót w zespole iskrzyć ale to wciąż za mało by konkurować nawet w ramach polskiej sceny dm.SATYROS pisze:Dla mnie w tej chwili VADER to takie death metalowe rzemiosło, raczej średnich lotów.
Yare Yare Daze
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W zespole coś iskrzyło, ale chyba były to jakieś nieporozumienia pomiędzy muzykami, bo iskrzenia typowo muzycznego nie uświadczyłem. Były jakieś próby wskrzeszenia legendy, ale moim zdaniem się nie udało. Jakiś wpływ na to miał pewnie przesyt wydawnictwami sygnowanymi logiem Vader - co chwila jakaś epka, koncertówka, singiel, natomiast jakościowo nie szło to wszystko w parze. Mnóstwo zapychaczy w dyskografii, a pełne albumy coraz bardziej miałkie. Wynik jest taki jak w przypadku każdego przepracowania - spada wydajność, robota jest robiona machinalnie, bez zaangażowania. Może sam Peter widzi to inaczej, może on mówić że wkłada w to wszystko całe swoje serce, i pewnie bym mu uwierzył, tyle, że ja nowego oblicza jego kapeli już po prostu nie czuję.hcpig pisze:'W tej chwili'? Vader to 'fabryka' od 'Litany', dopiero od kilku lat cośtam zaczyna na powrót w zespole iskrzyć ale to wciąż za mało by konkurować nawet w ramach polskiej sceny dm.SATYROS pisze:Dla mnie w tej chwili VADER to takie death metalowe rzemiosło, raczej średnich lotów.
Na polskiej scenie death metalowej zrobiło się tłoczno, ale kapele takie jak Hate też już nie są tym, czym były kiedyś. Polska scena death/grind czy już typowo grindowa jest w o wiele lepszej kondycji.
I wiecie co jest najgorsze? Najgorsze jest to, że ani Vader, ani tym bardziej Metallica w ogóle w tym wybitnym towarzystwie nie rażą. Można nawet powiedzieć, że idealnie tam pasują. Trochę tego, trochę tamtego. Ogólnie rzecz biorąc, tak zwana muzyka w miarę bezpiecznego środka. Lekko łatwo i dla większości, przyjemnie.
To chyba pokłosie działań stacji radiowych , hity lata, złote przeboje, przeboje trójki, czy jak tam się te dzieła nazywały. Ludzie lubią takie akcje. Kochają muzykę, festiwale i granie do kotleta. Co jeden, to większy meloman. Nie ma sensu się nad tym zastanawiać.uglak pisze:mamy koniec 2016r. i 8 skladanek w zestawieniu... nie pojmuje tego - to tak jakby kupowac kawalek youtuba
-
uglak pisze:mamy koniec 2016r. i 8 skladanek w zestawieniu... nie pojmuje tego - to tak jakby kupowac kawalek youtuba
Nie wszyscy są zbieraczami płyt, a często gęsto bywa tak, że znajomość twórczości jakiegoś wykonawcy kończy się na jednym lub dwóch przebojach które są natarczywie puszczane w radiu. Taki człowiek nie ma musu by poznać pozostałe utwory, bo skoro nie puszczają ich w radiu, to pewnie muszą być gówniane, z opresji wybawia ich wtedy składanka.
-
Patrząc na dokonania bohaterów tego tematu, to od "Revelation" aż do teraz taki składak można by zrobić, wiele by się nie straciło, po jednym najlepszym numerze z każdej płyty epki wystarczyłoby w zupełności.
Ja nie mam ochoty, a teraz po trzech przesłuchaniach najnowszej płyty Disharmonic Orchestra nie dość, że ochoty, to jeszcze najnormalniej w świecie, odwagi. Jeżeli Peter, czy Mario, czy kto tam jest Jankiem w tym ich kartonowym czołgu, chcą zobaczyć prawdziwy metalowy czołg z czynną lufą, natychmiast powinni sięgnąć po Fear of Angst i przestać zawracać ludziom dupę, swoimi papierowymi problemami.moonfire pisze:
Oto poziom nowego Vadera. Posłuchałem w całości.
- smooker
- w mackach Zła
Ale wtedy nie było youtuba :)nightspiryt pisze:Pierwsze płyty jakie wyszły na świecie ponad 100 lat temu były składankami ;)uglak pisze:mamy koniec 2016r. i 8 skladanek w zestawieniu... nie pojmuje tego - to tak jakby kupowac kawalek youtuba